Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÖZCAN’DAN AKAY’A; “ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ 2 DÖNEMDEN BERİ NE YAPTI?”

ÖZCAN’DAN AKAY’A; “ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ 2 DÖNEMDEN BERİ NE YAPTI?”
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştirdi. Özcan, Çerkezköy’e yeterli yatırım yapılmadığını ifade ederek; “Bizim değerli Belediye Başkanımız Ali Ertem’i eleştirmeyi bilen arkadaşlar iki dönemde sadece kapalı Pazar yerini ve düğün salonunu yaptı. Ben buradan Çerkezköylü hemşehrilerimize soruyorum, Çerkezköy Belediyesi iki dönemden beri yapması gerekenleri, vaatlerini yapmış mıdır?” dedi.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Çerkezköy ziyaretiyle ilgili teşkilatta basın açıklamalarında bulundu. Özcan, STK’larla, Odalarla, vatandaş ve esnafla daha sık bir araya geleceklerini ifade ederek, her vatandaşa ulaşmak istediklerini söyledi.

“HEPİMİZ BU İŞTEN USANDIK”

Tekirdağ’ın pandemi sürecinde ‘Örnek şehir’ olduğunu ifade eden Özcan; “Tekirdağ biliyorsunuz pandeminin başladığı mart ayından sonra bütün nisan ayına kadar Türkiye’de vakalar yükselirken orada başarılı bir yükseliş göstermiş, Covid’i en az olduğu iller sırasında ilk 5’te yerini almıştı. Tabi bu biraz belki yeni normale geçince insanımız herhalde ‘pandemi bitti, biz maskeleri atacağız artık istediğimiz yerde istediğimiz yemeği yeriz, maskeye de gerek yok’ düşüncesine kapıldı. Ekim ayından itibaren ikinci dalga öyle hızlı yayıldı ki, Tekirdağ ilk dalga da en başarılı ilk 5 ilin içindeyken bir anda yüzde 96 artış oranı ile Türkiye’deki en fazla Covid hastası olan 5 ilden bir tanesi oluverdi. Tabi yine sıkı tedbirlerle bir anda insanımız bir toparladı. Şu anda çok güzel bir ivmelenmeyle bir başarı hikayesi yazıyoruz. Şu anda sayımız çok az. İlk çıktığından neredeyse yok denecek kadar az şuan sayımız. Şarköy, Malkara, Hayrabolu ilçelerinde neredeyse vaka yok gibi bir şey. Tabi bu rakamları açıklamak özelikle uygun gelmiyor bana hatta İl Sağlık Müdürümüz ile bazen görüşüyoruz, rakam açıkladığımızda maalesef insanlar gevşiyorlar. Tam böyle yüzüp yüzüp kuyruğuna geliyoruz, artık aynı şeyleri yaşamak istemiyoruz. Hepimiz bu işten usandık. Anne ve babamıza sarılamaz olduk, çocuklar evlere kapalı kaldı. Bir an önce yeni normale geçmek istiyoruz. Dolayısıyla bu disiplini bozmadan gitmek en doğrusu olacak. Aşılanma süreci başlıyor, Cumhurbaşkanımız Perşembe gününden itibaren başlayacağını söyledi. Tahmin ediyorum önce sağlık çalışanları ve kronik hastalar ardından da 65 yaş üstü aşılanacak. Yerli aşı konusunda da biliyorsunuz Dünya Sağlık Örgütü’nün onayına kaldı mesele. Yüzde 98-99 başarı hikayemiz var. Yerli aşımız herhalde çıkıyor. Onunla beraber en yeni normal dediğimiz normalimize inşallah döneriz” diye konuştu.

