Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

RAHMİ YILMAZ; “SANAYİCİYE SONUNA KADAR DESTEK OLACAĞIM”

RAHMİ YILMAZ; “SANAYİCİYE SONUNA KADAR DESTEK OLACAĞIM”
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine mavi listeden yönetim kurulu başkan adayı olarak girecek olan Rahmi Yılmaz ve ekip arkadaşları Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler'i ziyaret etti. Ziyarette Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan da hazır bulundu.

Misafirlerini ÇOSB Toplantı Salonunda ağırlayan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Allah yardımcınız olsun. Tabi bizim en büyük dileğimiz oda seçimlerine siyasetin karışmaması” dedi.

SANAYİCİYE DESTEK SÖZÜ

Bunun üzerine Yılmaz, “Ben her meclis toplantısında arkadaşlara söylüyorum. Bu kapıdan içeri giren siyasi şapkasını dışarda bıraksın. Bizim odada üyelerimizin ticaretini geliştirmemiz için çalışmamız lazım. Bu konuda sizden de destek isteyeceğiz. Örnek veriyorum işlem hacmi olarak yüzlerce, binlerce insan çalıştırıyorsunuz vergi ödüyorsunuz. Fakat sizin de bir oyunuz var benimde bir oyum var. Belki de şöyle diyorsunuzdur oradaki arkadaşların sorunu bizim ile aynı değil, bunda haklısınız. Geçen dönemde söyledim Tekirdağ da bir sanayi odası kurulmuş, mahkeme kazanılmış odalar ticaret sicil numaralarını verseler Tekirdağ Sanayi Odası kurulacak. Bu konuda ben sanayiciye sonuna kadar destek olacağım. Eğer biz seçimi kazanırsak, ekibinizde gelirseniz her türlü bilgi, birikim, sicil numarasını size vereceğiz. Odanın bir katını da sanayi odası için size tahsis edeceğiz. Çünkü bu bina hepimizin ödediği paralarla birlikte yapıldı” ifadelerine yer verdi.

“SİZİN DE DESTEĞİNİZİ İSTİYORUM”

Bazı sanayicilerin ya da üst düzey yetkililerin, bazı adaylara destek çağrısı yaptığını ve alt hizmet aldığı oda üyelerine de “Şu kişiyi desteklemezsen ticaretimiz biter” gibi söylemlerde bulunduğunu ifade eden Yılmaz, “Çıkıyor adaylar diyor ki, ‘Bu sanayici benim arkamda, şu kişi benim arkamda’ diye. Bazı fabrika yöneticileri kendi kendilerine arıyor üyeleri ‘Sen oyunu şuna at. Aksi takdirde ticareti kesiyoruz’ diyor. Bunlarında ortadan kalkması için sizin de desteğinizi istiyorum” diye konuştu.

“SİZİ ÖRNEK ALIYORUZ”

ÇTSO yönetiminin seçim tarihini açıklamadığını belirten Yılmaz, “Seçimin tarihi açıklamıyorlar. Aylardır çalıştığımız arkadaşlarımız var. Hangi grupta, kiminle olduğunu birebir temaslarımızdan biliyoruz. Yine de bizim istediğimiz seçim tarihinin belirlenip insanların hür iradesiyle oyunu kullanabilmesidir. Bizim ekibimiz genç ve genelde sevilen meslek komitelerinden oy alabilen arkadaşlardır. Biz diğer yönetimlerden farklı olarak gelecek dönem meclis ve meslek komitelerini aynı gün toplayacağız. Burada sizi örnek alıyoruz. Siz yönetim kurulunu çağırıyorsunuz, katılımı arttırıyorsunuz, şeffaflığı gösteriyorsunuz. Biz de göreve geldiğimizde meslek komitelerini ve meclis üyelerini aynı gün çağırıp arkadaşlarımızın hepsi aynı şartlarda gelip sorunlarını dile getirecekler.  Yönetim kurulu olarak o sorunları bakanlıklarımıza göndereceğiz” şeklinde konuştu.

“EN BÜYÜK SORUN ARA ELEMAN YOK”

Seçilmeleri halinde 3 ilçeye de ara eleman yetiştirilmesi için meslek lisesi yaptıracaklarını belirten Yılmaz, “Sanayiye ara eleman yetiştirilmesi içi meslek lisesi yapacağız. Örnek de sizin okulunuz olacak. Örnek alarak 3 tane ara eleman yetiştirecek okul yapmayı düşünüyoruz. En büyük sorun ara eleman yok” ifadelerini kullandı.

“MESLEK LİSELERİ MEMLEKET MESELESİDİR”

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Meslek liseleri memleket meselesidir. Önceliği tartışılmaz olarak onlara vermek gerekir. Bütün illere üniversite açıldı. Ne oldu? Üniversitenin sayısı değil niteliği önemlidir.” dedi.

“GÖNLÜNÜZDE NE VARSA GERÇEKLEŞSİN”

Tarafsız olduklarını belirten Sözdinler, “Biz seçimlerde mümkün olduğu kadar her tarafa mesafeli olup dinlemeye çalışıyoruz. Onun için sizi avantajlı bir duruma getirecek bir söylemde bulunmak istemiyoruz. Hayırlısı olsun gönlünüzde ne varsa gerçekleşsin” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!