Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ŞEHİTLERİMİZİN ADI KAPAKLI'DA YAŞATILACAK

ŞEHİTLERİMİZİN ADI KAPAKLI'DA YAŞATILACAK
Kapaklı Belediyesi Mart ayı Meclis toplantıları Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Başkanlığı’nda Belediye Meclis Salonu’nda yapılan 2. oturum toplantısı ile tamamlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu ve Tarife Komisyonu raporlarının oylanarak oy birliğiyle kabul edildiği 2. oturumun tamamlanmasının ardından bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, alınan kararların ilçemize hayırlı olmasını temenni etti.

Açılış ve yoklama ile başlayan Mart ayı Meclis toplantısı ikinci oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu ve Tarife Komisyonu raporları oylandı. İlk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesine geçildi. Belediyemiz Etüt Proje Müdürlüğü tarafından sunulan 30/1/2020 tarih E.1473 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Çevre Dostu Sokak Projesi için şartlı nakdi yardım konusu ile ilgili yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Komisyonun almış olduğu karar oy birliğiyle mecliste de kabul edildi.

PROTOKOL İMZALAMAK ÜZERE BAŞKAN ÇETİN'E YETKİ VERİLDİ

Ardından Belediyemiz Spor İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 26/02/2020 tarih E.3049 sayılı Amatör Sporcuların Ödüllendirilmesi konusunun görüşülmesine geçildi. Kapaklı Sitespor Kulübü Derneği'nin Türkiye Şampiyonasına gidecek futbolcu, antrenör ve malzemecilerin ödüllendirilmesi ve bu konuda verilecek ödülleri belirlemek üzere Belediye Başkanına  yetki verilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Komisyonun almış olduğu karar oy birliğiyle mecliste de kabul edildi. Ardından Kapaklı sınırları dahilinde okullarda eğitim gören öğrencileri spora teşvik etmek ve daha iyi zaman geçirebilmeleri adına spor salonu, basketbol sahası, sentetik çim yüzeyli futbol sahası, voleybol sahası vb. spor alanları yapmak üzere 5393 Sayılı Belediye Kanununun 14. ve 75. maddeleri uyarınca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Mustafa Çetin'e yetki verilmesi hususu görüşüldü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapmak üzere Belediye Başkanına  yetki verilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Komisyonun almış olduğu karar oy birliğiyle mecliste de kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Tekirdağ Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kapaklı Belediyesi arasında Bebek ve Çocuk Kütüphanesi kurulması için protokol imzalamaya Belediye Başkanı Mustafa Çetin'e yetki verilmesi konusu görüşüldü. Protokol yapmak üzere Belediye Başkanına  yetki verilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Komisyonun almış olduğu karar oy birliğiyle mecliste de kabul edildi.

ŞEHİDİMİZ EREN BÜLBÜL'ÜN İSMİ KAPAKLI'DA YAŞATILACAK

Plan ve Bütçe Komisyon raporlarının oylanmasının ardından İmar Komisyonu raporunun görüşülmesine geçildi. Bahçeağıl Mahallesi Köy Yolu Sokak No:400 adresinde 113 ada 6 parselin cephe aldığı sokağa Dursun Alparslan ismi verilmesi talebinin daha detaylı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliğiyle karar verildi. İmar Komisyonun almış olduğu karar oy birliğiyle kabul edildi. Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 30/01/2020 tarih E.1495 sayılı isim verilmesi konulu yazısının görüşülmesşine geçildi. Trabzon'da şehit edilen Eren Bülbül'ün anısının Kapaklı'da yaşatılması adına ismi olmayan herhangi bir park veya caddeye Şehit Eren Bülbül isminin verilmesi konusunda yapılan müzakereler sonucunda Karaağaç Mahallesi Sedir Sokak ile Üçgen Sokak arasında yapımı tamamlanan park alanına Şehit Eren Bülbül ismi verilmesinin uygun olduğuna oy birliğiyle karar verildi. İmar Komisyonun almış olduğu karar oy birliğiyle kabul edildi.

