Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ŞOFÖR ESNAFI YENİ DÖNEMDE DE MUSTAFA AS’LA ‘DEVAM’ DEDİ

ŞOFÖR ESNAFI YENİ DÖNEMDE DE MUSTAFA AS’LA ‘DEVAM’ DEDİ
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda rakibi Fikret Tanyeri’ye karşı 26 oy farkla kazanan mevcut oda başkanı Mustafa As, yeni dönemde de güven tazeleyerek oda başkanlığı görevini üstlenecek.

 

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde 23 Ocak Pazar günü saat 11:30’da yapılan kongrede divan başkanlığına Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen seçilirken, divan başkan vekilliğine Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, katip üyeliğe Ömer Göktaş, Mehmet Ali Eygün ve Ali Tektaş seçildi.

YÖNETİM VE DENETİM KURULU İBRA EDİLDİ

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından 2018-2019-2020-2021 yılları faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, gelir gider bilanço hesapları okunarak müzakere edilirken, bilanço ve gelir gider hesapları oy birliği ile kabul edildi. Yönetim ve denetim kurulunun ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından konuşan Oda Başkanı Mustafa As, “4 yıllık çalışma programımız kapsamında bizleri ibra ederek çalışmalarımızı onayladığınız için şahsım ve esnafım adına hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ELİMDEN GELEN TÜM GAYRETİ GÖSTERDİM”

Genel kurulda konuşma gerçekleştiren Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Dernek Başkanı Aşkın Gündoğdu, korsan araç, kiralık plaka ve bölgeselcilik konusunda odayı eleştirdi. Gündoğdu’nun eleştirilerine cevap veren Başkan As, “ Ben 2016’da görevi devraldıktan sonra o günden bugüne korsan plakalar adına, bölgesellik adına ben ve yönetimim inanın elimizden gelen bütün gayreti gösterdim. Her zaman esnafımızın yanında olmaya çalıştım. Kiralık plakalı da anlamadım. 2016’da ben başkan oldum, üzerinden 6 yıl geçmiş, her yıl bunu temcit pilavı gibi bu arkadaşlarımız önümüze getiriyor.  Her yıl yaklaşık 300-350 araçlık plaka ihalesi olduğu söyleniyor. Ergene bölgesine 7 tane araç kiralandı. Çerkezköy, Çorlu, Kapaklı, Saray buralarda kiralanan, ihale yapılan bir plaka varsa, arkadaşlarımız kalksın onu söylesin. Bizde bu iddialara cevap verelim” diye konuştu.

“DURUMU YAKINDAN TAKİP ETMEKTEYİZ”

Genel kurulun bir sonraki gündem maddesinde yeni dönem çalışma programı ile tahmini bütçe görüşüldü. İlgili gündem maddesinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, aylık ücretler ve huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. Genel kurula katılan ve konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Görev süremiz içinde şoför esnafının bölgedeki haklarını, hukuklarını koruma mücadelesi veren bir kardeşinizim. Bu anlamda Çerkezköy ve Kapaklı’nın, bir elmanın 2 yarısı 2 ilçenin esnaflarını burada görüyor olmaktan, bu kongrede sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Son 2 yıldır pandemiyle, ekonomik şartlarla mücadele eden şoför esnafının durumunu yakinen takip etmekteyiz.  Elimizden geldiği ölçüde destek olmak adına hem Çerkezköy Belediye Başkanı sıfatıyla, aynı zamanda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bir üyesi sıfatıyla, aynı zamanda UKOME’nin bir üyesi sıfatıyla bu mücadeleyi hep birlikte veriyoruz. T,S,J, M plaka esnafının sıkıntılarını, sorunlarını her zaman dile getiriyorum. S plakanın bölgesellik kararında Çerkezköy ve Kapaklı gibi bu önemli 2 büyük ilçede bölgesellik kararını uygulamaya geçiren, bu anlamda 2016 yılından beri buranın hakkını, hukukunu koruyan kararın altına imza atmıştık. Bize inanın, güvenin, bu kararın uygulanmasının devam etme mücadelesini Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

“KAZANAN ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI ESNAFI OLSUN”

