Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

VELİLERİN ÜCRET TEPKİSİNE SERVİSÇİLERDEN CEVAP

VELİLERİN ÜCRET TEPKİSİNE SERVİSÇİLERDEN CEVAP
Çerkezköy ve Kapaklı’da servis ücretlerinin tam alınmasına yönelik velilerin tepki göstermesine bölgedeki servisçiler açıklık getirdi. Eğitim-Öğretim döneminin başlaması itibariyle servis ücretlerinin 9 ay şeklinde alındığını ifade eden servisçiler, kendilerine haksızlık yapıldığını ifade etti.

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ile Çerkezköy ve Kapaklı Servis Kooperatifleri, velilerin servis ücretlerinin tam alınmasına ilişkin tepkisine açıklama yaptı. Servisçilerin ‘Fırsatçı’ olarak gösterilmesine üzüldüklerini ifade eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “Bizlere 15 günün hesabını yaptılar. Bu ücret konusu esnafımızı ve odamızı derinden üzmüştür. Bence buna hiç gerek yoktu. Velilerimizin mesajlarını okuyoruz. Bizim içimiz acıyor. Biz burada ‘ fırsatçılık’ yapıyormuşuz gibi bir algı oluştu. Gerçekten buna gerek yoktur. Öğretmenlerin ve Milli Eğitim Müdürünün bu işin içine girmesine anlam veremiyoruz. Velilere bu mesajı atma gereği neden duydular. Gereksiz yere kamuoyunda yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiler. Bu konu ayyuka çıktıktan sonra bizlerinde açıklama yapma zorunluluğu doğdu. Hepimiz gerçekten bu konudan rahatsız olduk. Fırsat kolluyor duruma geldik. Gerçekten bizim esnafımız öğrencilerimize ve velilerimize en iyi hizmeti yapma derdindedir. 15 günden nemalanırız demedik. Esnafımız gerektiği yerde elindeki imkanlar dahilinde hizmeti vermektedir. Okullar uzayabilir. Esnafımızın velilerimizden ücret talepleri de olmayacaktır. Milli eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile karşı karşıya kalmamıza anlam veremiyorum. Gerek olmayan konu ile karşı karşıya kaldık. Keşke daha önceden bunları neticelendirseydik” ifadelerine yer verdi.

KOOPERATİFLERDEN DE AÇIKLAMA

Çerkezköy ve Kapaklı Servis Kooperatifleri yaptıkları yazılı açıklamada, “Kamuoyunda oluşan belirsizlikten dolayı vatandaşlarımızın aydınlatılması amacıyla açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Öğrenci servislerimizde tüm ilçe ve ilçelerde öğrenci ücretlerinin tam olarak aylık ödemelerin alınması kararı doğrultusunda alınmıştır. Bunların sebebi servis ücretlerinin yıllık olarak öğrenciye koltuk kiralama bedeli olarak tahsis edilmiş olmasıdır. Bu bedel en fazla dokuz aylık taksitler halinde alınmaktadır. Öğrenci servislerimizin resmi çalışma izinleri büyük çoğunlukta dokuz aydır. Servisçilerimiz hakkında oluşan haksız kazanç algısı, vatandaşlar üzerinde oluşması için aşağıdaki açıklamada belirtme gereği duyulmuştur. Ülkemiz gelinde oluşan aşırı enflasyondan kaynaklı giderler olmasına rağmen sene başında uygulanan servis ücretlerine zam uygulanmamıştır. Okulların muhtemelen uzaması halinde zaten öğrencilerimizden ek ücret talep edilmeyecektir. Odalar ve kooperatifler olarak velilerimizin hiçbir mağduriyet söz konusu olmayacaktır. Servisçilerimiz olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda depremzede ailelerimizin çocuklarına ücretsiz hizmet vermekteyiz. Ayrıca tüm okullarımızdan gelen rica ve talepler doğrultusunda sınırlama koymaksızın araç taleplerini karşılamaktayız. Okullarımızdan ve müdürlerimizden gelen talepler doğrultusunda hafta arası ve hafta sonunda servis araçlarımızla ücretsiz olarak hizmet vermekteyiz. Biz haksız para kazanma derdinde değiliz. Hakkı neyse onu alıyoruz. 9 aylık şeklinde sözleşmeler yapılıyor. Yukarıda bahsi geçen konulara rağmen bu durumları hala kamuoyunda servis camiası olarak ‘fırsatcıymış’ gibi göstererek halkımızı yanlış bilgilendirmeye sebep olmaktadır. Biz her zaman öğrencilerimizin, velilerimizin en kaliteli hizmet sunmak adına adeta hizmet rekabeti vermekteyiz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!