Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“TİCARET VE SANAYİ ODALARINDA KAPIDAN İÇERİ SİYASET GİRMEZ”

“TİCARET VE SANAYİ ODALARINDA KAPIDAN İÇERİ SİYASET GİRMEZ”
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Mavi Liste Yönetim Kurulu Başkan Adayı Rahmi Yılmaz ve ekip arkadaşları, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Burada isim verilmeden oda seçimlerine mevcut oda başkanı Süleyman Kozuva ile birlikte siyasetin girdiği hatırlatıldı. Akay, “Görevleri ve konumları ayrı ayrı yerlerde yorumlamazsak, ben hem ticaret odasında olayım, hem siyaseti de buna angaje edeyim dediğiniz anda bugünkü sonuçlar ortaya çıkıyor.” dedi. Farklı siyasi partilerden kişilerin kendi meclis üyesi adayları olduğunu belirten Yılmaz, “Ticaret ve sanayi odalarında kapıdan içeri siyaset girmez. Biz bu gelenekten geliyoruz. Dolayısıyla biz içeri girerken herkes siyasi kimliğini dışarıda bırakır” ifadelerine yer verdi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 12 Kasım Cumartesi günü Çerkezköy TSO Trakya Anadolu Lisesinde yapılacak. Seçime sayılı günler kalırken, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Mavi Liste Yönetim Kurulu Başkan Adayı Rahmi Yılmaz ve ekip arkadaşları, saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BAŞKAN AKAY’A ZİYARET

Yılmaz ve ilçe dışında olan meclis üyesi adayları hariç tüm ekip Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Akay, mavi liste ekibini meclis salonunda ağırladı.

“GENÇ, KALİTELİ VE BAŞARILI BİR EKİPLE YOLA ÇIKTIK”

Yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Yılmaz, “Bu dönem şahıslar kimlikle, şirketler sadece yetki belgesi ve kimliklerini ibraz ederek oy kullanabilecek. Geçen seçimde imza sirküsü ve vekaletname ile oy kullanıldığı duyduk. Bu yıl bu olmayacak. Her üye, kendi hür iradesiyle oyunu kullanacak.” dedi. Genç, kaliteli ve başarılı bir ekiple yola çıktıklarını ifade eden Yılmaz, “Arkadaşlarım her şeye hakim. Bu sene herhangi bir mazeretimiz yok. Sandıklardan 15’ini de almak istiyoruz. Alamadığımız zaman bizim o grubumuzda sorun var demektir. Ama arkadaşlarım çok iyi çalışıyor.  Tahminin 15-0 olacak gibi bir tablo var önümüzde” dedi.

AKAY’DAN İSİM VERMEDEN KOZUVA’YA SİYASİ GÖNDERME

Akay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yılmaz ve arkadaşlarına teşekkür etti. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının etkili bir oda olduğunu belirten Akay, oda seçimlerine siyasetin karıştığı yönündeki söylemlere 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Çerkezköy Belediye Başkan adayı olan ve seçimi kaybedince oda başkanlığına geri dönen Çerkezköy TSO’nun mevcut başkanı Süleyman Kozuva’nın adından bahsetmeden o dönemlere atıfta bulundu. Akay, “Bunu yeri geldi diye anlatayım. Ticaret ve sanayi odası kendi işini yapmalı diye söylemler duyuyorum. Ticaret odasına zaman zaman siyasetin karıştığına dair söylemler duyuyorum adaylardan. Bunun bir temeli var. Ticaret ve sanayi odası kendi başına güçlü bir kurum, güçlü bir oda. Yerel yönetimler ve siyaset ayrı kulvarda hayatlarına devam ediyor. Ancak bunu kesişme noktalarının gerekçelerini önce geçmişe dönüp, bu noktaya nasıl vardığına bakmak lazım. Temeline bakmak lazım. Temeline baktıktan sonra yanlışa yanlışla karşılık vermek takibi doğru değil. Ancak eğer bu durumlara siyaset giriyor diye bugün söylem varsa, dün de siyasete dışarıdan ticaret odasının seçim atmosferine dönüştürüldüğü manzaraları hatırlıyor olmak lazım. Dolayısıyla dünün ne olduğunu yorumlamadan sadece bugün üzerine fotoğraf çekmek doğru değil. Siyasetin bugünkü seçimlerle müdahale etmesini doğru bulmuyorum. Katılıyorum, ancak bu noktaya nasıl geldiğini önce dönüp aynaya mı bakılır, etrafına mı bakılır, herkes birbirine mi bakar, bu işleri, bu görevleri yapanlar bu hassasiyetle davrandılar mı davranmadılar mı, ticaret odasını seçim ofisleri çevirdiler mi çevirmediler mi diye bir bakmak lazım. Bunu söyleyenleri görüyorum, duyuyorum. İnşallah bundan sonra bu güne kadar yaşananlardan herkes tecrübe edinirler. Bugüne kadar bu hassasiyetle davranmayanlar inşallah bundan sonra davranırlar. Dönüp dolaşıp sanki sürekli siyasetin bir müdahalesi varmış gibi bir algı yaratmaya çalışmanın, çabalamanın kimseye faydası yok. Konuşmaya başlarsak bu noktada herhalde çok fazla şey söylemesi gereken kişilerden biri benim. Bunları da anlatmaya başlarım adım adım, adres adres. O yüzden bunlara gerek yok. Bunları sürekli bir baskı mekanizması gibi sunmayı da doğru bulmuyorum. Doğru iş yapacaksak hepiniz ticaretle uğraşan insanlarsınız. Tabiki siyasetle uğraşan insanlar da olabilir. Bunlar çakışabilir. Görevleri ve konumları ayrı ayrı yerlerde yorumlamazsak, ben hem ticaret odasında olayım, hem siyaseti de buna angaje edeyim dediğiniz anda bugünkü sonuçlar ortaya çıkıyor. Bugünkü sonuçları bugüne ait faturalandırmaya kimsenin hakkı yok. Sanıyorum ne demek istediğim anlaşıldı. Sürekli bu konu gündeme getiriliyor. Ticaret odasının gerçekten kendi yolunda, yerel yönetimlerle, herkesle işbirliği içinde bölgeye katkı sağlaması adına yol almasına ihtiyaç olduğunu düşünenlerden bir tanesiyim.” Dedi.

