Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÖZTRAK: “BU DOLARLAR KİME GİTTİ, KİME PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”

ÖZTRAK: “BU DOLARLAR KİME GİTTİ, KİME PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”
CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak; “Dolar, Euro ve altındaki artış tabii ki önlenebilirdi. Ama kısa sürede aspirin tedavisi ile geçiştiririz dediler ve dövizleri yandaşlara peşkeş çektiler. 6 lira 20 kuruşlarda tutulurken dolar, kamu bankaları bu dövizler kimse satıldı. Bu dolarlar kime gitti onun peşindeyiz” dedi.

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çerkezköy’de bir dizi ziyarette bulundu. Ziyaretlerde, CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ İl ve ilçe yönetimi de yer aldı.

BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

Öztrak ilk ziyaretini Çerkezköy Belediyesi’ne gerçekleştirdi. Burada Belediye Başkanı Vahap Akay’la bir süre sohbet eden Öztrak, Çerkezköy’deki çalışmalarından dolayı Akay’ı kutladı. Belediye Başkanı Vahap Akay, parti meclisine yeniden seçilen Öztrak’ı da kutladı, başarılarının devamını diledi. Ziyaret karşılıklı görüş alışverişi ile son buldu.

SÖZDİNLER VE YÖNETİMİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Öztrak, bir sonraki ziyaretini Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne gerçekleştirdi. Burada Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur ve Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’la bir araya gelen Öztrak, sanayi yatırımlarını konuştu. Ekonomi ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Sonrasında Öztrak ve beraberindekiler Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti. Kooperatif başkanı Muzaffer Yaztepe ile bir araya gelen heyet, esnafların durumlarını görüştü. Sonrasında Öztrak, muhtarlar toplantısına katıldı.

“YAPILAN YARDIMLAR YETERSİZ”

Burada bir konuşma gerçekleştiren CHP Parti Sözcüsü Öztrak; “Bugün burada muhtarlarımızla beraberiz. Belediye başkanımız, milletvekillerimiz, il ve ilçe başkanımızla da buradayız. Koronavirüs salgını ile birlikte ekonomik sıkıntılar yaşadık. Bu süreçte muhtarlarımızda halkın içinde ciddi sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kaldılar onlara çok teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde özellikle milletimize, vatandaşlarımıza, esnafımıza yapılan yardımlar son derece yetersizdi. Vatandaşlara doğrudan verilen desteklerin yaklaşık 5 milyon vatandaşla bin TL’lik toplam 5 milyar TL bir destek yapıldı, bu son derece düşük. Dünyada uygulanan destekleme programlarına baktığımızda iki kategori görüyoruz. Bunlardan biri kredi diğeri de doğrudan destek. Türkiye kredi verme konusunda G-20 içerisinde ilk üçe girdi. Buna karşılık doğrudan yardımlarda ise son sırada. Bugün sabahtan esnaf kredi kefalet odası ve sanayi bölgesine ziyarette bulunduk. Esnaf şunu talep ediyor, biz kriz döneminde ödeyemediğimiz primleri bundan sonrada ödemekte zorlanacağız diyor. Hükümet affetsin bunu diyor. Hükümetin affetme gibi politikası yok. Aldığımız her şeyi geri ödeyeceğiz. Su faturası, elektrik faturası, gaz faturası, vergi bunların hepsini geri ödeyecek vatandaş. Ve hepsi birikiyor ve ödeme yükü fazlalaşıyor. Bu yardımlar bu şekilde olmaz, Türkiye’nin orta vadede yeni bir dayanışma programı yapması lazım. Meclisten yeni bir dayanışma bütçesini geçirmek lazım, vatandaşına, esnafına, çiftçisine, emeklisine, iş adamına ve memuruna verdiği imkanı yeniden gözden geçirmek gerekiyor” dedi.