GAZİMİZİN İSMİ EVİNİN BULUNDUĞU SOKAĞA  VERİLDİ

Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan 03/02/2020 tarih E.1638 sayılı içkili yerler krokisi konulu yazısının görüşülmesine geçildi. Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Monalya Sokak No:11/A Kapaklı adresinde bulunan işyerinin İçkili Yerler Krokisine alınması talebi incelenerek yapılan müzakereler sonucu ilgili adres ile ilgili Kapaklı Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 20.01.2020 tarih 2020/14 sayılı yazı ile emniyet ve asayiş yönünden uygun olmadığı yönünde görüşünün bulunduğu ve ayrıca Kapaklı Belediye Meclisi tarafından 15.03.2018 tarih 68 nolu karar ile de bu adresin İçkili Yerler Krokisinden çıkarıldığı anlaşıldığından 9207 sayılı İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmenliğinin 29. Maddesi uyarınca bahse konu talebin uygun olmadığına komisyonca karar verildi. İmar Komisyonun almış olduğu karar oy birliğiyle kabul edildi. Ardından İmar Komisyonuna havale edilen 1974 Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi Bahri Mutlu vefatından dolayı evlerinin bulunduğu Fatih Mahallesi Karagelincik Sokağın adının Gazi Bahri Mutlu Sokağı olarak değiştirilmesi talebinin uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle karar verildi. İmar Komisyonun almış olduğu karar oy birliğiyle kabul edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Mimar Sinan Mahallesi 571 ada 8 parsel ve 574 ada 5 numaralı parselin bulunduğu İmar Planında Emsal 0,50 olup bu arsaların yapılaşma hakkının Kapaklı Organize Sanayi Bölgesinde uygulanan Emsal İnşaat alanına çıkarılması ile ilgili İmar Planı Değişikliği talebinin daha detaylı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliğiyle karar verildi. İmar Komisyonun almış olduğu karar oy birliğiyle kabul edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 19/02/2020 tarih E.2618 sayılı Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi 2137 Ada 4 Parsel 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği konusu komisyonca incelenerek uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle karar verildi. İmar Komisyonun almış olduğu karar oy birliğiyle kabul edildi.

AYLAN BEBEK İSMİ VERİLDİ

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 24/02/2020 tarih E.2897 sayılı Sokak İsmi Verilmesi konusunun görüşülmesine geçildi. İsmetpaşa Mahallesi 390 ada 1 sayılı parselin arkasında yeni oluşan yola isim verilmesi konusu incelenerek bahse konu sokağa Aylan Bebek isminin verilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle karar verildi. İmar Komisyonun almış olduğu karar oy birliğiyle kabul edildi. Pınarça Mahallesi 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notlarına plan notu ilavesine ilişkin İmar Komisyonuna havale edilen madde komisyonca incelenerek uygun olduğuna oy birliğiyle karar verildi. İmar Komisyonun almış olduğu karar oy birliğiyle kabul edildi.

ŞEHİTLERİMİZİN İSMİ KAPAKLI'DA YAŞATILACAK

Meclis üyeleri İbrahim Aktürk, Levent Nur ve Serkan Genç tarafından sunulan önergenin görüşülmesine geçildi. 27.02.2020 Perşembe günü İdlip'te askerlerimize yapılan hain saldırıda şehit olan askerlerimizin adını yaşatmak adına Tekirdağlı şehitlerimiz Piyade Uzman Onbaşı Birhan Er, Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara ve Uzman Çavuş Recep Bekir'in isimlerinin ilçe sınırları içerisinde isimsiz park ve caddelere verilmesi konusunun daha detaylı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliğiyle karar verildi. İmar Komisyonun almış olduğu karar oy birliğiyle kabul edildi. Tarife Komisyonu raporunun görüşülmesine geçildi. MHP Grubu tarafından meclise sunulan, "Kapaklı ilçemizde ikamet eden şehit, gazi ve gazi ailelerinin 1.derecede yakınlarının belediyemiz bünyesindeki sosyal tesis, çay bahçesi vs. gibi alanlardan ücretsiz bir şekilde faydalanabilmeleri konusunda gerekli çalışma" konusu  daha detaylı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliğiyle karar verildi. İmar Komisyonun almış olduğu karar oy birliğiyle kabul edildi

"İLÇEMİZ İÇİN HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Komisyon kararlarının oylanmasının ardından bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin," Alınan kararlarımızın ilçemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!