Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“ONLAR DÖNMEYİ ASLA DÜŞÜNMEDİLER”

“ONLAR DÖNMEYİ ASLA DÜŞÜNMEDİLER”
Çerkezköy Kent Konseyi’nde 57. Alay paneli düzenlendi. Panelde konuşma yapan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, Çanakkale Zaferi’nde yaşanılanları anlattı. Tarihin seyrini değiştiren Çanakkale Zaferi’nin hikayesini dinleyenler duygu dolu anlar yaşadı.

Çerkezköy Kent Konseyi’nde 57. Alay paneli düzenlendi. Düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Merkez Komutanı Erdoğan Keskin, Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Kamu Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

“KARA ZAFERLERİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

Panelde konuşan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, “Yaptığı yerinde müdahalelerle kara savaşlarının kaderini değiştiren 57. Alay, vatan ve toprak sevgisinin yüceliğini tüm insanlığa göstermiştir. Yürekleri güneşi içecekmiş gibi kar yangınıydı. Çınarlanmış tarihe ölümüne yakındılar. Ölümüne dosttular vatana. Dönmeyi düşünmediler.” dedi. 57. Alay’ın meşhur olduğunu ifade eden Yılmaz, “Çünkü bu alaydan geriye dönen hiç olmamıştır” diyerek, “18 Mart Çanakkale Zaferi bir deniz zaferidir. Kara zaferleri yıllar boyunca görmezden gelinmiştir. Almanların denizaltılarıyla kazandığımız deniz zaferini kutlarken kara zaferlerini görmezden gelmek bizim için utanç vericidir” ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Daha sonra Vatan Size Minnettardır anıtında kısa bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan törende konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çanakkale zaferinin önemine dikkat çekti. Başkan Akay, “Şehitler haftamızda, bu topraklar için şehit olan tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Birliğimizin, beraberliğimizin pekişmesi için bir araya geldiğimiz şu günlerde, tarihimizi yeniden canlandırmamız önemli bir heyecan. Bu heyecana katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“HEPİMİZİN BORCUDUR”

Akay’ın ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da, “57. Alay’dan Çanakkale savaşına katılanlardan dönen olmamıştır. Onlar dönmeyi düşünmediler. 57. Alayı yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin borcudur” diye konuştu. Program daha sonra plaket takdimi ile devam ederken, Türkiye Muharip Gaziler tarafından bayrak devir teslim töreni yapıldı. Törenin tamamlanmasının ardından Tarihi 57. Alay Yürüyüşü’ne Çerkezköy’den katılacak olan M. Zafer Avcılar, Hasan Hüseyin Yarlıgan, Prof. Dr. Hacı Duran, Burak Candaş, Tuğrul Selimoğlu, Salim Korkmaz ve Tuncay Üstünol, Vatan Size Minnettar Anıtı önünden uğurlandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!