Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

“OLAYI DUYUNCA, GÖZYAŞLARIMA HAKİM OLAMADIM”

“OLAYI DUYUNCA, GÖZYAŞLARIMA HAKİM OLAMADIM”
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, son günlerde kamuoyunda geniş yankı uyandıran kreşteki şiddet vakaları ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Sözdinler, “Bu olaydan hakikaten ben sorumlu tutuluyorsam istifa etmeye hazırım” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

ÇOSB yönetim kurulu, Tunç Steak’te gerçekleştirdiği basın toplantısında, Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’ndeki şiddet konusuyla ilgili açıklama yaptı. Süreci tüm detaylarıyla anlatan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, kamuoyunun ve basının merak ettiği soruları da yanıtladı.

“GÖZ YAŞLARIMA HAKİM OLAMADIM”

Sözdinler, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Sizlerin karşısına böyle üzücü bir olayla çıktığımız için 4 torun sahibi bir dede olarak çok üzüldüğümü ifade etmek isterim. Bin bir özen ve emekle kurduğumuz kreşimizde yaşanan olayları izlerken, kendi torunlarımı düşünerek göz yaşlarıma hakim olamadım ve çok sinirlendim. Kreşimize çocuklarını emanet eden aileler kadar ben de çok üzgünüm. Hem bir baba hem bir dede olarak. Lütfen bu konuşmalarımızı kendini aklamak isteyen bir sanayicinin sözleri gibi dinlemeyin. Kreşte idareci olarak atadığımı kişilerin sözlerine güvenerek bu süreçlere geldik. Neden denetlemediniz diyeceksiniz. Maalesef bizler her işe yetişemiyoruz ve bazı işleri profesyoneller aracılığı ile yönetiyoruz.

“ÇOK EMEK VERDİM”

ÇOSB olarak bölgemizde bulunan katılımcılarımıza ve vatandaşlarımıza 40 yılı aşkın bir süredir hizmet veriyoruz. 8 yıl önce göreve geldiğimde kreş kurmak aklımın bir ucundaydı. Kendi torunlarımdan da biliyorum, bu bölgede doğru dürüst bir kreşin bulunması çok önemliydi. Bu amaçla bu kreşi kurma kararını yönetimimizle birlikte aldık. Arkadaşlarım da biliyor gerçekten çok emek verdim. İstanbul’daki tüm iyi kreşleri gezdik, masasına, sandalyesine, eğitim araçlarına kadar tek tek seçimlerini ben yaptım. Bunun amacı burada çalışanlarımızın çocuklarının konforlu, rahat bir eğitim almasıydı. Burası hiçbir ticari amacı olmayan bir kuruş ve giderlerin büyük bir bölümü bölgemiz tarafından karşılanıyor.

“İDARECİLERE GÜVENİLMİŞ, YANLIŞ YAPILMIŞ”

Bakımevimizde 2021 Aralık ayında bir velimizin şikayeti üzerine kamera görüntülerini incelettim. Velilerimizin şikayeti konusunda olay küçümsense de görüntüleri kendim de izledikten sonra öğretmenin görevine son verilmesini talep ettim. Ailesi ve bölgemiz savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Öğretmenimiz bizim hakkımızda ve aile hakkında şikayette bulundu. Mahkeme olayın suç teşkil edecek bir görüntü olmadığına karar verdi ve göreve iade edilmesini istedi. Biz de bir üst mahkemeye başvurduk. Geçtiğimiz yıl 2022 yılı Ağustos ayında bir sınıftan 7 velimiz şikayete gelmiş. Ayrıca suç duyurusunda da bulunmuşlar. Burada yönetim zafiyeti var mı? Açıkça söylüyorum ki yönetim zafiyeti var. Biz bu görüntülerin incelendiğini sorduğumuzda ‘Efendim biz inceledik bir olumsuzluğa rastlamadık.’ denmiş. Bu idarecilere güvenilmiş, yanlış yapılmış.

“BU ARKADAŞLARIN GÖREVİNE SON VERİLDİ”

Bu kreşte yaşananların hiç ama’sı, fakat’ı yoktur. Savcılığın incelemesini bekliyorduk ve aradan 4 ay gibi bir süreç geçti. Bu uzun bir zaman, çıkan haberler bu soruşturmayı hızlandıracaktır. Bu olayı duyar duymaz telefonu açıp derhal bu öğretmenlerin görevden alınmasını, gerekirse idarenin tamamının görevine son verilmesini talep ettim. Yarım saat sonra da bu arkadaşların görevine son verildi. Tüm görevler de zaten savcılığın elinde. İfade ettiğim üzere hepimizin derinden üzen bu olayda gerek kurumsal gerek bireysel olarak çok üzgünüz. Videolarda olumsuz bir durum olmadığına dair gelen yanıltıcı bilgiler bizi bu hale getirdi.

“KREŞİ KAPATMAYI DÜŞÜNDÜK”

Kreşe verdiğimiz öneme binaen 100 günlük kamera kayıtları muhafaza edilmektedir. Gelişmelerin ardından talep eden velilerin çocuklarını canlı olarak izlemelerine zemin hazırlıyoruz. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince bazı engeller var ancak gerekirse bizzat ben bu konuda bakanlığa başvuracağım. Rehber öğretmenimizi okula görevlendirdik. İdari soruşturmamız hala devam ediyor. Bu olay 2 öğretmenle mi sınırlı yoksa başka olumsuzluklar da var mı inceliyoruz. Yönetimimizle bu konuyu derinlemesine görüştük ve kreşi kapatmayı da düşündük. Ancak burada mağdur olacak 200’ün üzerinde öğrencimiz var. Bu nedenle olumsuzlukları düzeltip göreve devam etmeye karar verdik.

“ŞİDDET GÖSTERDİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMENLER GÖREVDEYDİ”

“Görüntüleri siz de basından izlediğinizi belirtiyorsunuz, okul yönetimi ÇOSB yönetimini aldattı diye söylersek yanılmayız herhalde?” şeklinde gelen sorulara cevap veren Sözdinler: “Diyebilirsiniz. Ya görüntüleri yeteri kadar izlemediler, ya da böyle bir durum söz konusu. Şiddet gösterdiği iddia edilen öğretmenler o güne kadar görevdeydi.” Dedi.

“LİYAKATE ELBETTE DİKKAT EDİYORUZ”

Kreşin idari kadrosunda ÇOSB Yönetiminden birinin eski sekreteri olduğunu soran basın mensuplarına ise, Sözdinler şu cevabı verdi: “Göreve alırken liyakate elbette dikkat ediyoruz. Bu kızcağız öğretmenlik geçmişi olan biri. Mehmet Bey’in asistanıydı, eğitim geçmişi vardı ve güvendiğimiz biriydi. Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının değerlendirmesi sonucu göreve geldi. Biz bizzat işe alım yapmıyoruz.”

“ÇÖZÜMSE, İSTİFA EDERİM”

ÇOSB Yönetiminden bir istifa olup olmayacağı sorusunu da cevaplayan Sözdinler, “Valla dediğim gibi çözümse ben istifa ederim. Bu olaydan hakikaten ben sorumlu tutuluyorsam istifa etmeye hazırım. Bizim fabrikalarımız da var. Fabrikalarımızda da profesyonel müdürlerimiz var, işleten onlar. Biz ancak onlardan bilgi alıyoruz. Bilgiyi bize yanlış aktardıklarında sezip görevine son veriyorum, kendim istifa etmiyorum. İstifa bir çare değil.” Dedi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!