Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

YEL: “AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ BAMBAŞKA”

YEL: “AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ BAMBAŞKA”
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel; “Tekirdağ’ın tamamını geziyorum, köy ve kent tüm mahallelere giriyorum. Kapaklı’nın eski halini de biliyorum. AK Parti belediyeciliği bambaşka” dedi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Kapaklı’ya geldi. Ziyaretlerinin ardından Yel, Kapaklı’daki muhtarlarla toplantı yaptı. Muhtarların sorunlarını dinleyen Yel, çözüm için gerekli adımların da atılacağını kaydetti.

“AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ BAMBAŞKA”

Muhtarlar Toplantısı’nda kısa bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel; “Tekirdağ’ın tamamını geziyorum, köy ve kent tüm mahallelere giriyorum. Kapaklı’nın eski halini de biliyorum. AK Parti belediyeciliği bambaşka. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine, Hayrabolu’ya gidin çok büyük hizmet farkı var. Allah’a şükürler olsun teşkilatların uyumu, başkan ve meclis üyelerinin özverili çalışmaları ile başarı hikayesi yazılıyor. Kapaklı gibi zor bir ilçede belediyecilik hizmetleri anlamında eskiden duyduğumuz şikayetler aza indirilmiş durumda. Yıldızkent Kavşağı problemini hepiniz biliyorsunuz. Burayla ilgili çok büyük bir çalışma yürütülüyor. Hem belediyecilik hizmetleri açısından, hem de hükümet hizmetleri açısından Kapaklı iyi bir yolda yürüyor. Hükümet konağımızı bitirdik, Yıldızkent Kavşağı, hastane çalışmamız ve buna benzer pek çok çalışmamız devam edecek. Gençlerimizle ilgili önemli projelerimiz de var” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALKTAN KOPUK”

Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarının eksik kaldığını ifade eden Yel; “Tekirdağ’ın her yerinde büyükşehir belediyesinin halktan kopuk bir çalışma yürüttüğünü görüyoruz. Gittiğimiz hiçbir yerde eser niteliğinde bir hizmet göremiyoruz. 7 yıldır büyükşehir belediyesinin Kapaklı’ya yaptığı büyük bir hizmet var mı derseniz, ben milletvekili olarak göremedim. Normal hizmetlerini elbette yapmıştır. 7 yıl boyunca müsaade edin de yapsınlar. Ancak gelecek nesillere bırakacağımız hiçbir şey yok. Çiftçimizin, köylümüzün yararlanacağı sulama yatırımları çok önemli. 7 yıldan bu yana 1 metrekarelik yerin sulanmadığı, büyükşehir belediyesinin buna dair bir yatırım yapmadığını biliyorum. Hadi köylüye yapmıyor, işçiye diğer vatandaşlarımıza ne yapıyor?” diye konuştu.

“HİZMETTEN TARAF OLUN”

Muhtarlara seslenen Yel; “Sizler muhtarlar olarak tarafsız insanlarsınız. Ben sizden taraflı olmanızı bekleyemem. Gidip parti ismiyle ilgili bir şey söylemeyin, böyle bir beklentimiz yok. Amma velakin hizmetten yana taraf olun. Hepimizi buraya halk getirdi, halka bir vefa borcumuz var. Sizlere de bizlere de bu anlamda düşen görevler var. Kapaklımızı kalkındırabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizler Tekirdağımıza önemli hizmetler getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARINI AKTARDI

