Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

SÖNMEZ: “MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI 3 HAZİRAN İTİBARİYLE BAŞLATILDI”

SÖNMEZ: “MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI 3 HAZİRAN İTİBARİYLE BAŞLATILDI”
Sönmez Belgelendirme Genel Müdürü Özgür Sönmez; Covid-19 Pandemi süreci nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinde ara verilen Mesleki Yeterlilik Sınavlarının, Bakanlığın aldığı karar ve normalleşme takvimi doğrultusunda 3 Haziran 2020 tarihi itibariyle yeniden başladığını açıkladı.

“ÜRETİMDE VERİMLİLİK VE İSTİHDAM SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR”

Sönmez, yasal zorunluluklar çerçevesinde 143 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu bulunduğunu belirterek zorunluluklar kapsamındaki mesleklerde devlet teşviki de bulunduğunu belirtti. Açıklamasında Sönmez şu ifadelere yer verdi; “Sınava giren adayların başarılı olmaları durumunda çalışanların sınav için ödemiş oldukları ücretler işsizlik fonundan adaylara iade edilmektedir. Bu sayede çalışanların nitelikli ve belgeli iş gücüne katılımlarının sağlanarak iş kazalarının en aza indirilmesi, üretimde verimliliğin ve kayıtlı istihdamın sağlanması hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

“SORUN KÜRESEL, ÇÖZÜM BİREYSEL”

Ülkemizde Mesleki Yeterlilik Belgesi verebilecek yetkili 217 kuruluş bulunduğunu belirten Sönmez, “Bu kuruluşlar 19 sektör ve 326 meslekte belgelendirme yapmaktadır. Bu güne kadar 944 bini tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde olmak üzere 1 milyonu aşkın vatandaşımız yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca yapılan sınavlarda başarılı olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanmıştır. Dünya genelince yaşanan Pandemi süreci ile ilgili olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından İSG ve hijyen kuralları çerçevesinde rehberler hazırlanmış ve bu rehberler çerçevesinde de bizler Sönmez Belgelendirme olarak sınavlarımızı sosyal mesafe ve hijyen kurullarına uygun olarak gerçekleştirmeye başlamış bulunuyoruz. Sınav alanlarımıza görevli ve adaylardan hariç kimsenin girmesine izin verilmiyor. Sorun küresel çözüm ise bireysel” Sönmez açıklamalarının devamında; “Ayrıca teşvik kapsamında olan mesleklerin dışında da Okul Servis Şoförü, İkinci El Motorlu Kara Taşıt Alım Satım Danışmanı ve Sorumlusu, Emlak Danışmanı, KOBİ Danışmanı gibi sektörlerde Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması zorunlu. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımı kurumumuzu ziyaret ederek veya telefonla bu alanlar ve süreçler hakkında ücretsiz bir şekilde danışmanlık ve bilgi alabilirler” diye konuştu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!