Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“O GECENİN BAŞARISI AYASOFYA’NIN İBADETE AÇILMASININ ANAHTARI OLMUŞTUR”

“O GECENİN BAŞARISI AYASOFYA’NIN İBADETE AÇILMASININ ANAHTARI OLMUŞTUR”
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin; “Eğer 15 Temmuz Avrupa’da ya da dünyanın herhangi bir yerinde uygulanmış olsaydı böyle bir başarıyla sonuçlanması mümkün olmazdı. O akşam milli idarenin temsilcisi olan Sayın Cumhurbaşkanımızın bir telefon talimatı ile milyonlarca insan sokaklara döküldü. O gecenin başarısı bugün Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasının anahtarı olmuştur” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da bir dizi etkinlik düzenlendi. 14 Temmuz akşamı Milli Birlik ve Dostluk Maçı ile başlayan etkinlikler 15 Temmuz günü öğle namazı öncesinde Mevlana Cami’nde Mevlidi Şerif’in okunması ve okunan Hatm-i Şeriflerin duasının yapılması ile devam etti. Ardından Fatih Mahallesi’nde bulunan şehitlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve şehitlerimiz için dualar edildi.

BELEDİYE MEYDANINDA ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Etkinlikler akşam saat 20.00’da belediye meydanında düzenlenen anma programı ile sürdü. Anma programına Kaymakam Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Fevzi Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat ile protokol üyeleri, siyasiler, Gazi Tarık Cür, STK temsilcileri, vatandaşlar katıldı. Pandemi dolayısıyla katılımcının sınırlı tutulduğu programa katılanların ateşi ölçülürken, maske ve sosyal mesafe kuralına uyulmasına dikkat edildi.

KUR’AN-I KERİM OKUNDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan anma programı 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Akabinde Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin bir konuşma yaptı.

“O GECENİN BAŞARISI BUGÜN AYASOFYA’NIN TEKRAR İBADETE AÇILMASININ ANAHTARI OLMUŞTUR”

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Çetin, “15 Temmuz 4 yıl önce Türk milletinin bir oyunu bozduğu önemli bir gecedir. Türkiye devleti bütün ulusların gözünün olduğu, zor bir coğrafyayı kendine yurt edinmiş bir millet olarak doğusundan batısına farklı düşünceleriyle, farklı inançlarıyla ulus olmuş, birçok badireler atlatarak, birçok sorunlarla mücadele ederek, ciddi bedeller ödeyerek varlığını sürdürmüştür. Zorluk her zaman bir başka başarıyı da yanında getiriyor. Zorluk size aynı zamanda bir ders veriyor. Türk milletinin Orta Asya’dan çıkıp Viyana’ya kadar giden macerasında bütün zorluklardan elde ettiği bir hafıza var. Eğer 15 Temmuz Avrupa’da ya da dünyanın herhangi bir yerinde uygulanmış olsaydı böyle bir başarıyla sonuçlanması mümkün olmazdı. O akşam milli idarenin temsilcisi olan Sayın Cumhurbaşkanımızın bir telefon talimatı ile milyonlarca insan sokaklara döküldü. O gece biz de bu meydandaydık. Biz de milli iradeye, demokrasiye bağlılığımızı bu meydandan haykırdık. Tüm siyasi parti temsilcileri buradaydı. Uzun süren nöbetler tutuk. Hamdolsun ki böyle güzel, yüce bir milletin temsilcisi olmanın şerefi ve gururunu yaşıyorum. Bundan sonra böyle bir teşebbüsün mümkün olmayacağını bütün dünyaya Türk milleti adeta damgasını vurarak imzasını koymuştur. Bundan sonra dışarıdan bir düşüncenin, bir fikrin bu topluma enjekte edilmesi ya da baskıyla uygulanmasının mümkün olmayacağını tüm dünya görmüştür. Hatta ulusumuzun bu duruşu birçok millet için de önemli bir örnek olmuştur. O gecenin başarısı bugün Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasının anahtarı olmuştur. O gece FETÖ başarılı olmuş olsaydı bugün bu söylediklerimizi, bu kürsüden anlatmamız zaten mümkün olmayacaktı. İnanıyorum ki bundan sonraki nesil o geceyi destansı bir örnek olarak kendine referans alacak ve çok daha iyi bir anlayışla değerlerine sahip çıkan bir düşünceyle, ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına örnek olacaktır.” dedi.