Göreve geldikleri esnada muhtarlarla bir araya geldiklerini ve çalışma başlattıklarını ifade eden Kapaklı Belediye başkanı Mustafa Çetin de; “Göreve geldikten sonra kısa zamanda muhtarlarımızla bir toplantı yaptık. Bunu rutin hale getirmek için bir Muhtarlıklar Müdürlüğü kurduk. Bu müdürlük ile muhtarlarımızla sahada, bir arada olmaya çalışıyoruz. Muhtarlarımızın vatandaşlardan aldığı sorunları değerlendiriyoruz, programlıyoruz ve bu program dahilinde çalışmaya başladık. Buraya geldiğimizde önce kırsal mahallelerimizde kilit taşı çalışmaları yaptık. Sonra Atatürk Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nde çalışmalarımızı yürüttük. Pınarça Mahallesi’ni en sona bıraktık çünkü orada doğal gaz altyapı çalışmaları sürüyor. İnşallah o bittiğinde Pınarça’da da bu çalışmaları başlatacağız. Aynı zamanda bu mahallede imar ile ilgili bir sıkıntımız vardı, inşallah büyükşehir encümeninden karar gelirse önümüzdeki haftalarda o sıkıntıyı da çözeceğiz” şeklinde konuştu.

“PINARÇA ÇOK ŞANSLI BİR YER OLACAK”

Pınarça Mahallesi’ne yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Çetin; “Pınarça Mahallesi’nde Termal Su çalışmalarımız sona erdi. MTA gerekli raporları hazırladı ve yapılan incelemenin sonucuna göre bu bölgeye termal köy oluşturmayı düşünüyoruz. Orada sağlık turizmini canlandırıp farklı bir konsepti ortaya koyacağız. Pınarça’nın sınırları içerisinde İkizgöller Mesire Alanı’nda bir proje yaptık ve o bölgeye Bungalov Evleri, Film Platosu, At Çiftliği gibi değişik aktivitelerin olacağı projeyi kazandıracağız. Pınarça bu anlamda çok şanslı bir yer olacak” dedi.

“BİLGİLENDİRMEMİZİ YAPTIK”

Yanıkağıl’daki kadastro çalışmalarının da sürdüğünü söyleyen Çetin; “Yanıkağıl’da kadastro çalışmalarını yapmaya başladık. Muhtarımızın önderliğinde tüm köy halkımızı topladık ve bilgilendirmemizi yaptık. Çalışmalar bittiğinde İmar Müdürlüğümüz ile planlamasını yapacağız sonra oraya da doğal gazı getirme için girişimlerimiz olacak. Ayrıca ilçe genelinde park çalışmalarımız, yol sorunlarımıza ve altyapı sıkıntılarına ufak dokunuşlar yaptık” ifadelerine yer verdi.

“ÇERKEZKÖY BAHANE EDİLEREK BEKLETİLİYOR”

Kapaklı’nın altyapı problemlerine değinen Çetin; “Cumhuriyet Mahallesi’nde fiziksel ve coğrafi sebeplerden dolayı sel baskınları oluyor. Bazı evleri su basıyor, yollar suyla doluyor. İbrahim İçöz ile görüşüp Erbay Caddesi’nde bir altyapı çalışması yaptık. Altyapı çalışmaları ile ilgili 64 milyon TL’lik bir kredi aldık. Kadir Başkan önce beni arayıp bu kredi ile ilçedeki altyapı, kanalizasyon ve içme suyu hatlarının yenilenmesi için bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Maalesef işe yine siyaset karıştı. Yaklaşık 8 ay önce onaylanmış kredi, Çerkezköy’ü bahane ederek bugüne kadar bekletildi. Bundan sonra bizi biraz sıkıntılı bir dönem bekliyor çünkü Cumhuriyet Mahallesi’nin her tarafı kazılarak altyapı çalışmaları yapacak, akabinde asfalt çalışmalarımız sürecek. Kapaklı kurulduğundan beri var olan bir sıkıntıydı bu. Biz bunun Kapaklı’nın 50 yılını kurtaracak bir proje olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

“TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Yıldızkent Kavşağı için çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Çetin; “Yıldızkent Kavşağı ile ilgili bilgi aldık ama resmi bir açıklama olmadığı için tarihi söyleyemiyorum. İnşallah bu yaz başlayacağız, ihalesi yapılacak ve gelecek yılın sonuna kadar Yıldızkent Kavşağı’ndaki trafik sorunu çözeceğiz. Karagöz Gölü’ndeki Millet Bahçesi ile ilgileniyoruz. Bunun projesini kendimiz hazırladık. Gerekirse kendi imkanlarımızla bu Millet Bahçesi’ni Kapaklı’ya kazandıracağız. Ayrıca bakanımızla Emniyet Müdürlüğü hizmet binasını görüştük, Temmuz ayında ihaleye çıkılacağını söyledi bana. Hastane ile hükümet konağı arasına inşa edilecek. Adliye binası ile ilgili yer yapılmayacak, yer kiralanacak. Ayrıca hayırseverlerimizin yardımı ile yaklaşık 20 milyonluk bir meslek lisesini Türk Metal Sendikası’nın yardımıyla ilçemize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

“KAPAKLI TRAKYA’NIN PARLAYAN YILDIZI OLACAK”

Kapaklı’yı Trakya’nın parlayan yıldızı yapmak için çalışmalarının sürdüğünü kaydeden AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik de; “Bugün kısa bir Kapaklı turu yaptık. Vekilimiz ile birlikte yaptığımız bu gezi çok verimli oldu. Vekilimizin çözüm odaklı oluşu, her geldiğinde sorunları hemen hızlı bir şekilde muhatapları ile birebir konuşarak çözüme kavuşturuyor olması bizi çok memnun ediyor. En son bundan birkaç ay önce bir araya gelmiştik ve muhtarlarımızın görüşlerini almak bizler için çok önemli. Arayı açmamak için vekilimiz ile sizleri bir araya getirip sorunlarınızı çözmek istedik. Yapılanlar, çalışmalar ortada. Hem hükümetimizin, hem belediyemizin yaptıkları ile inşallah Kapaklı’yı Trakya’nın parlayan yıldızı yapacağız. Bu anlamda bizleri kırmayıp buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim” dedi.

“BAKANLIĞIMIZ AÇIKLAMA YAPACAK”

Sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yel, Kapaklı’da doğalgaz çalışmaları ile ilgili; “Bu bölgede doğalgaz var. Bununla ilgili Enerji Bakanımızın açıklamasını bekliyoruz. Bakanlığımız zamanı geldiğinde açıklama yapacak” diye konuştu.

“MTA RAPORUNU BEKLİYORUZ”

Termal su için ise MTA’nın raporunu beklediklerini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin; “Suyu 1500 metrede 70 dereceye kadar sıcak su elde ettik. MTA Raporunu bekliyoruz. Rapor geldiğinde termal su çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla da görüşme yapacağız. Oraya oteller zinciri yapılacak bir de tarımsal sulama yapılacak. Suyun raporuna göre yol yürüyeceğiz. Önümüzdeki günlerde rapor gelecek biz de süreci takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇERKEZKÖY’ÜN İÇİNDE VEYA YAKININDA BİR YER OLACAK”

Hızlı tren projesinde son durumla ilgili de bilgi veren Yel; “Çerkezköy’de istasyon var zaten. Tekirdağ’da iki tane tren istasyonu olacak. Bir tanesi Çerkezköy bir tanesi de Karıştıran tarafında bir yerde olacak. Karıştıran’la Ahımehmet Köyü arasında bir yerde olacak” dedi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de lojistik depolama sahasının Kapaklı’da olacağını ifade ederken, bölgenin tam olarak neresi olduğuna dair basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan AK Parti Milletvekili Mustafa Yel; “Bölgesel nokta olarak tam bilmiyoruz ama Çerkezköy’ün içinde veya yakınında bir yer olacak. Halkın yararlanabileceği bir yer olacak” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Turgay
    29-06-2021 22:20

    Acaba ben de bunu yedim her zamanki gibi allah'ınızı seviyorsanız neyin kafasını yaşıyorsunuz

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!