Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“VATAN BİZİM İRADE BİZİM”

“VATAN BİZİM İRADE BİZİM”
Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Bayramı nedeniyle Halk Eğitim Merkezi’nde “Milli birlik ve beraberlik” konulu konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansta birlik ve beraberliğe değinildi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, İlçe Jandarma Komutan Vekili Serkan Yörükoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Fergan Genç, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


“BİRLİĞİMİZE BERABERLİĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM”
Sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımına uygun olarak yapılan etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sonrasında Mimar Sinan cami imamı Tayyar Memiş tarafından Kuran Tilaveti yapıldı. Ardından İlçe Müftüsü İdris Çakmakaş konuşma yaptı. Çakmakaş yaptığı konuşmasında milletimizin çok zorluklar çektiğini ifade ederek; “Allah’a hamd olsun ki milletimizin feraseti ile 15 Temmuz’da darbe girişimini bertaraf ettik. Allah bize bir daha böyle bir darbe girişimi yaşatmasın. Birliğimize beraberliğimize sahip çıkalım. Eğer biz bir ve beraber olursak, kardeşlik şuuruyla hareket edersek, kimse bizi çökertmez. Ama ne zaman biz birbirimize düşersek, siz, biz diye ayırırsak o zaman sıkıntı yaşarız. Bizleri bu etkinliğimizde yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
SİNEVİZYON GÖSTERİMİ YAPILDI
Çakmakaş’ın konuşmasının ardından 15 Temmuz sinevizyon gösterimi yapıldı.


KONFERANS VERDİ
Sinevizyon gösterimi sonrasında İlçe Vaizi Yusuf Demirgül tarafından konferans verildi. Demirgül konferansa Ayasofya Camii’nin açılmasının hayırlı olması dileğiyle başladı. Demirgül; “Hain darbe girişiminin üzerinden dört yıl geçti. O gece FETÖ terör örgütü tarafından hain kalkışma yaşandığında Kerkük’te ve Bosna’da da minarelerden selalar okudu. Minarelerden yükselen Sala sesleri milletimizin içindeki vatan sevgisini ortaya çıkardı. Milletimiz sokağa indi ve darbe girişimine karşı koydu. Bu girişim Halkımızın Allah’ın ipine sımsıkı sarıldığının bir ve bütün olduğunun bir göstergesi oldu. Bizim bu bağımızı daha da güçlendirebileceğimiz tedbirler almamız gerekmektedir” diye konuştu. Konferansta birlik ve beraberliğe değinen Demirgül, ülkemizin başına bir daha böyle bir girişim yaşanmaması dileğinde bulundu. Ardından İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Mehteran dinletisi katılımcılara izletildi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!