Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÖZEL, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

ÖZEL, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
Kapaklı Emlakçılar Derneği Olağan Kurul Toplantısı’nda, mevcut Dernek Başkanı Kemal Özel oy çoğunluğu ile yeniden dernek başkanlığı görevine getirildi.

Kongre, Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda dernek üyesi katılım sağladı.

DİVAN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Kongrenin açılış konuşmasını Kapaklı siyasetinin tanınan isimlerinden Yağmur Turizm Sahibi Akın Yılmaz gerçekleştirdi. Yılmaz’ın dilek ve temennilerinin ardından yoklama yapıldı. Çoğunluğun sağlanması üzerine 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile kongre başlatıldı. Kongrede divan başkanlığı görevine İlhan Kurt; Divan üyeliklerine Erdinç Aksoy, Daimi Tavan ve Arzu Özdemir getirildi. Ardından Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel tarafından faaliyet raporu okundu ve oylandı.

“RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN”

Seçimlere geçilmeden önce Kapaklı Emlakçılar Derneği’ne mavi liste ile aday olan İlhan Turhan’a söz hakkı tanındı. Turhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Yıllardan beri Kapaklı’daki derneğimizde birçok eksiğimiz olduğunu görüyoruz. Biz bu eksiklikleri görerek yola çıktık. Bütün meslektaşlarımızla istişareler yaparak neler yapmamız gerektiğini, nerelerde eksiklikler olduğunu tespit ettik. 23 gündür gece gündüz yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Mesleğimiz için yola çıktık, sesimiz de canımız da feda olsun. Bizler bu sabaha kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Kemal Özel beye teşekkür ediyorum. İnşallah bugünden sonra hep birlikte tüm meslektaşlarımızla örnek bir dernek olarak bu yola devam edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.’’

‘’MESLEKTAŞLARIMIZIN HEPSİNE ULAŞACAĞIZ’’

Turhan’ın ardından konuşma gerçekleştiren mevcut dernek başkanı Kemal Özel, ‘’Sizlerin desteği ve oylarıyla bu göreve tekrar layık olduğumuz takdirde üye sayısı anlamında çok ciddi çalışmalar yapacağız. Kapaklı’da faaliyette olan meslektaşlarımızın hepsine ulaşacağız. Kapaklı’da faaliyet gösteren birçok kadın meslektaşımız da mevcut ve onlara da ulaşmayı hedefliyoruz. Yönetim kurulunda ve dernek üyemiz olan kadın arkadaşlarımızla bir toplantı yaparak bir program çerçevesinde hepsini ziyaret edeceğiz ve yanımıza alacağız. Üye sayımız arttıkça derneğimize layık bir ofis ya da lokal siz üyelerimize ve meslektaşlarımızın hizmetine sunacağız.’’ dedi.

‘’FUARLARDA YER ALABİLMEK GİBİ HEDEFLERİMİZ VAR’’

Üyelerin ticareti için de çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Özel, ‘’Bizim hedefimiz sizlerin ticaretinin artmasıdır. Kapaklı’dan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminde arkadaşlarımız var. Bu dostlar ve başkanımızla irtibata geçerek düzenledikleri ÇTSO Endüstriyel Fuarı’nda veya etrafımızdaki odaların düzenledikleri fuarlarda yer alabilmek, stant açabilme hedeflerimiz var. Bu anlamda hem ticaretimizin hem de Kapaklımızın tanıtımı ve gelişiminden pay almaktır.’’ İfadelerini kullandı.’’ Şeklinde konuştu.

“ÜYELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”

Son olarak sözleşme ve diğer evrak işlerinde de kolaylıklar tanıdıklarını dile getiren Kemal Özel, ‘’Taşınmaz ticaret yönetmeliğine uygun olarak matbu evrak hazırlatarak sizlere sunmak istiyoruz. Alım satım yetki sözleşmesi, satış sözleşmesi, komisyon paylaşım ve yer gösterme sözleşmesi gibi evraklarla çalışmak, işimizi ciddi ve profesyonele yakın bir alanda yapmak olacaktır. Böylece birbirimizle yapacağımız ticaret daha sağlıklı ve verimli olacaktır. Bir dernek olarak üyelerimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm olacağız. Üyelerimiz derneğimizin, biz de üyelerimizin her zaman yanında olacağız.’’ sözleri ile konuşmasını tamamladı.

