Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

MUHTAR ÇELİK’TEN ALBAYRAK’A ÇAĞRI: “LÜTFEN KÖPRÜYÜ YAPIN”

MUHTAR ÇELİK’TEN ALBAYRAK’A ÇAĞRI: “LÜTFEN KÖPRÜYÜ YAPIN”
Bahçeağıl Mahalle Muhtarı Kenan Çelik, “Allah rızası için bize yardım elinizi uzatın, bu köprüyü yapalım. Siz köprüyü yapın, ahirette de köprünüz olsun. Bu köprü çok acil. Diğer köprüye korkuluk koyduk, sıkıntımız yok. Ama burası gerçekten çok acil” dedi.

Bahçeağıl Mahallesi’nde ikamet eden 52 yaşındaki Metin Erdil, geçtiğimiz günlerde köprüden dereye düşerek hayatını kaybetti. Erdil’in can verdiği dere kenarında açıklama yapan Bahçeağıl Mahalle Muhtarı Kenan Çelik, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a seslendi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, MHP Kapaklı İlçe Başkan Vekili Mehmet Öğütçü, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte olay yerinde incelemelerde bulundu.

“KURTARAMADIK”

Bahçeağıl ile Karlı Mahalleleri arasında ulaşımı sağlayan köprünün yapımı için 22 ay önce Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a dilekçe verdiğini belirten Bahçeağıl Mahalle Muhtarı Kenan Çelik, “Köprüyü yapmak için söz verdi. Ben Kadir başkandan 2 köprü istedim. Anladığım kadarıyla Kadir başkana yanlış bilgi verildi. Büyükyoncalı-Bahçeağıl arasındaki köprümüz ve en son Metin kardeşimizi kaybettiğimiz bu köprümüz var. Belediye başkanlarından, meclis üyelerinden, ilçe başkanlarından benim ve mahallem adına biran önce yapılması için destek istiyorum. Bir daha böyle acılar yaşanmasın. Kardeşim buradan dereye düştüğünde 10-15 dakika sonra kendisini çıkardık ama kurtaramadık. Bu konuda çok üzgünüm” dedi.

“ALLAH RIZASI İÇİN KÖPRÜYÜ YAPIN”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a da seslenen mahalle muhtarı Çelik, “Allah rızası için bize yardım elinizi uzatın, bu köprüyü yapalım. Siz köprüyü yapın, ahirette de köprünüz olsun. Bu köprü çok acil. Diğer köprüye korkuluk koyduk, sıkıntımız yok. Ama burası gerçekten çok acil. Biz burayı tarım amaçlı kullanıyoruz, ambulans gönderiyoruz. Kadir başkanımız, ne olur sesimizi duy.” dedi.

“İKİ KÖPRÜYÜ BİRBİRİYLE KARIŞTIRIYORLAR”

Konuyla ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, şu ifadeleri kullandı; “Göreve geldiğimiz ilk haftalarda Bahçeağıl Muhtarımız bizi aradı. Bu bölgeyle ilgili sıkıntılarını açıkladı. Gelip incelemede bulunduk. Köprünün zaten çok kullanışlı olmadığı aşikar. Ancak dere yatağının da yaklaşık 50-60 yıldır çok da uygun olmadığı ve çok sık taşkınların yaşandığı anlatıldı bize. Bunun üzerine DSİ ile görüşmelerimizi yaptık. DSİ burada yaklaşık 3 ay çalışma yaptı. Dere yatağımızı genişlettik. Hem araziler hem de vatandaşların evleri selden korunmuş oldu. O zaman yine bu köprünün ivedilikle yapılması gerektiğini ifade ettik. Nitekim dere yatağının genişliği ile köprünün genişliği orantılı değil. Bu köprü Karlı ile Bahçeağıl Mahallelerinin birbirine bağlayan, köylümüzün daha fazla tarım arazisi için kullandığı bir alan. Büyükşehirde bu köprünün yapılmasıyla ilgili önerge verdik. Hatta bütçede de Büyükşehir Bahçeağıl’da köprü kamulaştırması ile ilgili bir meblağ koymuş. Bu meblağ çok küçük, bununla kamulaştırmanın gerçekleştirilmesi mümkün değil ama zannediyorum daire başkanları Bahçeağıl’daki iki köprüyü birbiriyle karıştırıyorlar.”

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Bahçeağıl Mahalle Muhtarı Kenan Çelik'in kendisine görüntüleri gönderdiğinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı aradığını söyleyen Başkan Çetin, “Kendisine durumu arz ettim. Kadir Başkanım ‘Biz DSİ’den bir görüş istedik, buranın 500 yıllık debi analizlerini istedik. Debiye göre köprü öngöreceğiz. Onunla ilgili görüşleri bekliyoruz’ deyince muhtarımıza durumu bildirdim. Muhtarım da ‘Onlar Büyükyoncalı köprüsü ile karıştırıyorlar’ dedi. Bu kez DSİ’nin şube müdürüyle görüştüm. ‘Büyükşehir bizden önce köy yolu için bir görüş istedi. Biz de menfezli geçiş yapılabilir dedik. Eğer tarım amaçlı kullanılacak bir köprü ise menfezli geçiş yapılabilir görüşü verdik’ dedi. Sonra büyükşehirden ‘Biz oraya asfalt yol yapacağız’ demişler. Asfalt yol yapacağız dedikleri yer Büyükyoncalı olabilir. Konu tam anlaşılmamış olabilir. DSİ bir çalışma yapıp 60 metrelik bir köprü öngörmüş. Bunun maliyeti yüksek, 6-7 milyon bütçenin büyükşehirde olmadığı söylenerek konu askıya alınmış. Kadir Başkana tekrar durumu arz ettim. ‘Bakacağız’ dedi. Burada bir yanlış anlaşılma var. Karlıköy ile Bahçeağıl arasındaki bu köprü için bizim karayolu ihtiyacımız yok. Buraya menfezli bir geçişle çok kolay bir köprü yapılabilir. Sorumluluk büyükşehirde olması sebebiyle biz ilçe belediyesi olarak ancak görüşlerimizi, önerilerimizi götürebiliriz ki bununla ilgili 2 defa da önerge verdik. Konunun takipçisi olacağız. Eğer onlar yapamıyorsa biz kendi imkanlarımızla menfezli geçiş verebiliriz. Büyükşehir başka bir şey planlıyorsa, karayolu tarzında bir yol yapma niyetindeyse o zaman başka bir çalışma yapılacak. Maalesef üzücü olaylar olduktan sonra işleri ciddiye alınması bizleri üzüyor. Karaağaç-Bahçeağıl yolu üzerinde de bizim bir çöp arabamız kaza yaptı. O yolun genişletilmesi gerektiğini defalarca söyledik. Kazadan sonra genişletildi. Ama dolgu yapıldı, asfalt dökülmedi, beton da yapılmadı. Kadir Başkanla görüşüp taleplerimizi tekrarlayacağız” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!