Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI

OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI
Kapaklı Belediye Meclisinin Ocak ayı olağan toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ikinci oturum ile tamamlandı.

İlk oturumda komisyonlara havale edilen konuların karara bağlandığı ikinci oturumda alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

İMAR KOMİSYONU RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

İkinci oturumda ilk olarak İmar Komisyonu raporları görüşüldü. 2009-2014 yılları arasında Karaağaç belde belediyesinde meclis üyeliği yapan ve yakın zaman içerisinde hayatını kaybeden Ahmet Aşar’ın isminin ilçede bulunan isimsiz bir cadde veya sokağa verilmesi talebini inceleyen komisyonun ‘Karaağaç Mahallesi 664 ada ile 663 ada arasında kalan isimsiz sokağa Ahmet Aşar Sokak isminin verilmesi’ yönündeki kararı meclis tarafından da oy birliğiyle kabul edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Kazım Karabekir Mahallesi Sarımeşe Caddesi üzerinde mahalle sakinleri tarafından Tatlıçeşme olarak bilinen alanda belediye tarafından yapılan park alanına Tatlıçeşme Parkı isminin verilmesi yönündeki İmar Komisyonu raporunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, Karaağaç belde belediyesinde görev yapmakta iken 2013 yılında görev başında kaza sonucu hayatını kaybeden belediye personeli Rıza Tıltak isminin Karaağaç Mahallesi 662 ada ile 665 ada arasında kalan isimsiz sokağa verilmesi yönündeki İmar Komisyonu raporu da oy birliğiyle kabul edildi. Fatih Mahallesi Hamdi Kenar Caddesi isminin 19 Mayıs Gençlik Caddesi olarak değiştirilmesi talebiyle ilgili ise komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliğiyle karar verildi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

İmar Komisyonu raporlarının görüşülerek karara bağlanmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyon raporları görüşüldü. Meclis Başkanı ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için 2022 yılında ödenecek huzur hakkı, belediye bünyesinde çalışan Zabıta Memurlarına 2022 yılında verilecek olan fazla çalışma ücreti, Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcılarına 2022 yılında ödenecek olan aylık ödenek, Denetim Komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere 2022 yılında ödenecek olan günlük ödeme miktarı, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun kararları doğrultusunda oy birliğiyle karara bağlandı.

AYLIK ÇALIŞMA ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Belediyede tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışan 11 adet tekniker, 6 adet teknisyen, 17 adet mühendis, 8 adet ekonomist, 15 adet eğitmen, 2 adet şehir plancısı, 1 adet sosyolog, 1 adet psikolog, 1 adet hemşire, 2 adet avukat, 1 adet sanat tarihçisi, 1 adet tabip, 1 adet mimar ve 1 adet peyzaj mimarının aylık çalışma ücretinin de Plan ve Bütçe Komisyonu kararı doğrultusunda Meclis üyesi Nalan Çolak’ın ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun ‘amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapılmasına’ ilişkin raporu da mecliste görüşülürken, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapılması ve mevzuat doğrultusunda 2022 yılı için amatör spor kulüplerine yapılacak yardım tutarını belirlemek üzere belediye başkanına yetki verilmesi yönündeki komisyon raporu meclis tarafından da oy birliğiyle kabul edildi. Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan 3 adet mühendis, 1 adet tekniker, 1 adet kameramanın aylık çalışma ücretleri de Plan ve Bütçe Komisyonu kararı doğrultusunda oy birliğiyle karara bağlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğünde kullanılan kiralık çöp kamyonları yerine müdürlük faaliyetleri kapsamında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 5 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonunun satın alınması ve alım süreci ile ilgili kamu kurum ve noterlerde işlem yapmak üzere Belediye Başkanı’na yetki verilmesinin 237 sayılı Taşıt Kanununun 10. Maddesine istinaden uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Kapaklı Belediye Başkanlığı ile Kapaklı Fırıncılar Derneği arasında Ortak Proje ve İşbirliği Protokolü yapılması ve gerekli iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanına  yetki verilmesinin 5393 sayılı Belediye kanununun 75. Maddesinin c bendi hükümleri doğrultusunda uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

KOMİSYON ÇALIŞMALARININ DEVAM ETMESİNE KARAR VERİLDİ

Destek Hizmetleri Müdürlüğünün 2022 yılı Bütçesine tertip açılması ve tertiplere aktarma yapılmasına Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile karar verilerek, hayvan pazarı için pazara sonradan gelen hayvanlarla ilgili ücretlendirme konusunda yeni düzenleme yapılması talebinin daha ayrıntılı incelenebilmesi için Tarife Komisyonunun çalışmalarının devam etmesine karar verildi. Komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlanmasının ardından oturumu sonlandıran Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!