Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

TEKİRDAĞ, DEPREME NE KADAR HAZIR?

TEKİRDAĞ, DEPREME NE KADAR HAZIR?
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Tekirdağ'ın Depremselliği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Çalışmaları’ konulu basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından olası bir deprem durumunda yaptığı hazırlık çalışmaları anlatıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen basın toplantısında Tekirdağ’ın depreme hazırlık çalışmaları anlatıldı. Çorlu Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile Çorlu ve Çerkezköy’deki basın mensupları katıldı.

“YAPILACAK TOPLANTININ HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Sunum öncesi bir konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “Yakın süreçte özellikle belediye başkanımızla deprem ve depreme yönelik ideallerimizin, büyükşehir belediyemizin, ilçe belediyelerimizin hazırlıklarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir araya gelmek istediğimizi ifade etmiştik. Ben bildiğim kadarıyla doğu bölgesi ve batı bölgesi olarak bölgedeki basın mensuplarına hem büyükşehir belediyesi hem de ilçe belediyemiz nezdinde yapılan çalışmaların paylaşılacağını ifade ettiği bir toplantı organize edelim dedik. Biz de mutlulukla ev sahipliği yapabileceğimizi söylemiştik. Yapılacak toplantının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“DEPREM DÜN DE VARDI, BUGÜN DE VAR, GELECEKTE DE OLACAK”

Sonrasında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, deprem riskinin Türkiye’nin vazgeçilmez bir gerçeği olduğunu belirterek; “Tabi biliyorsunuz, Türkiye’de yakın zamanda en büyük depremi 17 Ağustos 1999 Gölcük depremiydi. O geçen zaman zarfında Türkiye’de birçok şeyin değişmesi gerektiği bir gerçekti. Değişebildiği kadar değişti ama çok fazla yol alınıldığı kanaatinde değilim. Bunlardan sonra yine yönetmelikler değişti, yeni binalar deprem yönetmeliğine göre yeniden yapıldı. Ancak yakın zamanda Silivri’de 26 Eylül 2019’daki deprem, 24 Ocak 2020’deki Elazığ-Sivrice depremi ve en son 28 Ocak’taki Manisa depremleri, hatta şimdi yolda gelirken bana gösterilen 3,5 şiddetindeki depremle karşılaştık. Deprem Türkiye ve bütün dünyanın önceliği durumuna geldi. Ama şunu bilmenizi isterim deprem geçmişte vardı bugünde var gelecekte de olacak. Hele ki Tekirdağ gibi İstanbul’dan Tekirdağ’a kadar giden Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın bir deprem riski taşıdığı gibi bir durumda biz gerekli tedbirleri almak zorundayız” dedi.

SUNUM YAPILDI

Albayrak ve Sarıkurt’un konuşmalarının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Emin Pehlivan ve Deprem Risk Yönetimi Ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener tarafından Tekirdağ’ın depreme hazırlığı konusunda bilgilendirici sunum yapıldı. Sunumda olası bir deprem durumunda hazırlık çalışmalarının devam ettiği ve toplanma alanları ile konteynırların sayısının sürekli olarak arttırılacağı kaydedildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!