Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

“ÖĞRETMENLER ÖNDER VE ÖRNEK İNSANLAR OLMUŞLARDIR”

“ÖĞRETMENLER ÖNDER VE ÖRNEK İNSANLAR OLMUŞLARDIR”
Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru; “Öğretmenler her zaman bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Kaymakam Duru mesajında şu ifadelere yer verdi; “Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve şehit öğretmenlerimiz Şenay Aybike Yalçın’ın ve Necmettin Yılmaz’ın şahsında bütün şehit öğretmenlerimize ithafen emek verip kaleme alarak hazırladığım “24 Kasım Öğretmenler Günü” ile ilgili duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. İnsanın ve toplumların düşmanı olan cehaleti; yaktıkları ilim ışığı ile yok eden, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızı fedakarca yetiştiren, dünyanın en kutsal, en saygıdeğer mesleğini icra eden öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Bildiğiniz gibi “24 Kasım Öğretmenler Günü” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928’de millet mektepleri başöğretmenliğine seçilmesinin yıl dönümüdür ve 1981 yılından beri de büyük bir coşku içinde öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler gününün amacı hem Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak hem de öğretmenin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değerini ortaya koyup onu hak ettiği en onurlu ve müstesna yere oturtmaktır. Ayrıca öğretmenliğin milletimiz ve gelecek nesiller için ne kadar yüce bir değer olduğunu bu günde ortaya koymaktır. Atatürk, Kurtuluş Savaşını ve hayata geçirdiği yenilikleri hep sabırlı, ikna edici, güven verici, bilgili öğretmenliği sayesinde başarmıştır. Atatürk, “Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir. Topluma, millete ben öğretmenlik yapabiliyorsam beni onunla anlatın. Yoksa kazandığım yaptığım öteki işlerle beni anlatmanız pek önemli değildir.” Sözleriyle öğretmen yönünün anlatılmasını istemekle, öğretmenin milleti yücelten çok önemli bir varlık olduğunu vurgulamıştır. Karşılığı hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek kadar saygın ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyen, belli bir zaman dilimine sığamayacak kadar önemli sorumluluk gerektiren yüce bir görevdir. Bu çok özel görevin, tarihin derinliklerine inildikçe hep böyle kabul edildiği görülmektedir” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLER ÖRNEK VE ÖNDER İNSANLAR OLMUŞLARDIR”

Öğretmenlik mesleğinin önem ve değerinden bahseden Duru; “Hz. Ali “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü ile öğretmenlik mesleğini en mükemmel güzellikte yüceltmiştir. Yüce yaratan tarafından dünya yaratıldığından beri öğreticilik yaşadıkları dönemlerde “peygamberlere” daha sonra “alimlere” ve çağımızda da öğretmenlere emanet edilmiş olup, sonsuza kadar da böyle devam edecektir. Öğretmenler her zaman bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Bir milletin çağdaş, kalkınmış ülkeler düzeyine erişebilmesi ancak; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle mümkün olacaktır. Eğitime ve eğitim ordusu olan öğretmenlere gereken önem ve ilgiyi göstermeyen milletler, başka milletlerin kölesi olmaya mahkumdur. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. Büyük Atatürk’ün ve dava arkadaşlarının eseri olan modern Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin bugünlere ulaşmasında emeği geçen adsız kahramanların başında öğretmenlerimiz gelmektedir. En zor şartlarda, Anadolu’nun en ücra köşelerine ulaşıp ışık saçan, feragatlerin en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir idol olarak benimseyip ülkemizi çağdaş, kalkınmış ülkeler seviyesinin en ön safına geçirme gayreti gösteren öğretmenlerimize bu vesileyle hürmet ve şükran hislerimi sunmayı bir görev sayıyorum. Çocuklarımızın zihinlerini kölelikten kurtaralım, hayatlarını sorgulama imkânı verelim. İnsana insan olduğu için değer verilmesi gerektiğini öğrenelim ve öğretelim. Genç bireyin daha önce yapılmış ve söylenmiş olanlara ve yanlışlara karşı çıkma ve onlara körü körüne bağlanma yerine farklı düşünceler ve çözümler üretmelerine yardımcı olalım. Yüzeysellikten kurtaralım” dedi.

“BİLGİYİ ÜLKESİ İÇİN KULLANAN MİLLETLER 10 ADIM ÖNDE”

“Kitap okumayı sevelim ve sevdirelim” diyerek konuşmasını sürdüren Kaymakam Duru; “Çocukların sadece kitapları bir ders aracı olarak görmelerine engel olalım. Kitapların insan gelişiminde ve eğitiminde en önemli faktör olduğunu asla unutmayalım. Bilginin farklılık yaratan fark olduğunu ve bilgiye sahip olanın üstün insan olduğunu bilelim. Günümüzde beynini ve kendisini milletine adayarak katkıda bulunacak nitelikli gençlere ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacın karşılanması da iyi eğitim görmüş gençlerimizle mümkün olacaktır. Çünkü yaşadığımız çağın gereği, bilgiye sahip olan ve bilgiyi ülkesi için kullanan milletler ve insanlar daima 10 adım önde olacaklardır. Çocuklarımızı çağın gerektiği donanımda yetiştirirken, bir yandan da inançlı, ahlaklı ve tarihini iyi bilen günümüzü her yönüyle değerlendiren ve yarınlara emin adımlarla yürüyen gençler yetiştirmeliyiz. Tarihte olduğu gibi günümüzde de gelecekte de istikbalimize ve istiklalimize kast eden ve edecek olan tek dişi kalmış emperyalist canavarların ve onların gayri meşru çocukları olan PKK, FETÖ /PYD (Fetullahçı Terör Örgütü/ Parelel Devlet Yapılanması),DHKPC ve DAEŞ gibi hain ve alçak kanlı terör örgütlerinin ve mensuplarının amaç ve hedeflerini, gözümüzün nuru çocuklarımıza ve gençlerimize çok ama çok hassasiyetle bilinçli bir şekilde öğretelim. Yine ecdadımızın Çanakkale’de, İstiklal Savaşında ve milletimizin 15 Temmuz’da şehitler vererek kanla yazdığı destanları her daim ibret alacak şekilde çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki 1071’den beri canımızdan çok severek yaşadığımız altı dolu üstü dolu cennet Anadolu topraklarında nazlı nazlı dalgalanan al yıldızlı al bayrağın ve hoş seda ile okunan ezan eşliğinde sonsuza dek Müslüman Necip Büyük Türk Milleti’nin çocukları yaşasın. Öğretmenlerimiz sadece 24 Kasım günü değil her zaman başımızın tacıdır. Beni fedakarca yetiştiren öğretmenlerimi bu vesileyle buradan saygı, sevgi ve şükranla anıyor ve ellerinde öpüyorum. Vasıflarını saymakla bitiremediğimiz öğretmenlik mesleği ve bu mesleğin güzide temsilcileri olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tekrar en kalbi duygularımla kutluyor, kendilerine görevlerinde üstün başarı, sağlık, huzur, mutluluk ve aydınlık yarınlar dilerken, ebediyete intikal etmiş başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatının baharında çocuklarımız için ilim ışığı olmaya devam ederken alçakça ve haince kanlı terör örgütü tarafından ŞEHİT edilen Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz öğretmenlerimizin şahsında bütün şehit öğretmenlerimize Yüce Yaratandan rahmet diliyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun inşallah. Hayatta ve görevi başında olan öğretmenlerimize sağlıklı, mutlu, huzurlu, hayırlı ve başarılı ömürler diler, tekrar sevgi ve saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!