Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmaları ve muhakeme yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen “Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır” projesinin ödülleri takdim edildi.

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine; Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmi Akman, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve sponsorlar katıldı.

“KİMİ ARADIYSAM HAYIR CEVABI ALMADIM”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş gerçekleştirdi. Programa katılanlara teşekkür eden Gümüş, “İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan ile birlikte bu yıl yedinci yılımızı sağlıklı bir şekilde dolduruyoruz. Ben Okurum Geleceğim Aydınlar projesinin beşincisini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl itibariyle 3 bin gencimiz 12 kitabı su gibi ezberleyip sınav oldular. Bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu ilçede çalışmaktan son derece mutluyum. Bu güne kadar eğitim konusunda kimi aradıysam hayır cevabı almadım. Bu programda büyük emekleri olan sponsorlarımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜM İMKANLARIMIZI YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ise yaptığı konuşmada, “Böylesine güzel ve anlamlı bir programa davetinizle birlikte bizde motive olduk. Öğretmen, öğrencilerimiz ve hayırseverlerimiz ile bir arada olmak mutluluktur. Eğitim ve öğretim hizmetlerinde esas gayemiz öğrencilerimizi hayata en iyi ve hazır şekilde hazırlamaktır. Öğretmen arkadaşlarımız ve eğitim paydaşlarımızla birlikte tüm imkanlarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca eğitimde güçlendirici projeleri de hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu projelerimizin hepsi çok kıymetlidir. İl genelinde uyguladığımız ‘Her bir kitap bir dünya’ projesi hepsinden daha fazla beni heyecanlandırıyor. İl genelinde projemizi genişleterek öğrencilerimize yönelik yarışmaya dönüştürüyoruz. Bu kapsamda Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Projemizin ismi de anlamlıdır. Esasen her kitabın öğrencilerimize kazandırdığı bilgi, görgü, beceri bir dünya nispetinde kabul edilecek bir ölçüttedir. Bunun içerisine her şeyi sığdırmamız mümkün değildir. Buna zaman da yetmez. Ancak kitaplar bize geniş bir perspektif sunuyor ki okuduğumuz kitap adetince bizlere açılan onlarca, yüzlerce, binlerce dünyayı keşfetme imkanına kavuşuyoruz. Tüm okul ziyaretlerimizde ve programlarda bunun altını çiziyorum. Öğrencilerimize özellikle erken yaşlarında okuma alışkanlığını kazanmanız çok kıymetlidir. Kitap okuma alışkanlığı okul yıllarında kazandırmayı istediğimiz amaçtır. Bu yarışmaya katılan tüm öğrencilerimiz bizim gözümüzde derece elde etmiştir. Hepsine gönülden teşekkür ediyorum. Bu güzel faaliyetleri yaparken öğretmen arkadaşlarımızın projeyi sahiplenmeleri de büyük başarıdır. Tüm eğitim yöneticilerimize, öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederken, gerek okulların yapımı ve güçlendirilmesinde gerekse eğitimle ilgili tüm projelerde desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

"HAYALLERİMİN PEŞİNDEN SONUNA KADAR GİTTİM"

14 yaşında yazdığı ''Gölgedeki Işıklar'' adlı kitabı ile ''Türkiye'nin en genç roman yazarı'' unvanına sahip olan Rana Demiriz’e programa katıldı. Gençlerle buluşmanın çok kıymetli olduğunu ifade eden 27 yaşındaki yazar Demiriz, “Yazmaya 3’üncü sınıfta köpeğime yazdığım şiirle başladım. Yazar olmak gibi bir hayalim de yoktu. Sanat tarihine önem veren birisiydim. 14 yaşında ailemin desteği ile ilk romanımı yazdım. Sizlerde daha iyisini başarabilirsiniz diyerek sizleri motive etmek, cesaret vermek için bu yola girdim. Daha sonra tahmin etmediğim şekilde okur kitlem oldu. Lisede okurken dördüncü kitabımı çıkardım. Ben sadece sizlere örnek olarak motivasyon kaynağı olmak istedim. Basında o dönemlerde dahi kız, üstün yetenekli bir kız olarak tanıtıldım. Ben hiçbir zaman dahi yada üstün yetenekli olduğumu düşünmedim. Sadece disiplinli bir şekilde çalıştım, cesaret ettim ve hayallerimin peşinden sonuna kadar gittim. Bu başarıda kitap okumanın öneminden de bahsetmek istiyorum. Kitap okuma alışkanlığını çok küçük yaşta kazanmış olmanın hem okul başarıma etkisi hem kariyerime hem de hayatımın her alanında etkisini gözlemlemekteyim. 500 soru çözeceğim, şu kadar saat çalışacağım sözlerini bir kenara bırakın. Kitap okuma alışkanlığını şuandan itibaren kazanmış olmanız gerekiyor. Sınav başarısında değil hayatın her alanında size katkı sağlayacak bir alışkanlıktır. Her mesleği seçerseniz seçin ben 14 yaşında yazar oldum. Sizler daha erken yaşlarda kitaplarınızı yazabilir, yazar olabilirsiniz. Disiplinli bir şekilde hayallerinizin peşinden koşunuz. Okul haricinde müzik, resim, spor yada hangi alanla uğraşırsanız uğraşın, hayallerinizin peşinden her zaman emek sarf ederek ve disiplinli bir şekilde çalışmanızı istiyorum” diye konuştu.

