Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

MÜSİAD TEKİRDAĞ BAŞKANI DOĞAN; “İYİ Kİ VARSINIZ”

MÜSİAD TEKİRDAĞ BAŞKANI DOĞAN; “İYİ Kİ VARSINIZ”
MÜSİAD Tekirdağ Şube Yönetimi, Tekirdağ’da çalışmalarını sürdüren gazetecilerle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir araya geldi. Düzenlenen programda konuşan MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan; "Tekirdağ'ı bir noktaya getirmek adına ekonomik ve kültürel anlamda biz de bir STK olarak, iş insanları derneği olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. Siz de her konuda bize destek çalıştınız. Bölgemizi, coğrafyamızı geliştirmek adına, faydalı projeler üretmek adına hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah daha nice güzel günlerde buluşmak dileğiyle. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Tekirdağ Şube Binasında gerçekleştirilen kahvaltı programına, Tekirdağ’da faaliyet gösteren basın mensupları katıldı. Programda basın mensuplarının sorunlarını da dinleyen MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan, sorunların çözümü için gerekli girişimlerde bulunulacağını kaydetti.

“İYİ Kİ VARSINIZ”

Programda konuşan Doğan, tüm çalışanların Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, şu ifadelere yer verdi; “Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık ve objektiflik, özel ve kişisel haklara saygı gibi değerleri içinde bulunduran, önemli bir mesleği icra eden, vatandaşın en doğal hakkı olan, zamanında ve doğru haberi sağlamak adına milletimizin vicdanı olan ve bu uğurda can güvenliğini hiçe sayarak göreve hazır olan siz değerli basın mensuplarımızı bu güzel günde tebrik ediyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi, kalkınması adına hep birlikte elimizden gelen çabayı göstermeye çalıştık. Bugüne kadar bize bu yolculukta destek olan bütün basın mensupları arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu uğurda ebediyete intikal eden değerli basın mensuplarına da Allah’tan rahmet diliyorum. 2020 zor bir yılla başladık. 2021 yılı da aynı şekilde çaresi bulunamayan bir hastalıkla mücadele ediyoruz. Şimdilik aşıyla tedavi olmaya çalışıyoruz. Bu kadar ekonomik ve sağlık sıkıntılarına rağmen görevinde bulunmaya çalışan, mesleğinin hakkını vermeye çalışan basın mensupları arkadaşlarımıza ve bu uğurda rahatsızlıklar yaşayan basın mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana yerel ve ulusal basınımızda tabii ki yerel basınımız daha önceliğimiz, önceliğimiz Tekirdağ, Tekirdağ'ı bir noktaya getirmek adına ekonomik ve kültürel anlamda biz de bir STK olarak, iş insanları derneği olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. Siz de her konuda bize destek çalıştınız. Bölgemizi, coğrafyamızı geliştirmek adına, faydalı projeler üretmek adına hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah daha nice güzel günlerde buluşmak dileğiyle. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

“MÜSİAD KADIN YÖNETİMİMİZİ OLUŞTURDUK”

MÜSİAD Kadın yönetimini oluşturduklarını ifade eden Doğan; “MÜSİAD kadın kurduk. Bu zamana kadar hep oluşturmak istediğimiz bir birimdi. Genç bir MÜSİAD ekibimiz var. Müsaid Kadın ekibimiz ve kadromuzla birlikte artık kadınlarımızı da iş kadınlarımızın da daha güçlü ses olmalarını istiyoruz. Birlikte bölgemize, Tekirdağ’ımıza sahip çıkmaya, yeni projeler üretmek için birlikte olacağız bundan sonra” diye konuştu.

“BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIZ”

Sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Doğan, “Sanayicimiz dalgalanmayı sevmez. Yani kim bu ülkede üretiyorsa ki artık bence doğru modeli biraz geç de olsa fark ettik. Artık üreterek büyüyeceğiz. Bence eğer iyi anlatabilirse, iyi uygulayabilirsek ham madde krizini maalesef biz üreterek değil ham madde alarak ara mamul üreticisiyiz. Çözersek ben daha iyi noktada olacağımızı düşünüyorum. Üreticimizin önünde bazı prosedürler var. Bazı engeller olabiliyor. Ama sağ olsun devletimiz, bize bir STK olarak iş adamları derneği olarak arada üreticimiz sanayicimiz arasında, hükümetimiz arasında köprü olmaya çalışıyoruz. Bence bu model yıllar önce başlanması gereken bir modeldi. Artık Türkiye’nin üretim gücü ile sanayisi ile ön planda olması gerekiyordu. Evet biz bir turizm ülkesi, sağlık turizmi ülkesiyiz. Ama bence en önemli şey sanayi. Ülkenin gelişmesi adına ürettiğimizin daha katma değerli olması adına sanayinin güçlü olması gerekiyor. Dalgalanmalar bizi ne kadar endişe ettirse de bunların gelip geçici olduğunu biliyoruz. Çünkü bizim en büyük Avrupa’dan, Afrika’dan bizi dünyadan ayıran bizim cesur ve bu tür zorluklara karşı her zaman başarılı olma şansımız var. Bizim ırkımız, yapımız, karakterimiz her zaman bu tür zorluklara karşı daha çok mücadele içinde olmuşuzdur. Biz hiçbir zaman yılmamışız. O yüzden bizim için bu zorluklar hepsi faklı, ülkemizin kuruluşundan bu yana faklı krizler oldu. Sanayicimiz de bu konuda güçlü. Güçlü alt yapımız ve güçlü finans yapımız var. Devletimizin de güçlü bir bağışıklığı var bu konuda. Ben bu konu da daha güçlü çıkacağımıza inanıyorum. Yeter ki inanalım, güvenelim. Başarılı olmaya ihtiyacımız. Başarılı olmazsak bu ülkede karlı çıkacak kimse yok. Yani yediden yetmişe çalışanından, iş kardeşlerimizden, sanayicimize, devletimize herkes ya karlı çıkacak ya zarar edecek. Sonuçta bu sistemin sonucunda hepimiz refah olarak, ülke gelişmişliği olarak ve işin sonucu olarak hepimizin kazançlı çıkacağını düşünüyorum. O yüzden bence biraz sabretmemiz gerekiyor. Çünkü dünyada bu pandemide biz evet ülke olarak durmadık ama dünya durdu. Şu an en çok yaşadığımız sıkıntı o. Biz 90 ülkede temsilcisi olan bir sendikayız. Farklı ülkelerdeki başkanlarımızla sohbet ediyoruz. bizin cansiperane 8-10 saat mesaiye kalıp çalıştığımız günlerde aylarca kapalı olan tesisler var dünyada. O konuda ben bir defa çalışanlarımıza burada sizin huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten fedakarca hala işine sahip çıkan bir toplum yapımız var. Bizi de güçlü yapan bu değerimiz” şeklinde konuştu.

“EN GÜÇLÜ SANAYİ SİVİL TOPLUMUYUZ”

MÜSİAD’ın yurtdışında da temaslarının olduğunun altını çizen Doğan; “Bizim 90 ülkede 230 noktada yani Avustralya’dan Japonya’ya, Çine, Avrupa’da bütün ülkelere bizim eyalet ve büyük illerinde yapılanmamız var. Orada da bizim gibi Türk kardeşlerimiz var. Yani Avustralya’da da bir Türk iş adamımız var, Japonya’da Çin’de de var.  Tabii biz buradan almış olduğumuz verilerle, bu verileri havuza toplayıp bu verilerle gerekli kurumlara ya da üyelere veya 11 bin işletmeyi temsil ediyoruz Türkiye’de. Bu anlamdaki sanayi olarak Türkiye’deki en güçlü sanayi sivil toplumu diyebiliriz” dedi.

“DOĞAL ENERJİ OLMASI GEREKİYOR”

Projelerinden ilkini tamamladıklarını ve proje üretmeye devam ettiklerini söyleyen Doğan; “İlk projemizi bitirdik. Bu bir rol modeldi. Türkiye’nin üzerinde durması gereken modellerden bir tanesiydi. Bir ilkinin bir tanesini yaptık. O küçük bir projemiz. İkinci projemiz şu an çalışmaları devam ediyor. Biz onun da çalışmalarında bir noktaya gelince üye alma ve tekrar projeyi düzenleme adına devam edeceğiz. Şu an imar mevzuatları ve arsa birleştirmeleri çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’de faklı illerde de var çalışmalar.  Üreterek büyümemiz gerekiyor ve şu anki baktığımızda 2025 milyon dolar gibi bir rakam açıklandı sanayide, ihracatta. Yüzde 78’ini kullanarak yani Türkiye kabaca yüzde 78’ini kullanarak 225 milyar dolara çıktı. Diğer 500 milyon dolara çıkarabiliyorsak üretim alt yapısında çıkarma şansımız yok. Bunu da büyüteceğiz. Üretimde büyümemiz, fabrikaların olması gelişmesi gerekiyor ama bunun çevreye duyarlı olması gerekiyor. Yeşil mutabakat imzaladık, doğal enerji olması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!