Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

ÖZTÜRK; “23 DERNEĞİMİZİN ORTAK KARARIDIR”

ÖZTÜRK; “23 DERNEĞİMİZİN ORTAK KARARIDIR”
Trakya Emeklilikle Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Erdal Öztürk, “Bizlerin talebi derneğin kurulduğu 2015 yılında ne ise şimdi kurulu bulunan EYT Federasyonu ve 23 derneğimizin ortak kararı 4447 sayılı kanunun iptalidir. Bu konudaki kararlılığımızdan ve dik duruşumuzdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği tarafından hafta sonu birlik beraberlik ve dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Düzenlenen programda konuşan Dernek Başkanı Erdal Öztürk, 4447 sayılı kanunun iptalini istediklerini ifade etti.

“BÜYÜK HAKSIZLIK”

Kahvaltıda konuşma gerçekleştiren Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Erdal Öztürk,”Bu etkinliğin amacı son günlerde hepimizin bildiği gibi ulusal basının gündemden düşürmediği EYT konusudur. Bu konuya gerek EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ve yönetimi gerekse diğer dernek başkanlarımızla görüşüyoruz ve fikir alışverişinde bulunuyoruz. Özellikle bugün siz değerli Trakya EYT yöneticilerimizin de görüşlerini almak için toplandık. Katılım sağlayan arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Hükümet tarafından hazırlanan beş formülü sizlerle paylaştım. Gerek Yönetim Kurulu üyesi olduğum EYT Federasyonu yöneticileri, gerekse diğer dernek başkanları ile görüştüğümüzde bu beş formülden herhangi birinin mağduriyetimize çare olmadığının sonucuna vardık. Aksine yeni mağduriyetlerinde ortaya çıkmasına neden olacağının da farkındayız. Örneğin bir ay önce emekli olmuş biri 8 yıl beklemiş, diğer bir kişinin ise üç yılı var. Kanun çıkıyor ve emekli oluyor. Bu büyük bir haksızlıktır” dedi.

“TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Öztürk, “Bizlerin talebi derneğin kurulduğu 2015 yılında ne ise şimdi kurulu bulunan EYT Federasyonu ve 23 derneğimizin ortak kararı 4447 sayılı kanunun iptalidir. Bu konudaki kararlılığımızdan ve dik duruşumuzdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Bugüne kadar görüştüğümüz ve defalarca toplantılar yaptığımız siyasi parti başkanları olsun, yöneticileri olsun, milletvekilleri olsun bizlerin kesinlikle haklı olduğumuzu ve bu örgütlü yapımızla kesinlikle kazanacağımızı dile getirmektedirler. Bazı muhalefetler çözüm önerileri ile geldiler. Bazıları ise hazırlık yapıyor, yakın zamanda onların da çözüm önerilerini ortak basın açıklaması ile sizlerle paylaşacağız. Hepimizin bildiği gibi ülkemizi ve dünyayı saran bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Biz EYT’liler olarak bu süreci sosyal medyayı kullanarak gündemden hiç düşürmedik. Her ne kadar sahalarda olmasak da her evde olmaya, her telefona girmeye çalıştık. Sosyal medyanın her alanında olduk. Bu süreci artık atlattığımızı düşünüyorum” diye konuştu. EYT’lilerin derneğe sahip çıkması çağrısında bulunan Öztürk, “Tüm kaderdaşlarımızı derneklerine sahip çıkmaya ve üye olmaya davet ediyorum. Çünkü bu kaderi birlikte yaşıyoruz. Bu mağduriyet sadece benim değil hepimizindir. Hep birlikte haykırırsak sesimizi sağır sultan bile duyacaktır. Bundan da hiç şüphem yoktur. EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ve yönetimimizin mitingler ve toplantılarla ilgili bazı çalışmaları olacaktır. İlerleyen günlerde sizlerle bu konuları paylaşacağım. Kahvaltıya katılan ve katılmayan ama yüreği hep bizimle olan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!