‘’REKABET BAŞARIYI GETİRİR’’

Konuşmaların ardından derneğin kurucu başkanı Hüseyin Akın söz alarak; ‘’Konuşmazsak bir şeyi çözemeyiz, Kemal benim en yakın arkadaşım fakat Kapaklı’da emlakçıların ileri gitmesini istiyorsak eleştirmemiz gerekiyor. Rekabet başarıyı getirir. Sosyal aktivitemiz yok, 3-5 senedir hiçbir şey yapmamışlar şimdi yapacağız diyorlar. Burada eleştirdiğim Kemal ya da İlhan değil, Kapaklı’daki emlakçıların ikinci sınıf görülmesini istemiyorum. Bu yüzden böyle aktiviteleri yapmak, derneğimizi canlı tutmak zorundayız. Ben diyorum ki Kapaklı bizimse, bir araya gelmemiz gerekiyor. Koskoca Emlakçılar Derneği olarak bir lokalimiz yok. Üyelerimiz aidat vermemiş. Bu Kemal başkanın eksikliği değil, bu bizim eksikliğimiz. Bir iletişim sorunumuz var, çözmeliyiz. İki başkana da teşekkürler ediyorum. İkisi de benim arkadaşım. Ama ben eleştireceğim. Bu dediklerimi yapmazlarsa ikisi de bir daha buraya aday olmasın.’’ dedi.

‘’KAPAKLI’YI ÇERKEZKÖY’ÜN GÖLGESİNDEN KURTARALIM’’

Kongrede oylamadan önce Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de söz alarak her iki adaya başarılar diledi. Emlakçıların Kapaklı’da daha çok aktif olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Çetin, ‘’Bugün yoğun bir katılım var. Rekabet böyle bir şey, rekabet olduğu zaman katılım yüksek oluyor. Ama ben istirham ediyorum, kim kazanırsa kazansın Kapaklı kazansın. Sadece etiket kazanmak için bu koltuklarda rekabet olmasın istiyoruz. Kapaklı’da değer katmak için bir rekabet ortaya konsun. Çünkü Kapaklı yeni, genç bir ilçe. Kurumlarıyla kurumsallaşamamış bir ilçe. Belediyemizi de bunun içine koyuyorum, devlet kurumlarını da STK’ları da koyuyorum. Eksiklerimiz çok. Kapaklı’yı büyütmek istiyorsak, Kapaklı’da kazanıyorsak Kapaklı’ya yatırım yapacağız. Yerel dinamiklerimizle beraber kurumsallaşma sürecini yaşamamızı istiyorum. 4 yılımız var. 4 yıl boyunca tüm STK’lar ile birlikte Kapaklı’yı masaya yatıralım, Kapaklı’yı ileriye götürmek için ne yapmamız gerekiyor onları tartışalım, birlikte mücadele edelim istiyorum. Mesela Emlakçılar Derneği eğitim seferberliği yapabilir. Çerkezköy’den Saray’dan buraya gelen, iş yapan tüm sektördeki arkadaşlardan istirham ediyorum. Ekmeği burada kazanıyorsanız, lütfen buraya değer verin. Kapaklı’yı Çerkezköy’ün gölgesinde kalmaktan kurtaralım. Kapaklılı olarak Kapaklı bilincini ön planda tutan bir anlayışa ihtiyacımız olduğunu görüyorum. Bunu tüm sektörler, bütün alanlarda ortaya koymamız gerektiğini düşünüyorum.’’ Şeklinde konuştu.

40 OY İLE BAŞKAN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 68 üyeden 63’ünün katılım sağladığı kongrede, 62 oy geçerli ve 1 oy geçersiz sayıldı. İki listenin yarıştığı seçimlerde beyaz liste ile seçime giren mevcut dernek başkanı Kemal Özel 40 oy alırken; rakibi İlhan Turhan ise 22 oy aldı. Oy çoğunluğu ile Kemal Özel yeniden dernek başkanlığına getirildi. Kongrenin ardından dilek ve temenniler kısmında İlhan Turhan söz alarak yeni yönetime başarılar diledi. Ardından iki aday da birbirleri ile tokalaşarak teşekkür etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!