Çerkezköy’de T plakalarla ilgili de mücadelelerinin devam ettiğini ifade eden Akay,  “UKOME’de 2 defa büyükşehir belediye meclis kararına rağmen UKOME kararlarıyla bu hakların reddedildiği bir karar ortaya çıktı. Ancak bu mücadelemiz bitmeyecek. 2014 yılında Tekirdağ’ın 10 ilçesinde taksi plakaları güncellendi. Çerkezköy ilçesinin 17 durağındaki tüm taksiciler adına bir şekilde güncelleme mücadelesini vereceğiz. Bu haklı mücadeleyi kazanacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. 4 yıldır bu mücadeleyi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanım ile birlikte verdim. Ona da katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. 2 aday ağabeyime de başarılar diliyorum. İnşallah kazanan Çerkezköy esnafı olur, inşallah kazanan Kapaklı esnafı olur” dedi.

“AÇIKLAMA YAPSIN”

Genel kurulun dilek ve temenniler kısmında adaylara söz verildi. Adaylardan Fikret Tanyeri, “ Buradan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a teşekkür ediyorum. Bugüne kadar ne yapıldıysa onun sayesinde yapılmıştır. Bizler için o çalışıyor ve mücadele ediyor. Sayın Mustafa As beni yalancılıkla suçluyor. Çıksın ben korsanla çalışmadım, 4000 plakayla çalışmadım desin, benim yönetimim çalışmıyor desin, gelip göreceğiz hangimiz yalancı. Bizim söylediklerimiz onların yaptıklarıdır. Buradan odanın yanan arabası ile konuşma istiyorum. Araba yanabilir, benim de arabam yandı.  Kaza olabilir. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Ama şu var, arabanın akıbeti belli değil. Sayın başkana sordum, ‘biz ile hesap vereceğiz’ dedi. Ben de Sami Kayın’a sordum telefonla, ‘ne bize gelen evrak var dedi, ne de bizim haberimiz var’ dedi. Gelsin başkan da buradan açıklama yapsın” dedi.

“KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

‘Benim için bölgeselliğin dışında kim çalışıyorsa korsandır’ diyen Tanyeri, “ Bizler bugün burada şoför esnafımız için bir aradayız. Şoför esnafı burada en çok ezilen esnaftır. Şoför esnafına bir şey kalmadığını herkesten iyi bilmekteyiz. Çünkü yıllardır bu işin içindeyiz. Bu bir seçim ve biz bu yarışa ise esnafımıza hizmet için çıktık. Daha iyi hizmetler yapabildiğimize inandığımız için bu yola çıktık ve çıtayı da en üst seviyeye çıkartacağız. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“MAĞDURİYETİ EN AZA İNDİRDİK”

Tanyeri’nin ardından konuşan mevcut başkan Mustafa As, “ 2018 yılı Ocak ayında yapılan olağan genel kurulumuzdan sonra esnafımızın bizlere teveccüh göstermesi sonucu yönetim ve denetim kurulu üyelerimizle yaptığımız görev dağılımından sonra tüm esnafımıza eşit mesafede yaklaşarak esnafımıza güven veren, şeffaf bir anlayışla hizmetlerimize devam ettik. Hiçbir ayrım yapmadan esnafımızın hakkını korumak, kollamak adına sorunlarımızı ilgili kurumlarla paylaşarak en acil bir şekilde çözüme kavuşturmak adına kendimizde devamlı sorumluluk hissettik. Bugüne kadar esnafımıza odamız adına güzel hizmetler verdiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  Esnaflar evrak için Tekirdağ’a gitmek zorunda kalmasın diye Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve UKOME yetkilileriyle bu konuyu görüşüp 2018 yılı Mart ayında Çerkezköy’de UKOME biriminin açılmasını sağladıklarını söyleyen As, “2018 yılında var olan küçük kurtarıcımızı değiştirerek daha büyük 27’lik araçlarımızı da üzerine alabilen bir kurtarıcı aldık. Mağdur olan esnafımıza büyük kurtarıcımız ile hizmet vermeye başladık. Esnafımızı rayiç bedel ve toplu taşıma ile ilgili plaka zam taleplerimi UKOME’ye bildirip her yıl düzenli olarak güncellenmesini sağladık. Yetkisiz ve belgesiz olarak çalışan korsan araçların denetimini yaparak araçlara cezai işlem uygulanmasını en hızlı şekilde sağladık” dedi. Pandemi sürecinde de Kaymakamlık ve belediyelerin öngördüğü şekilde planlı programlı bir çalışma yaparak esnafın mağduriyetini en aza indirdik.  Çerkezköy Belediyesi, Kapaklı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle yaptığımız toplantılarda servis güzergahları ve alternatif yollarla ilgili çalışmalar yaparak trafiğin bir nebze olsun rahatlamasını sağladık. Her iki belediye başkanımıza da şahsım ve esnafım adına teşekkür ediyorum” dedi.

