Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

UZUN MOTOR ÖMRÜ İÇİN KIŞ BAKIMLARI MUTLAKA YAPILMALI

UZUN MOTOR ÖMRÜ İÇİN KIŞ BAKIMLARI MUTLAKA YAPILMALI
Kış aylarının yaklaşması ile birlikte araçlara yapılması gereken bazı bakımlar, zamanında yapılmadığı takdirde, ciddi hasarların ve maliyetlerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Motor ömrünü uzatmak ve aracın daha uzun ömürlü olmasını sağlamak amacıyla yapılması gereken bakımları Çerkezköy Oto Sanayi Sitesi’nde hizmet veren Bahar Grup çalışanları aktardı.

Türkiye'de yaklaşık 23 milyon trafiğe kayıtlı araç sayısı olduğunu ve bu sayının giderek arttığına dikkat çeken Baharoğlu Forklift Kiralama ve Mekanik Bakım Hizmetleri-Baharoğlu Özel Yağ Bakım Servis Müdürü Gökhan Akburu, yazın olduğu kadar kış aylarında da yoğun kullanılan araçların bakımlarının yapılmadığında ciddi hasarlara yol açtığına dikkat çekti. Aracın motorunda oluşabilecek hasara göre 10 bin liradan 100 bin liraya kadar masraf oluşabileceğine dikkat çeken Akburu, motorun uzun ömürlü ve sağlam kalabilmesi için kış bakımlarının şart olduğunu söyledi.

ANTİFRİZ NE İŞE YARAR?

Kış aylarında sıcaklıkların düşmesiyle birlikte araçta sıkıntı çıkmaması amacıyla antifriz kullanımının önemini vurgulayan Akburu; “Dikkat çekilmesi gereken en önemli noktalardan birisi antifriz kullanımı. Kış aylarında olduğu gibi normal zamanlarda da kullanılmasını önemle önerdiğiniz antifriz, motorun uzun ömürlü ve sağlam kalabilmesine katkıda bulunuyor. Sadece su ile olmaz. Su araçta uzun vadede pas yapar, kireç yapar, bloğu çatlatır veyahut hortumları patlatabilir. Bu yüzden müşterilerimize her daim antifriz kullanmasını öneriyoruz” dedi.

“MARKA VE MODELE GÖRE DEĞİŞİYOR”

Her antifrizin her araçta kullanılamayacağını ve derecesinin aracın marka ve modeline göre değiştiğini ifade eden Akburu; “Antifrizin derecesini iyi ayarlamak gerekiyor. İdeal sıcaklıklara göre dengeli bir ortalamanın yakalanması gerekiyor. Araca ve marka modele göre, yaşına göre antifriz dereceleri değişiyor. Organik antifrizin yanı sıra, kırmızı, mavi ve yeşil antifrizler de kullanılıyor” dedi.

YAĞ BAKIMI NEDEN ÖNEMLİ?

Motorun sağlığı ve yakıt tasarrufu için yağ bakımının da oldukça önemli olduğunu ifade eden Akburu; “Yağ bakımı motorun sağlığı, çalışması, tasarruflu yakıt için mutlaka yapılmalıdır. Yağ bakımı her araca göre değişse de genel olarak 10 bin kilometre ile 5 bin kilometre arası yapılmalıdır. Kullanılan yağ dönüşümü ve markalar yağlar önemli. Aracın daha fazla zarara yol açmaması ve aracı uzun ömürlü olması için bunlar önemli. Bunun dışında cam suyu, silecekler, kar lastikleri, zincirler mutlaka kontrol edilmeli. Kışın sıkıntı yaşamamak için bunlara dikkat edilmelidir” ifadelerini kullandı.

“ZAMANINDA YAPILMALI”

Bahar Grup İşletme Sahibi Anıl Bahar da araç sürücülerine mutlaka kış bakımı uyarısında bulunarak; “Her şeyin bir zamanı olduğu gibi araç bakımlarının da zamanı var. Zamanında yapılan bakımlar aracın ömrünü de uzatıyor” dedi. Araç bakımlarının yanı sıra forklift bakımlarının da işletmelerinde yapıldığına dikkat çeken Bahar; “Araçların olduğu gibi aynı zamanda forkliftle ilgili de standart yağ bakımları vardır. 250 saatte bir ideal olarak yapılmalı. İşletmemizde hepsini yapıyoruz. Özellikle Radyatör temizliği yapılmalı. Temiz yakıt kullanılmalı” diye konuştu. Araç bakımlarının marka ve modele göre değiştiğine vurgu yapan Bahar, 100 liradan 600 liraya kadar araç marka ve modeline göre bakım yaptıklarını ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!