Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

TİP 1 DİYABETLİ ÇOCUKLAR DÜNYA DİYABET GÜNÜ’NDE UNUTULDU

TİP 1 DİYABETLİ ÇOCUKLAR DÜNYA DİYABET GÜNÜ’NDE UNUTULDU
Türkiye'de sayıları 20 bine ulaşan Tip 1 Diyabet hastası çocuklar, pompa ve sensör giderlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmaması sonucu böbrek ve gözlerini kaybediyor. Türkiye'de sayıları 20 bine ulaşan Tip 1 Diyabet hastaları, sensör ve pompa giderlerinin devlet tarafından karşılanmasını bekliyor.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) Tip 1 Diyabet hastalarını sevindirecek bir haber yine duyulmadı. Tip 1 Diyabet; insüline bağımlı diyabet türüdür. Pankreastan salgılanan insülin hormonunun eksikliğine veya yokluğuna bağlı gelişen diyabet tipidir. Her yaşta ortaya çıkabilmekle beraber sıklıkla 30 yaşın altındaki kişilerde gözleniyor. Tip 1 Diyabet hastası çocuklar, günde belirli aralıklarla parmak uçlarından kan ölçümü yaparak çıkan sonuca göre günde en az 4 kez insülin kullanıyor. Tip 1 Diyabet hastası çocuklar, kandaki glukoz seviyesini ölçen sensör ve pankreas bölgesine dıştan takılan pompa sayesinde, parmak uçlarını delmekten ve insülin iğnesi olmaktan kurtulacak.

TOKAT VE KONYA VALİLİĞİ'NDEN TİP 1 DİYABET HASTALARINI SEVİNDİREN HABER

Tokat ve Konya Valiliği, illerindeki Tip 1 Diyabet hastası çocukları sevindirecek önemli bir adım attı. Tokat ve Konya Valiliği, illerindeki Tip 1 Diyabet hastası çocukların pompa ve sensör giderlerini karşılama kararı aldı. Alınan karar sosyal medyada geniş yankı yaptı. Türkiye'de sayıları 20 bini bulan Tip 1 Diyabet hastası çocuklarda sensör ve pompa teknolojisinden faydalanmak istiyor.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ TİP 1 DİYABET HASTASI ÇOCUKLARI GÖRMEDİ

Şanlıurfa Valiliği'ne sosyal medya hesabından ulaşan bazı Tip 1 Diyabet hastası çocukların yakınları, kentteki Tip 1 Diyabet hastası çocukların sensör ve pompa giderlerinin Valilik tarafından karşılanması noktasında taleplerini Vali Abdullah Erin'e iletti.

SENSÖR VE POMPA GİDERLERİNİN KARŞILANMASI İÇİN HERGÜN BİNLERCE MESAJ ATILIYOR

Tip 1 Diyabet hastaları, sensör ve pompa giderlerinin SGK tarafından karşılanması noktasında Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanı, Sosyal Güvenlik Kurumu, CİMER, TBMM Sağlık Komisyonu ve yetkili kurumlara her gün mail ve twit atarak, mektup yazarak sensör ve pompa giderlerinin SGK tarafından karşılanmasını talep ediyor.

SGK SENSÖR VE POMPA İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Tip 1 Diyabet hastası ailelerin taleplerini değerlendiren SGK, sensör ve pompa giderlerinin devlet tarafından karşılanması noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Tip 1 Diyabet hastası çocuklar en kısa zamanda SGK'tan gelecek güzel haberleri bekliyor.

ANADOLU TİP 1 DERNEĞİ ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Sürekli glukoz izleme sistemlerinin devlet tarafından karşılanması gerektiğini defalarca yetkililere ilettiklerini ifade eden Anadolu Tip 1 Derneği Şeyda Parlakalın Yıldız, "Tüm çocuklar gibi Tip 1 Diyabet hastası çocukların da mutlu, sağlıklı ve eşit bir hayat yaşamaya hakkı var. Diyabet teknolojilerinin kullanımı; ilk aşamada kamu sağlık sigortalarına bir mali yük getirir görünmekle birlikte daha ayrıntılı analizler, özellikle de uzun dönemli komplikasyonları dikkate alarak yapılan hesaplar, bunun doğru olmadığını gösteriyor. Anadolu Tip 1 Diyabet Derneği olarak, hazırladığımız raporu Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları ile SGK’ ya sunarak, sürekli glukoz izleme sistemlerinin devlet tarafından karşılanmasını defalarca talep ettik." ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!