Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

TEKİRDAĞ VEKİLİ DR. AYGUN’DAN SPOR BAKANI KASAPOĞLU’NA ÇAĞRI: “COVİD-19 SALGINI, SPORDA EŞİTSİZLİK YARATTI”

TEKİRDAĞ VEKİLİ DR. AYGUN’DAN SPOR BAKANI KASAPOĞLU’NA ÇAĞRI: “COVİD-19 SALGINI, SPORDA EŞİTSİZLİK YARATTI”
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na çağrı yaparak, tüm liglerde küme düşmenin yasaklanmasını istedi. Aygun, “Sporcu, teknik adam, yönetici ve görevlilerde görülen Covid-19 vakaları, maddi imkânsızlıkları daha ağır olan birçok kulübün antrenman ve maçlarını olumsuz yönde etkilemiş, lig sıralamalarını değiştirmiştir. Birçok futbolcusu Covid’e yakalanan takımlar, haftalarca antrenman yapamamış ve müsabakalara katılamamıştır. Bu sporda eşitsizlik doğurmuştur” diye konuştu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergesinde, dünyayı saran ve mutasyonlarla dalga boyutu güçlenen Covid-19 salgınının spor camiasını da derinden etkilediğini belirtti.

Türkiye’de pik yapan salgın sonucu 29 Nisan 2021 ve 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında tam kapanma kararı alındığını anlatan Aygun, “Gelirleri bitme noktasına gelen futbol kulüpleri ise ekonomik açıdan darboğaza girmiştir” diye konuştu. Pandemi sonucu BAL’ın ertelendiğini kaydeden Aygun, “Şu anda BAL’ın akıbeti de meçhuldür. Yaşanan süreç dikkate alınarak,  2020-2021 sezonu için Süper Lig, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig, 2. Lig ve 3. Liglerinde ve ertelenen BAL’a daha sonra devam edilmesi halinde küme düşme kararından vazgeçilmelidir” diye konuştu

Aygun, Türkiye Futbol Federasyonu’nun liglerin ilk ve ikinci devresinde farklı talimat uyguladığını anımsatarak, şöyle devam etti:

“Liglerin ilk devresinde Covid-19 pozitif vakalarında müsabakalar ertelenirken, ikinci devresinde Covid-19 pozitif vakalar ve hastalığı geçirmekte olanlardan ötürü müsabakaların ertelenmemesi kararına geçilmiştir. Son Futbol Müsabaka Talimatı'na göre takımların minimum 9 kişi ile sahaya çıkması, aksi takdirde hükmen mağlup sayılması kararlaştırılmıştır. Devreler arası uygulanan farklı kararlar, takımların sürece uyumunu olumsuz yönde etkilemiştir. TFF’de ligler devam ederken Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) Mart 2021’de transfer sezonu açılmıştır. Bazı kulüplerin futbolcularına yapılan yüksek cazip teklifler, takımlarda motivasyon yitimine neden olmuştur. Birçok kulüp, önemli futbolcularını kaybetmiştir. Teklifleri kabul etmeyen futbolcuların da aklı karıştığı için ligin kalan kısmında performansları bozulmuştur.”

Aygun, şu sorulara yanıt verilmesini talep etti:

  1. Sporda hakkaniyet ve adaleti sağlamak için 2020-2021 sezonu için Süper Lig, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig, 2. Lig ve 3. Liglerinde küme düşmenin bu sezon de ertelenmesi yönünde karar alacak mısınız?  BAL’a devam edilmesi halinde de küme düşmeyi kaldıracak mısınız?
  2. Türkiye Futbol Federasyonu’nun katılım payı altında aldığı ücretleri BAL takımlarına iade etmeyi düşünüyor musunuz?
  3. Lisansı vize edilen amatör sporculara destek verecek misiniz?
  4. Kulüplere destek verecek misiniz?
  5. Transfer sezonu için daha rasyonel tarihler belirleyecek misiniz?

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!