Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
17 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI’NA ÖZEL PROGRAM DÜZENLENDİ

TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI’NA ÖZEL PROGRAM DÜZENLENDİ
Kapaklı Belediyesi tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bu yılki temasını "Sıfır Atık" olarak belirlediği Türkiye Çevre Haftası’na özel program düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi Balo Salonu’nda düzenlenen programda Sıfır Atık Belgesi ve Geri Dönüşüm Şarkısı tanıtılırken, en çok atık pil ve e-atık toplayan okullara teşekkür belgeleri takdim edildi. Ayrıca İbni Sina İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı geri dönüşüm sergisi de görücüye çıktı.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ VE FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bu yılki temasını "Sıfır Atık" olarak belirlediği Türkiye Çevre Haftası Kapaklı’da bir dizi etkinlik ve programla kutlandı. Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında 6 Haziran Pazartesi günü Kazak Gölü Mesire Alanı’nda çevre temizliği yapılırken, Mimar Sinan Mahallesi’nde de fidan dikimi gerçekleştirildi.

Etkinlikler 7 Haziran Salı günü Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Balo Salonu’nda düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“DAHA GÜZEL, DAHA TEMİZ VE DAHA YAŞANILABİLİR BİR KAPAKLI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Belediye olarak toplumda duyarlılığı daha fazla artırmak, farkındalığı oluşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Sıfır Atık Müdürlüğümüze çalışmaları için teşekkür ediyorum. Tekirdağ Valiliği tarafından layık görüldüğümüz Sıfır Atık Belgesi ile ilçemizin geri dönüşüme önemli bir katkı sağladığını, belediye olarak doğaya ve geleceğe önem verdiğimizi gösteriyor. Sıfır Atık Müdürlüğümüz sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda yaptığı birçok etkinlik var. Daha güzel, daha temiz ve daha yaşanılabilir bir Kapaklı için sizlerle el ele olacak, çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

ATIK PİL VE E-ATIK KAMPANYASINDA DERECEYE OKULLARA TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Başkan Çetin’in konuşması ve Sıfır Atık Belgesi’ni tanıtımının ardından düzenlenen atık pil ve e-atık toplama kampanyasında dereceye giren okullara teşekkür belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Atık pil kampanyasında birinci 250 kilo atık ile Nazmiye Seyfettin Koçak Ortaokulu olurken, E-Atık toplama kampanyasında birinci Bahçeağıl İlk-Ortaokulu oldu. Kaymakam Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından Okul Müdürleri Levent Akın ve Ali Bayın’a teşekkür belgeleri takdim edildi.

“GERİ DÖNÜŞÜM” KLİBİ TANITILDI

Ardından program Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Türkiye Çevre Haftası’na özel hazırlanan “Geri Dönüşüm” video klibinin tanıtımı ile devam etti. Söz ve müziği ünlü rap sanatçısı Yener Çevik’e ait klipte geri dönüşüme dikkat çekildi.

GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİ GEZİLDİ

Sıfır atık belgeselinin gösterimin ardından çocuklara özel evde kompost yapımı, kuş evi atölyesi ve yazı tahtası fikir alanı gibi etkinlikler gerçekleştirildi ve İbni Sina İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı geri dönüşüm sergisi gezildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!