Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

NİGAR SOYAK BAŞKAN SEÇİLDİ

NİGAR SOYAK BAŞKAN SEÇİLDİ
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi 17. olağan genel kurulu Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde yapıldı. Kongrede mevcut başkan Nigar Soyak güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Pandemi kuralların çerçevesinde yapılan kongreye dernek üyelerinin yanı sıra Çerkezköy Belediyesi Başkan Yardımcı Nedim Yılancı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan da katıldı.

DERNEĞİN KURULUŞ AMACINI AÇIKLADI

Açılış, yoklama, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Nigar Soyak, “Çağdaş yaşamayı, aydınlanmayı, akıl ve bilimi rehber edinen, bu uğurda emek vermiş, can vermiş derneğimizin  kuruluşunu gerçekleştirmiş başta Prof. Dr. Türkan Saylan ve öncü olan tüm hocalarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ülkenin “çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması” ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür.” dedi. Başkan Soyak, derneğin amacının, evrensel; çocuk, kadın ve insan haklarına saygılı; demokratik, laik bir toplum ve sosyal hukuk devleti düzeninin gerçekleştirilmesi, korunması ve geliştirilmesi olduğunu vurgulayarak “Bireylerin hukuksal, siyasal, ekonomik, kültürel, toplumsal, fiziksel konumunun geliştirilmesi, tüm insan hakları ve özgürlüklerinden yararlanmalarının sağlanması, Toplumda çevre sorunları ve kültürel mirasımızla ilgili duyarlılığın arttırılması ve çevre bilincinin yerleştirilmesi öncelik taşır. Bizler sorunların değil, çözümün bir parçası olmak, ülke sorunlarının çözümüne yönelik somut projeler oluşturarak toplumun kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Resmi ve özel kuruluşlarla işbirliği yaparak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin amacı doğrultusundaki projelerini profesyonel çalışanları, gönüllüleri, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirir. Partiler üstü konumunu koruyarak amacı doğrultusundaki çalışmalarında partiler üstü konumunu korumaya özen gösterir. Atatürk ilke ve devrimlerini ve Cumhuriyet’in kazanımlarını koruma yolunda, bilimsel düşünme ve sorgulama yetilerini geliştiren, insan haklarına saygılı çağdaş bir yaşam ve eğitim için çözüm üreterek ve kamuoyu oluşturmaktır.” dedi.

BAŞKAN SEÇİLDİ

Kongre divan heyetinin oluşturulması ile devam etti. Divan Başkanlığına Mehmet Zeki Gürcün, divan üyeliğine Selda Karacalar ve Nezahat Tunalı seçildi. Daha sonra faaliyet raporu, 2019-2020 dönemi çalışma raporu ve denetleme kurulunun 2019-2020 dönemi çalışma raporunun okunarak görüşülmesinin ardından yönetim ve denetleme kurulları seçimi yapıldı. Kongreye tek liste ile giren mevcut başkan Nigar Soyak başkanlığa seçilirken, Soyak’ın yönetiminde şu isimler yer aldı; Rağbet Erol, Coşkun Tunalı, Emel Çinte, Mustafa Çırpan, Cihan Aktaş ve Zeynep Üstün. Denetim kurulunda Selda Karacalar, Özgür Sönmez ve H.Doğan Sarıçoban yer alırken, Onur kurulu üyeleri; Ayhan Akbıyık, M.Zeki Gürcün ve Yasemin Elhan olarak seçildi. Seçim sonrasında eski yönetim kurulu üyelerine hizmetleri nedeniyle plaket takdim edildi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!