"OKULDA OLDUĞUNUZ SÜREYİ VERİMLİ DEĞERLENDİRİN"

Öğrencilere başarılı olma konusunda tavsiyelerde bulunan Yazar Demiriz, “Ben vaktimi verimli şekilde değerlendirdim. 2010 yıllarında öğrencilerin başarılı olması için dershane furyası vardı. Hayatım boyunca dershane ve özel hocaya gitmedim. Üniversite sınavında ilk 3 bine girerek Koç Üniversitesine kazandım. Bu başarı da dersi derste dinlemem, okulda olduğum süreyi verimli bir şekilde değerlendirmem sayesinde oldu. Benimde günümün bir çoğu okulda geçti. Sınav süreçlerini geçirmiş bir ablanız olarak size tavsiyem, okulda olduğunuz süreyi lütfen verimli değerlendirin. Dersi derste, öğretmenlerinizden anında öğrenmeye çalışın. Eksiklerinizi okuldan gidermeye çalışın. Bilinçli bir öğrenci olursanız, sınav süreçlerinde emin olun ilgilendiğiniz her türlü hobi konusunda size rahatlıkla vakit kalacaktır. Sonuç olarak kitap okuma alışkanlığını mutlaka kazanın” dedi.

ÖĞRENCİLERİN ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından programın yapılmasında emeği geçen sponsorlara plaket takdim edildi. Programda Ortaokul kategorisinde birinci olan Hacı Fahri Zümbül Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Zeynep Çıtak’a, Lise kategorisinde birinci olan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencisi Nisa Nur Durdağı’na, ortaokul kategorisinde ikinci olan Yusuf Şenel Ortaokulu öğrencisi Eylül Aydemir’e, lise kategorisinde ikinci olan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencisi Alperen Akpınar’a ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan takdim etti. Ortaokul kategorisinde üçüncü olan Özel Çerkezköy Gülerçin Ortaokulu öğrencisi Yusuf Emir İş’e, dördüncü alan Yusuf Şenel Ortaokulu öğrencisi Asude Pınar Kavcar’a, lise kategorisinde üçüncü olan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencisi Kübra Nur Uygur’a, dördüncü olan Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Raham Beran’a  ödülleri ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin tarafından verildi. Ortaokul kategorisinde beşinci olan Şehit Erdem Uçar Ortaokulu öğrencisi Ahmet Mirza Sürücü, altıncı olan Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Belinay Berra Atasoyu’ya, yedinci olan Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencisi Kerim Eker’e, sekizinci olan Hacı Fahri Zümbül Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Talha Berk’e dokuzuncu olan Fehmi Zeki Denizli Ortaokulu öğrencisi Bilal Mohammad Sadı’ya, lise kategorisinde beşinci olan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencisi İrem Coşkun’a, altıncı olan aynı okul öğrencisi İdris Yüksektepe’ye, yedinci olan Özel Kültür Anadolu Lisesi öğrencisi İsmail Ünver Zaif’e, sekizinci olan Çerkezköy Anadolu Lisesi öğrencisi Ezgi Yıldız’a, dokuzuncu olan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencisi İkbal Su Aydoğan’a ödülleri yazar Rana Demiriz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Serkan Karagöz tarafından takdim edildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!