“BU SÜRECİN GÜNCELLENMESİNİ BEKLİYORUZ”

As, “Çerkezköy’de mevcut bulunan 18 taksi durağında toplam 112 taksici esnafının süresiz olan duraklarının 2007 yılında başlayan ve 2014 yılında sona eren süreçle süreli hale getirilmiştir. Bizler Tekirdağ’ın hiçbir ilçesinde olmayan böyle bir uygulamanın yanlış olduğu ve esnafımızda bir mağduriyet oluşturduğu kanaatini taşıyoruz. 2018 yılında başlattığımız bu çalışmanın önümüzdeki birkaç ay içerisinde sonuçlanıp tekrar sözleşmesiz-süresiz duraklar haline getirileceğini umut ediyoruz” diye konuştu. Görevde oldukları süre içerisinde Kızılpınar’da 10 taksi durağının yerlerini belli ederek, durak mobalarını koyarak, sağlıklı ve huzurlu bir ortam oluşturarak çalışmalarını sağladıklarını söyleyen As, “Kızılpınar’da 2 durağımızın da yer çalışması yapılarak en kısa zamanda onların da kendi duraklarında çalışmalarını sağlayacağız. Çok zor durumda olan Kızılpınar taksici esnafımız 2017 yılında durak yerleri ve T plakaların güncellenmesi ile rahat bir nefes aldılar. Ayrıca duraklarda çalışan mevcut araçlara yol izin belgeleri ve ÖTV’den faydalanma imkanı sağlandı.Son aylarda gelen zamlarla birlikte esnafımız çok mağduriyet yaşamaktadır. Maliyetini kurtarmadığı bir işin içinde çok zor günler geçirmekteyiz. Bu nedenle T, S, J ve M plakalarda Ocak ayından itibaren uygulamaya konulan zamlar çok yetersiz kaldı. Büyükşehire vermiş olduğumuz yeni zam dilekçelerimizin bir an önce gözden geçirilerek güncellenmesi gerekiyor. Fakat bu da çözü değil diye düşünüyorum. Bizi yönetenlerden isteğimiz, akaryakıt ve diğer giderlerin fiyatlarının bir an önce sabitlenip sıkıntılı geçen bu sürecin güncellenmesini bekliyoruz” diye konuştu. Kongreye Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı, Enver Bayram, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, oda başkanları, oda üyeleri ve şoför esnafı katıldı.

MUSTAFA AS GÜVEN TAZELEDİ

Kongrenin ardından seçimlere geçilirken, seçimlere mevcut başkan Mustafa As beyaz liste, Fikret Tanyeri ise mavi liste ile girdi. Saat 11.30’da başlayan kongrede, oy verme işlemleri saat 17.00 itibariyle sona erdi. Sandıkların açılmasının ardından yapılan sayımda geçerli 914 oy kullanılırken, altı oy ise geçersiz sayıldı. Geçerli 908 oyun 470’sini alan Mustafa As güven tazelerken, Fikret Tanyeri ise 444 oyda kaldı. Seçimin ardından tebrikleri kabul eden Mustafa As yaptığı açıklamada,” Bugün gerçekten çok demokratik bir ortamda centilmence seçim oldu. İnşallah bundan sonraki çalışmalarda ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız kaldığımız yerden devam edeceğiz. Çünkü Çerkezköy ve Kapaklı esnafı bunu fazlasıyla hak ediyor. Herkes hak ettiği hizmeti almaya devam edecek. Bugün kongremize katılan tüm şoför esnafımıza teşekkür ediyorum. Hepimiz için hayırlısı olsun” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

As başkanlığındaki yönetimde Hakan Fıçıcı, Hacı Ali Rişvan, Fikret Güven, Mustafa Filiz, Hüsamettin Keskin, Taylan Taşdemir, Suat Kurban, denetim kurulunda ise Fatih Üzel, Ümit Şener, Yılmaz Cürebal yer aldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!