Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

TEMEL ISO 9001-2015 KALİTE YÖNETİMİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

TEMEL ISO 9001-2015 KALİTE YÖNETİMİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ
Kapaklı Belediyesi, kalite yönetimi kapsamında belediye personellerine yönelik eğitim programlarını devam ettiriyor.

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘Temel ISO 9001-2015 Kalite Yönetimi’ eğitim programının ilk grubunda belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, kalite yönetimi temsilcileri ve belediye personeli katıldı.

Hafta boyunca devam edecek olan eğitim programında toplam kalite yönetimi TSE Eğitim Uzmanı Bülent Kamış anlattı. Kamış, kurumsal firmalarda kamu işletmelerinde ve belediyelerde kalitenin önemine vurgu yaptı. Kamış, her bir bireyin çalıştığı kurumdan, her kurumunda çalıştırdığı personelden beklentisinin yanı sıra itibar kazandırma beklentisi olduğunu ifade etti.

“EĞİTİM PROGRAMLARINI ÖNEMSİYORUZ”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de yaptığı konuşmada, belediye olarak bir kalite yolculuğuna çıktıklarını bu yolculukta bir değişimi başlattıklarını söyledi. Çetin, "Tüm personelin daha kaliteli hizmet verebilmesi ve sisteme adapte olması için bu tür kurum içi eğitim programlarını önemsiyoruz." dedi.

PUKÖ MODELİNDEN SÖZ EDİLDİ

Kalite standartlarında planla, uygula, kontrol et ve önlem al (PUKÖ) modelinden de bahseden Kamış, “Yaptığımız her işi PUKÖ modeliyle sistematik şekilde yapılması gerekiyor. Bireysel önlemler yerine kurumsal düzeyde iyi bir planlama ve önlem almayı yapabilmemiz gerekiyor. Özel hayatımızda etkin bir planlama yaparken işte neden yapamıyoruzu kendimize sormak gerekiyor.” diye konuştu.

“KALİTE, BAŞI OLAN FAKAT SONU OLMAYAN YOLCULUK”

Kuruluş bağlamı konusundan da bahseden Kamış, “Kuruluşun hedeflerini geliştirmesine ve ulaşmasına etki eden iç ve dış konularına kuruluş bağlamı diyoruz. Buna ek olarak bir de paydaşlarımız yani ilgili taraflarımız var. Amacımız bizim belediyede vatandaşın yani hizmeti alanın memnuniyetini düşünmemizdir. Standart temelde asıl olan kurumsal bir hafıza oluşturmak. Bir kurum var ve burada yüzlerce çalışan var burada da değişimler oluyor. Çağımız bilgi çağı, verileri anlamlı hale getirip bilgilerimizi kullanmamız lazım. Kurumsal bilgilerimizi tecrübe ile destekleyince bilgi birikimi oluşturuyoruz.Bilgi birikimi yani çalışan sermayeyi arttırmak gerekiyor. Amaç, bilgiyi üst düzeye taşımak. Bunu yaparken standartların planlı maddelerini hayata geçirmek gerekiyor. Kalite belgesi almak kaliteli olduğunun anlamı taşımaz, bu sadece sistematik bir çalışma olduğunu ifade eder. Kalite başı olan fakat sonu olmayan bir yolculuktur.” ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!