Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

ÖZCAN: “BAŞKA SİYASİ PARTİLERİN AKSİNE BİZ HER ZAMAN SAHADAYIZ”

ÖZCAN: “BAŞKA SİYASİ PARTİLERİN AKSİNE BİZ HER ZAMAN SAHADAYIZ”
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan; “Esnafımıza bizim de destek olmamız gerekiyor. Bunun bilincindeyiz ve destek olmaya devam edeceğiz. Sahada geziyoruz. Başka siyasi partileri sahada göremezsiniz, yalnızca biz geziyoruz. Sokağın en ücra köşesinde bir vatandaş evine ekmek götüremiyorsa o bizim sorumluluğumuzda. Biz gerekenleri yapmak zorundayız” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve yönetiminin de bulunduğu ziyarette Özcan, esnafların talep ve istekleri ile ilgili Bozdağ’dan bilgi aldı.

SIKINTILARI ANLATTI

Pandemiden dolayı esnafın sıkıntı yaşadığını ifade ederek, konuşmasını sürdüren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ; “Pandemiden dolayı mağdur olan esnaflarımız var. Kapalı olan işletmeler var. Fakat faturaları gelmeye devam ediyor. Bunlardan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Yine restoranlar, lokantaların da bir mağduriyeti var. Devletimizin destekleri için kendilerini yönlendirdik. Belediyelerden bir çıkış olundu. Onlar da destek vermeye karar verildi. Sonrasında TREPAŞ’la, doğalgazla görüşmelerimiz sürüyor. Esnafımıza indirim taleplerimiz var” dedi.

DESTEK İSTEDİ

Pandemi nedeniyle hem esnafın hem de devletin görevleri olduğunu belirten Bozdağ; “Biz iki tarafın da mağdur olmamasını istiyoruz. Çerkezköy ve Kapaklı’nın ortak özelliği var. Memleketinden kopup gelmiş insanlarımız hayata tutunmaya çalışıyor. Kendi üzerlerine yaşadıkları kan davaları vs. Gibi olaylardan dolayı iş yerini kendi adına açamıyor. Bölgemizde bu tür sıkıntılarımız mevcut. Sizden de destek bekliyoruz. Bunların dışında işletme sahibi bakkal, ama tekel ruhsatı var bu yüzden kapalı kalıyor. Bununla ilgili idarecilerle konuştuk, bize biraz daha o konuda yardımcı oldular. Rabbimizden bu sıkıntılı dönemlerden bizleri kurtarmasını diliyorum. Biz de vatandaş olarak üstümüze düşeni yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

“HER ZAMAN SAHADAYIZ”

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da; “Çerkezköy’de bazı incelemeler ve kurum ziyaretleri yaptık. En büyük isteğimiz vatandaşa dokunmak. Yanında olduğumuzu hissettirmek. Her salı günü toplantı yapıyoruz. Bununla ilgili sahada her zaman yer almak istiyoruz. Bir araya gelemiyoruz vatandaşlarımızla bu dönemde. Biz de sosyal mesafe ve maske kuralına uygun olarak vatandaşımızdan kopmamaya çalışıyoruz. Hayatın da idame edilmesi lazım. Bunu yaparken de sağlığımıza dikkat etmemiz lazım” diye konuştu.

“BAŞKA SİYASİ PARTİLERİN AKSİNE BİZ HER ZAMAN SAHADAYIZ”

Ekonomik sıkıntıları da çözmek için hükümetin üzerinde düşen görevi yaptığını söyleyen Özcan; “Esnafımıza biz önem veriyoruz. Ticaretin devam etmesini istiyoruz. Pandemiden ekonomik olarak en az zararla atlatmak hedefimiz. Biz pandemiyle mücadele ediyoruz. Ticaretin de çarkını az da olsa döndürüyoruz. Pandeminin çıktığı ilk günde insanımızın birebir temas ettiği yerler kapatıldı. Tedbir alındı. Kısa çalışma ödenekleri ve kira desteklerinin yanı sıra nakdi ücret destekleri ile vatandaşımızın esnafımızın en az zarar görmesini hedefliyoruz. 1 yıl oldu pandemi hayatımıza gireli. Bu dönemde de devletimizin çeşitli hamleleri var. Kapatılan işletmelere bin lira destek sağlanıyor. Tüm memurlarımız elini taşa sokarak, herkese hizmet etmeye gayret ettiler. Esnafımıza bizim de destek olmamız gerekiyor. Bunun bilincindeyiz ve destek olmaya devam edeceğiz. Sahada geziyoruz. Başka siyasi partileri sahada göremezsiniz, yalnızca biz geziyoruz. Sokağın en ücra köşesinde bir vatandaş evine ekmek götüremiyorsa o bizim sorumluluğumuzda. Biz gerekenleri yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“BÜKEMEDİKLERİ ELİ ÖPECEKLER”

2020 yılında iyi çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Özcan; “2020 yılında sıkıntı olarak görülse de devletimiz çok büyük işler yaptı. Libya’da karşı çıksalar da ülkemizin çıkarına çalışmalar yaptık. Ayasofya’yı açtık ve cami olarak hizmet veren en son müze olan Ayasofya’mızı vatandaşımıza kazandırdık. Güçlü bir iradeyle bu hükümetimiz güzel işler yapıyor. Maske üretemeyen ülkeler birbirinden maske çalarken bir onlara 100 milyonun üzerinde maske desteğinde bulunduk. Basamakları tek tek çıktık. Rusya, İngiltere bizimle işbirliği yapmaya çalışıyor. 2023 yılına kadar tedbirlerimizi alıp daha yükseğe çıkacağız. Büyük işler yapacağız. Hem ekonomik hem kültürel olarak büyüyeceğiz. Bükemedikleri eli öpecekler. Amerika da bizimle işbirliği yapmak istiyor. Onlar da gelecek” dedi.

BAŞVURULAR YÜZDE 40’I AŞTI

Açıklamalarının ardından Özcan, Bozdağ’dan esnafların kredi talepleri ve yardım müracaatları ile ilgili Bilgi aldı. Yüzde 40’ın üzerinde talep olduğunu dile getiren Bozdağ, taleplerin alınmaya devam ettiğini söyledi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!