Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÖMER KARADENİZ’DEN SEÇİM TARİHİNE VE YERİNE İTİRAZ

ÖMER KARADENİZ’DEN SEÇİM TARİHİNE VE YERİNE İTİRAZ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (Çerkezköy TSO) Başkan Adayı Ömer Karadeniz, seçimlerin odada ve hafta içinde yapılmasına itiraz etti.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 8 Kasım’da yapılacak olan seçimlerine aday olarak çıkan Yeşil Liste Başkan Ömer Karadeniz, seçim yeri olarak odanın belirlenmesi ve seçim tarihi olarak 8 Kasım Salı gününün seçilmesine itiraz etti.

“ENDİŞELERİMİZ VAR”

Adliye önünde basın açıklaması düzenleyen Ömer Karadeniz, “Malumunuz dün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamız seçim ile ilgili bir karar aldı ve bu kararını da İlçe Seçim Kurulu’na bildirdi. Öncelikle yapılacak olan seçimlerin tüm üyelerimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Ama alınan karara özellikle 8 Kasım Salı gününün seçilmesi ile ilgili endişelerimiz var. Biz bununla ilgili bugün buradayız. Bir basın açıklaması yapacağız ve elimizdeki dilekçelerle İlçe Seçim Kurulu’na geçeceğiz ve kurula vereceğiz. Bu açıklamayı yaparken biz yeşil liste olarak tamamen kendi özgür irademizle buradayız bu acıkama ne mavi ne sarı listenin ne lehine ne aleyhine. Bunu tamamen kendi özgür irademiz ve düşüncemizle yapıyoruz” dedi.

“UYGUN BİR TARİH DEĞİLDİR”

Seçilen tarihin uygun bir tarih olmadığını belirten Ömer Karadeniz, “Bilindiği üzere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalarda seçim hareketliliği başlamış durumdadır. Odalar, TOBB Kanunu’na göre her dört yılda bir seçimlerini yenilemek zorundadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri hakkında yönetmeliğin 11. Maddesi uyarınca seçimlerin yapılacağı yılın Ekim ayından önce oda ve borsalar yönetim kurullarının seçim işlemlerinin başlatılmasına ilişkin olarak alacağı karar üzerine, seçim tarihinin beklemesi için ilçe seçim kurulu başkanına başvurulur. Seçim tarihi konusunda karar verme yetkisi İlçe Seçim Kurulu’ndadır. Seçim tarihi belirlenirken, üyelerin seçime katılımının azami düzeyde olacağı, bürokrasinin ilkelerinden olan katılımcılık ilkesinin gerçekleşmesini sağlayacak bir tarih olmasının gözetilmesi son derece önemlidir. Her ne kadar Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu tarafından seçim tarihi 8 Kasım Salı günü önerilmekteyse de bu tarih üyelerin tümünün katılımı için uygun bir tarih değildir. Sözü edilen tarihin iş günü olması sebebiyle özellikle ticaret erbabının seçime katılımının düşeceği ve katılımcılık ilkesinin zedeleneceği açıktır” diye konuştu.

“SEÇİMLER OKUL VEYA SALONDA OLMALI”

Karadeniz, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizdeki seçim teamülü de demokratik ve katılımcı bir seçimin ön şartı olarak seçimlerin Pazar günü yapılması yönündedir. Dolayısıyla seçimin, demokratik ilkelere ve seçim teamüllerine uygun olarak Pazar günü yapılması elzemdir. Seçim tarihinin yanı sıra, yeri hakkında karar verme hususunda İlçe Seçim Kurulunun yetki alanındadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin 11. Maddesinin son fıkrasına göre kural olarak seçimler, kural olarak oda veya borsa hizmet binasında yapılır. Hizmet binasının yetersiz olması halinde şehir merkezinde uygun bir yerde de yapılabilir. İlçe Seçim Kurulu’na yapılan başvuruda, seçim yerinin belirlenmesinde; Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası toplam üye sayısının 6 bin civarında olması, başkan aday sayısının 3 kişi olması sebebiyle, her bir adayın meclis ve komite sayısının belirlemesi gerektiği, seçime katılımın yüksek olacağı ve bu sayıların yüksekliği, Çerkezköy Ticaret Odasının bu sayıların yüksekliği sebebiyle seçim yeri olarak fiziken uygun olmaması gibi hususların göz önünde bulundurularak, seçimin şeffaf ve güvenilir yapılabilmesi için büyük bir okul veya kapalı spor salonunda yapılmasına karar verilmesi gerekmektedir.” dedi. Açıklamanın ardından Karadeniz ve ekibi, itiraz dilekçelerini ilçe seçim kuruluna iletti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!