Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÜLKEM URUK, CHP’DEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ÜLKEM URUK, CHP’DEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk Tekirdağ Milletvekili adaylığı için partisinden ilk başvuru yapan isim oldu. Adaylık başvuru dosyasının fotoğrafını kendi sosyal medya hesaplarında paylaşan Uruk, adaylığını “Dosyanın içinde #GençlikVar” mesajıyla duyurdu.

2023 Genel Seçimleri için seçim takviminin kesinleşmesinin ardından siyasi partilerdeki hareketlilik de hızlandı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin adaylık başvurularını başlatmasının ardından Tekirdağ’da ilk önce davranan isim Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk’un kampanya mottosu #GençlikVar olarak öne çıkıyor. 1991 doğumlu olan Uruk, seçim süreci boyunca geleceği hakkında endişeli olan tüm gençlik kesimlerinin sesi olma iddiasını taşıyor. Adaylığı hakkında kısa bir açıklama yapan Uruk şunları ifade etti. “Adaylık başvuru dosyamın üzerine kendi ismimi yazmaya elim varmadı. Çünkü bu başvuruyu bu güne kadar hayalleri çalınmış ve bu haksızlığa isyan eden gençler adına yapıyorum. Bu dosyanın içine kampanya süreci boyunca seçim bölgemde emek verecek, fikir yürütecek binlerce gencin pırıl pırıl yüreğini koyduk. Gençlerin düşledikleri bir ülkeyi ve hepimizin hayal ettiği bir geleceği birlikte kuracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın”

MUSTAFA ÜLKEM URUK KİMDİR?

1991 yılında Edirne Keşan’da doğdu. Lise öğrenimi sırasında Atatürkçü Düşünce Derneği ile tanışmasının hemen ardından, CHP Gençlik Kolları’nda ilçe Lise Komisyonu kuruculuğunu üstlendi. 18 yaşını doldurmasıyla lise yıllarında da aktif olarak mücadele ettiği CHP’ye üye oldu ve Beykoz İlçe Gençlik Kolları yönetim kurulunda görev aldı. İlk seçim çalışmasına 2009 Yerel Seçimlerinde katıldı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimine başladı. Ardından Namık Kemal Üniversite Çevre Mühendisliği bölümünü kazanmasıyla Çorlu’da yaşamına ve siyasi hayatına devam etti. 2012 yılında CHP Çorlu Gençlik Kolları Başkanı seçildi. 2017’de yapılan CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda Çorlu ana kademe yöneticisi olarak seçildi. 2019 yılında Tekirdağ İl Gençlik Kolları Kongresi’nde Kurultay Delegesi olarak seçildi. Ülkem Uruk, 16. Gençlik Kolları Kurultayı’nda Genel Başkan Yardımcısı seçilerek CHP Genel Merkezi’nde Dış İlişkiler ve Yurtdışı Örgütlerinden sorumlusu oldu. Genel Merkez görevi süresince Gençlik Kolları’nın üyesi olduğu IUYS ve YES gibi uluslararası kuruluşlarla yeniden aktif üyelik süreçlerini başlattı. Ev sahipliğini İstanbul’un yaptığı Uluslararası Sosyalist Gençlik Birliği (IUYS) ve Avrupalı Genç Sosyalistler’in (YES) dönem sonu toplantılarında başkanlık divanında yer aldı. Halen Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Uruk, Tekirdağ Milletvekili aday adayıdır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!