“ELE AVUCA GELİR BİR ŞEY YOK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin Çerkezköy’deki yatırımları hakkında konuşan Özcan, “Bunu söyleyebilmek için bir ilçeyi başka bir ilçe ya da şehir ile mukayese etmek lazım. Ben özellikle büyükşehir belediyemizin yatırımlar konusunda sınıfta kaldığını söylemek istiyorum. Bu şehrimiz Tekirdağ ilçeleri ile birlikte aslında çok daha farklı yerlerde olmayı hak ediyor. Bizim özellikle Anadolu’nun birçok marka şehri ile yarışır, rekabet eder hale gelmemiz lazım. Oysa bizimle birlikte büyükşehir olmuş illerin bile bizden çok daha büyük yatırımlara imza attığına şahit oluyoruz. Bugün Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıklarını bir sıralayın, birde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bakın. Yani bir buçuk milyar TL paradan bahsediyoruz, sadece TESKİ’nin herhalde 600 milyon civarında bütçesi var. Yani ele avuca gelir hiçbir şey yok. Strateji de yok. Özellikle ilçelere 2 yıl boyunca dağıtacağı paralara bakıyoruz, bazı ilçeler sanki cezalandırılmış gibi “dedi.

“6 YILDIR HİZMET BİNASINI BİTİREMEDİLER”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin hizmet binasını 6 yıldır yapamadığını kaydeden Özcan, “Bakın bir hizmet binası düşünün 170 milyon civarında bir paraya ihale edilmiş. Biz aynı hizmet binasına benzer, belki bir tık daha düşük Tekirdağ Adliye Sarayı’nı aynı anda ihale ettik. Biz 148 milyon civarında bir paraya ihale ettik hükümet olarak ve ihale ettikten 2 yıl sonra da açtık binamızı. Şu anda bu bölgenin en büyük, en modern, en akıllı adliye binasında memurlarımız hizmet veriyor, milletimiz hizmet alıyor. Peki aynı döneme denk gelen hizmet binaları ne halde diye bir bakın. Bugün herhalde 3’üncüye ihale ediliyor. Önce 170’e ihale ettiler sonra 220’ye ihale ettiler, sonra 300 küsüre ihale ettiler. Şimdi bugünde hala bir patinaj devam ediyor. Mutlaka bir eser çıkacak ortaya, ama nasıl bir eser 6 yıl boyunca bitmiyor? Bu nasıl bir plansızlık. Bitmemesinin sebebi ne? “ açıklamasında bulundu.

“ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ 2 DÖNEMDEN BERİ NE YAPTI?”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı da eleştiren Özcan, “Bizim değerli Belediye Başkanımız Ali Ertem’i eleştirmeyi bilen arkadaşlar iki dönemde sadece kapalı Pazar yerini ve düğün salonunu yaptı. Ben buradan Çerkezköylü hemşehrilerimize soruyorum, Çerkezköy Belediyesi iki dönemden beri yapması gerekenleri, vaatlerini yapmış mıdır? Her şey hizmet değildir belki. İnsana dokunmaktır, hissiyatlardır, kucaklaşmaktır. Herhalde ümit aşılama işini şimdiye kadar yaptı da seçildi ama bu millet eninde sonunda ‘Kardeşim tamam yeter, böyle ümitlerle biz karnımızı doyuramıyoruz. Bizim hizmet almamız gerekiyor’ diyecek diye düşünüyorum. Yerel yönetimler olarak biz Tekirdağ’da örnek işler yapmak için gayret ediyoruz. Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel’e gelin bir bakın, bir izleyin. Kapaklı Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e, Hayrabolu Belediye Başkanımız Osman İnan’a gelin bir bakın. Marmaraereğlisi Belediye Başkanımız Hikmet Ata bize yeni geçti. Ona mesela yeniden bir vizyon katıyoruz şuan. Biz kimseyi de ayırt etmiyoruz. Bu millet için yapılacak pozitif olan her şeye biz varız. Gelsinler birlikte bu şehre hizmet anlamında bir şeyler katalım” dedi.

“BENDEN SELAM SÖYLEYİN”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ‘Elektrik fiyatlarını azaltsınlar bizde su fiyatlarını azaltırız’ sözlerini değerlendiren Özcan, “O zaman ona neden buradan selam söyleyelim, elektrik ile su çıkarmak yerine su projelerini yeniden gözden geçirsinler. Yerin altından su çıkarmak yerine başka metotlar kullansınlar. Mesela önerimiz olsun kendilerine; su borularını düzenlesinler tekrar kaçak oranını indirsinler. Yüzde 50’lerde falandır onların kaçak oranları herhalde” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!