“TİCARET VE SANAYİ ODALARINDA KAPIDAN İÇERİ SİYASET GİRMEZ”

43 meclis üyesi adayı ve 101 komite üyesi adayları olduğunu belirten Rahmi Yılmaz, “Bunların içinden her siyasi partiden arkadaşlarımız var. Ticaret ve sanayi odalarında kapıdan içeri siyaset girmez. Biz bu gelenekten geliyoruz. Dolayısıyla biz içeri girerken herkes siyasi kimliğini dışarıda bırakır. Ticaretini geliştirmek için oda var ve var olacak. Biz şu anda bu duyumları alıyoruz. Geçmiş dönemde bu alenen yaşandı. İnşallah bu dönemden sonra kesinlikle bütün siyasi partilere aynı mesafede olan, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’daki üyelerimizin menfaatleri için bütün üyelerini kucaklayacak, partili, partisiz, mavi liste, sarı liste, yeşil liste ayrımı yapmadan Allah nasip ederse 12 Kasım Cumartesi gününden sonra sloganımızdaki gibi ‘Birlikte yönetim’ ile herkesi kucaklayacağız. Hiç ayrıştırma yok. Üyelerimizin ticaretini geliştirmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

OSB’LERDEKİ BOZUK YOLLAR

3 aydır sahada olduklarını ve koordinasyonsuzluk yaşandığını belirten Yılmaz, “Mesele Veliköy OSB’nin ana yolunun dışındaki iç yollar çök kötü. Veliköy ve Karağaç’taki geri dönüşümcülerin oraya araçla girmem mümkün değil. Bu kurumlar arası koordine ile bu sorun çözülebilir. Oradaki üyelerimiz bu konudan çok rahatsız.” dedi.

ARAÇ MUAYENE İSTASYONU SORUNU

Çerkezköy ve Kapaklı’nın sanayi nedeniyle nüfusunun arttığını ve bu artışa bağlı olarak araç sayısında çoğaldığını belirten Yılmaz, “Çorlu’daki muayene istasyonu bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Çerkezköy ile Saray arasındaki bir bölgeye yeni bir muayene istasyonu yapılmalı. Bu konuda Çerkezköy, Kapaklı ve Saray belediyeleri ile biz oda olarak Ulaştırma Bakanlığına bu konuda gerekli başvuruları yaparak bu konuyu çözmemiz lazım. Ayrıca sanayi kuruluşlarına çok fazlı tır ve kamyon girişi var. Kamyon ve tır parkına ihtiyaç ar. Biz hep birlikte taşın altına elimizi koymamız lazım. Herkes parasını burada kazanıyor. Bulunduğumuz bölgedeki bu sıkıntılara hep birlikte el ele vererek çözmemiz lazım. Biz ekip olarak ben değil, biz diyerek yola çıktık. Belediyelerimizle çok uyumlu bir şekilde çalışarak sorunların çözümü birlikte yapacağız.” dedi.

Belediye Başkanı Vahap Akay’da, bölge halkı için ne gerekiyorsa ellerini taşın altına koymaktan hiçbir zaman çekinmeyeceklerini belirti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!