“EN ÖNEMLİ PROBLEMİMİZ EĞİTİM MESELESİDİR”

Yüzyüze eğitim olması gerektiğini belirten Öztrak; “Bugün pandemi sürecinde en önemli problemlerinden biri de eğitim meselesidir. Eğitimin yüz yüze yapılamaması, dijital ortamlarda yapılması çocukların eğitim alamamasına neden oluyor. Çocuklarımızı uzun saatlerce televizyon karşısında oturtmakta aileler zorlanıyor. Öğretmen çocukla karşılıklı temas içinde olmadığı zaman o çocuğun ruh halini kavramakta da güçlük yaşıyor. Eğitimde bazı çocuklarımızın eğitime ulaşamaması durumu var, ayrıca yüzyüze olmamama durumu var, bundan dolayı bir nesli kaybetmek üzereyiz. Ülkenin en büyük sorunu şuan budur. Eğitim konusunda yeni bir perspektif ortaya koymak gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

“BİZİM BELEDİYELERİMİZ ELLERİNDEN GELENİ YAPACAKTIR”

Malazgirt Meydan Zaferi’nin yıldönümü kutlamalarında çalınan marşta Atatürk’e yer verilmemesi konusunu eleştiren Öztrak; “Dün Malazgirt savaşının yıldönümünü görkemli bir şekilde iktidar kutladı. Yine orada, baktığımız zaman orası için hazırlanan bir marş vardı. Bu ülkenin kahramanlarının bir kısmının olması, Mustafa Kemal Atatürk’ün yer almaması dikkatimizi çekmiştir. Her nedense mevcut yönetimin Cumhuriyetin modernleşmesi ve Cumhuriyetin kurucuları ile alıp veremediği oluyor. Önümüzde 30 Ağustos Zafer Bayramımız var, bu vesile ile milletimizin bayramını yürekten kutluyorum. Bizim belediyelerimiz, vatandaşlarımızın bu coşkularına karşılık verebilmek için ellerinden geleni elbette yapacaktır. 30 Ağustos kutlama programları düzenlenecektir” diye konuştu.

“DOLARLAR KİME SATILDI?”

Sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztrak, “Dolardaki artış”la ilgili gelen soruya; “Dolar, Euro ve altındaki artış tabii ki önlenebilirdi. Ama kısa sürede aspirin tedavisi ile geçiştiririz dediler ve dövizleri yandaşlara peşkeş çektiler. Bu ülkenin dolar rezervleri, swap hariç 60 milyar dolar azalmış. Bu dövizleri kime sattınız?, Kime ucuz ucuz sattınız? diye soruyoruz. 6 lira 20 kuruşlarda tutulurken dolar, kamu bankaları bu dövizler kimse satıldı? Kontrollü döviz sistemi yok bizde. Birileri dolara hücum ederken doların fiyatı yukarı çıkacak ki alanın eli yansın ama yönetim daha çok verelim dedi. Bu dolarlar kime gitti?, onun peşindeyiz” şeklinde konuştu.

“MİLLET ARTIK BIKTI”

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin bazı şehirlerde yasaklanması konusuna da değinen Öztrak; “Baktığımızda virüs bayram seçiyor. Bundan önceki birçok kutlamada milli bayram değilse bunlar saray hükümeti bu bayramları kutlamak için elinden geleni yapıyor. Ayasofya açılırken binler bir araya geliyor. 15 Temmuz ülke genelinde kutlanıyor ama iş 30 Ağustos’a geldiği zaman pandeminin en akut olduğu dönemdeki tedbirlere geri dönüyor. İktidarın milli bayramlar yaklaştıkça milli bayram alerjisi nüks etti. Çok açık söylüyorum, bu husus bu bayram senin o kahraman senin bu kahraman benim denmesi milleti bölüyor ve rahatsız ediyor. Millet artık bıktı. İktidarın ne yaptığını millet biliyor. Önümüze gelen ilk sandıkta millet bunları evlerine gönderecektir” dedi. Öztrak, buradaki toplantının ardından Kapaklı'ya geçti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!