Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

“OKUL MÜDÜRLERİ SİYASET YAPAMAZ, TELKİNDE BULUNAMAZ!”

“OKUL MÜDÜRLERİ SİYASET YAPAMAZ, TELKİNDE BULUNAMAZ!”
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun: “Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesinde bulunan ve ilimizin en başarılı okullarından olan Ebru Nayim Fen Lisesi’nin Müdürü Muhsin Şen, eğitim için kafa yormak yerine, kendi kişisel istikbali için kafa yorarak Saray’dan medet ummaktadır” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Boğaziçi eylemlerinde öğrencilerine telkinde bulunan Ebru Nayim Fen Lisesi Müdürü Muhsin Şen’e tepki gösterdi.

“SİYASET YAPMAKTADIR”

Aygun, yaptığı açıklamasında; “Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin demokratik haklarını kullanarak yaptığı barışçıl ve hiçbir şiddet içermeyen haklı eylemleri şeytanlaştırmaya çalışarak, veli ve öğrencilere mesajlar atmaktadır. Okul Müdürü Muhsin Şen, “Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan öğrenci olaylarının ülke genelinde huzursuzluk, kaos, kargaşa çıkarmayı amaçladığını, okullarındaki öğrencileri de bu olayın içine çekmek istediklerini, bu tarz devlet karşıtı eylemlerin içinde olunmamasını” istemektedir. Okul Müdürü Muhsin Şen, bu tutumuyla açıkça okul müdürlüğünü unutarak, siyaset yapmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin haklı demokratik eylemini devlet karşıtı, kaos çıkarmaya yönelik eylem gibi göstererek şeytanlaştırmaya çalışmaktadır. Oysa bir okul müdürü kışkırtıcı değil kucaklayıcı; ötekileştirici değil toleranslı olmalıdır. Eğitim İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer; bu konuda bir açıklama yaparak, söz konusu mesaja hem velilerden hem de öğrencilerden büyük tepki geldiğini belirtmiştir. Sendika, 12. Sınıf öğrencilerinin bu mesajın atıldığı gruplardan çıktığına işaret ederek, “Müdür, bu eylemlerin Devlet karşıtı olduğuna nasıl kanaat getirmiştir? Bu tespitlerini hangi çalışmayla yapmış, emniyet güçleri ve istihbaratla işbirliği yaparak mı elde etmiştir? Bir protesto olayından yola çıkarak, ilimizin en başarılı öğrencilerine ve onların velilerine düstur verme hakkını nereden almaktadır” diye sormaktadır. Biz de aynı sorulara cevap verilmesini talep ediyoruz. Anayasa’ya göre öğrencilere demokrasi bilincinin kazandırılması ve eğitim kurumlarında siyasi ve ideolojik telkinler yapılmaması gerekir. Görünen o ki Ebru Nayim Fen Lisesi Müdürü Muhsin Şen, eğitim yerine siyasi istikbali için çalışmayı ve Saray’a şirin görünmeyi tercih etmektedir. Neyse ki vatandaşımız durumun farkındadır. Boğaziçili öğrencimiz Şeyma Altundal’ın dediği gibi sadece “Hak'ka kul olmak” lazım” ifadelerine yer verdi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    ben
    08-02-2021 16:31

    Arkadaş,adam gayet güzel demiş..kısaca LGBT denen liboşlardan uzak durun demiş...Ne avrmış bunda..Polise saldıracaklar,devlete saydıracaklar...Sonra da adına demokrasi mi diyecekler...

  • yorum avatar
    Turgay
    07-02-2021 16:46

    Vay be güzel Türkiye'm mi Ne oldu nerede nereye geldi Rabbim bu Ak Parti öbür tarafta hesabını sorsun

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!