Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

TESKİ’YE GÖRE FATURALAR EVDE KALDIĞIMIZ İÇİN YÜKSEK!

TESKİ’YE GÖRE FATURALAR EVDE KALDIĞIMIZ İÇİN YÜKSEK!
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’den su faturalarının yüksek olması nedeniyle yapılan ortak açıklamada; “2020 yılı Haziran ayında fiili olarak sahada yapılan faturaların diğer dönemlere göre yüksek olmasının sebebi, Nisan ve Mayıs ayı ara tahakkuklarından biriken yüzde 20'lik tüketim farkları ile pandemi sürecinde hijyen hassasiyetinin artması, abonelerin evde daha fazla vakit geçirmeleri, tüketim alışkanlıklarının değişmesi nedeniyle su tüketim miktarlarında önemli ölçüde artış olmasıdır” denildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden TESKİ’nin yüksek faturaları nedeniyle artan şikayetlere açıklama geldi. Yapılan açıklamada pandemi süresi boyunca abonelerin evde kalmasının su tüketimini arttırdığı kaydedildi.

“FAZLA FATURALANDIRMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “2020 yılında dünyada ve ülkemizde ortaya çıkan Covid-19 salgını nedeniyle Cumhurbaşkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Hıfzıssıhha Kurulu ve TESKİ Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar gereği bulaşma riskini en aza indirmek ve halk sağlığını korumak için endeks okuma işlemleri geçici olarak durdurulmuştur. Bu süreçte su sayaçlarının üzerinde fazla tüketim birikmemesi, abonelerin yüksek faturalarla karşılaşmaması için TESKİ Yönetim Kurulu tarafından; 2020 yılı Mart ayı faturasının tüketim miktarının yüzde 80'i oranında normalleşme sürecine geçilinceye kadar aylık periyotlar halinde ara tahakkuk yapılması karara bağlanmıştır. Bu karar gereğince Nisan ve Mayıs faturalarına Mart ayı faturasının yüzde 80'i oranında ara tahakkuk yapılmıştır. 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle normalleşme sürecinin başlaması nedeniyle, İdaremiz tarafından sahada endeks okuma işlemlerine başlanmıştır. Haziran ayı normal okuma işlemleri sürecinde ilk endeks tarihi mart ayı olarak alınmış olup, böylelikle 90 günlük süre hesabı yapılarak kademe hesaplanmıştır. Kademe hesabı yapılırken konut abonelerinin aylık 10 m³ olan 1. kademe kullanım hakkı ile aylık 10 m³ olan 2. kademe kullanım hakkı yukarıda belirtilen gün hesabı çerçevesinde 3 ay için toplam 30'ar m³ olarak hesaplanmış ve abonelerin 1. ve 2. kademe toplam kullanım hakkı 60 m³ olarak güncellenmiştir. Bu hesaplama sisteminde Nisan ve Mayıs aylarında yapılmış olan ara tahakkuklar Haziran ayında tespit edilen sayaç üzerindeki toplam tüketimden düşülerek fatura düzenlenmiştir. Dolayısıyla abonelerimizin geç okumadan kaynaklı fazla kademe hesaplaması konusunda herhangi bir mağduriyeti olmamıştır ve bir üst kademeden hesaplanarak fazla fatura düzenlenmesi söz konusu değildir. 2020 yılı Haziran ayında fiili olarak sahada yapılan faturaların diğer dönemlere göre yüksek olmasının sebebi, Nisan ve Mayıs ayı ara tahakkuklarından biriken yüzde 20'lik tüketim farkları ile pandemi sürecinde hijyen hassasiyetinin artması, abonelerin evde daha fazla vakit geçirmeleri, tüketim alışkanlıklarının değişmesi nedeniyle su tüketim miktarlarında önemli ölçüde artış olmasıdır. Faturalarının incelenmesini isteyen abonelerimiz, TESKİ İlçe Şube Müdürlüklerine başvurabilirler” denildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!