“HER ANLAMDA MİLLİ VE YERLİ ANLAYIŞ BU ÜLKEYİ KALKINDIRACAK”

Başkan Çetin konuşmasının devamında milli iradeye vurgu yaparak şunları söyledi:  “Mile irade niçin vardır, demokrasi neden vardır? Biz 23 Nisan’ı, 19 Mayıs’ı neden kutluyoruz? Bunların hepsi Cumhuriyetin ve demokrasinin temel taşlarıdır. Atatürk 23 Nisan’ı çocuklara emanet ederek aslına bakarsanız “Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Milletin” bilincini çocuk yaşta öğrencilerimize aşılamayı hedeflemiştir. Mille irade dediğimiz sandık tüm milletin kararıdır. Bu karara da herkesin saygı duyması zaruridir. Sandıktan çıkan milli irade meclislerde hem TBMM’de hem de yerel mecliste tartışmalarını yapacaktır. Fikirlerini ortaya koyacaktır. Bu tartışmaların neticesinde de vatandaşa hizmet gidecektir. Vatandaşa hizmet götürmeyen de bir sonraki sandıkta gömülecektir. Ama as olan milletin iradesidir, talebidir, isteğidir. O sebeple 15 Temmuz’un önemi çok daha çok ön plana çıkmıştır. Milet demiştir ki benim irademe karşı tank varsa ona da karşı dururum, benim askerim saydığım kişi varsa onun karşısında da dururum. Çünkü yanlışa karşı milli irade tek yumruk olmuştur ve başarıyı, zaferi elde etmiştir. Bundan sonra inanıyorum ki yeni nesil demokrasiye daha fazla sahip çıkacaktır. Demokrasinin kıymeti daha çok anlaşılacaktır. Bazı grupların demokrasi dışı yollarla bu ülkeye ayar yapacağını tarih silmiştir. Her anlamda milli ve yerli anlayış bu ülkeyi kalkındıracak ve daha refah bir ülkeye ulaşacağız.”

“ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM, GAZİLERİMİZE DE ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM”

Tüm dünyanın pandemi ile mücadele ettiğini belirten Başkan Çetin, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı: “Bakın tüm dünya pandemi ile mücadele ediyor. Keşke bu hastalık olmasıydı da şu bariyerleri kaldırsaydık, bütün milletimizi coşkuyla bir araya toplayabilseydik. Çok şükür ülkemiz bu süreci de dünyaya örnek olacak bir yapıyla en az hasarla atlatmıştır. Dünya büyük bir krizle boğuşurken, hamdolsun Cumhurbaşkanımız her gün bir açılışı, bir temeli atmaktadır. Bunlar milletin değerleriyle örtüşen siyasetin eseridir. O sebeple 15 Temmuz önemlidir. Hepinize teşekkür ediyorum. O gece kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de Allah razı olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

GAZİ CÜR HERKESİ DUYGULANDIRDI

Konuşmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklılı Gazi Tarık Cür’ü sahneye davet etti. Gazi Cür herkesi duygulandıran konuşmasında şunları söyledi: “Milletimiz bizim her şeyi başaracak güçtedir. Ben de milletimizin özgür iradesine savunmak için gittim. 15 Temmuz’da nasip olmadı, şimdi nasip oldu gazilik. İnsanlarımız uyanık olsunlar. O zaman yapamadıklarını başka türlü yapmaya çalışacaklardır. 15 Temmuz’da yıkamadıklarını başka türlü oyunlarla yıkmaya çalışacaklardır. Hepimiz bütün olarak ülkemizi hayatta tutalım. Devletimizden ve milletimizden Allah razı olsun, gazisini yalnız bırakmıyor. Bu haldeyim ama inanın hiç üzülmüyorum. Çünkü biliyorum ki benden sonraki nesil de aynı benim taşıdığım gibi gururla bayrağımız en yükseğe taşıyacaktır”

“TÜRK MİLLETİ KENDİ ÖZGÜR İRADESİ İLE ELİNDE BULUNDURDUĞU EGEMENLİĞİNDEN ASLA TAVİZ VERMEMİŞTİR, VERMEYECEKTİR”

Anma programında son konuşmayı Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu yaptı. Kaymakam Hamitoğlu şunları ifade etti: “Bugün burada 2016’da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin, milletin birliği ve gücü ile engellenmesinin 4. yılını anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi; doğrudan millet iradesine namlu tutmuş, demokrasiyi hiçe sayan, temel hak ve özgürlüklere balta vuran bir girişimdir. Darbe gecesi milletimiz; kurtuluş mücadelesine benzer bir mücadele vererek ülkenin birlik ve beraberliğine, geleceğine pusu kurmuş bu terör örgütüne geçit vermemiştir. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında binlerin kanı vardır. Bu sebeple ülkemizin birlik ve beraberliğini FETÖ yapılanması dahil, adı her ne olursa olsun, hiçbir terör unsuru ya da bölücü ve yıkıcı gruplar asla yok edemezler. Bu millet daha önce yazdığı kurtuluş ve bağımsızlık destanını her daim yazmaya hazır olduğunu; kadını, erkeği, genci, yaşlısı hatta sokağa dökülen çocukları ile bir kere daha göstermiştir. Türk milleti kendi özgür iradesi ile elinde bulundurduğu egemenliğinden asla taviz vermemiştir, vermeyecektir. Bu uğurda, bu kutlu dava için canını çekinmeden ortaya koyan; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve yaralı gazilerimizi minnetle anıyor, Türk milleti adına şükranlarımı sunuyorum”

ANMA PROGRAMI OKUNAN SELA İLE SONA ERDİ

Konuşmaların ardından 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Ardından şiirler, kaside ve ilahiler okundu. Sinevizyon gösterimleri ile devam eden anma programı gece 00.13’te tüm camilerimizde sela okunması ile sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!