Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

YENİ KARARLAR AÇIKLANDI

YENİ KARARLAR AÇIKLANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kritik kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Koronavirüsle mücadelenin devam ettiğini duyuran Erdoğan, yeni kararları da açıkladı.
MUSTAFA ÇETİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında; “Koronavirüs Salgını’nın ülkemize riayet etmesi ve tedbir almamızın üstünden 1 yıl geçti. İlgili tüm kesimlerle yaptığımız toplantının ardından ortak akıl ile alınan kapsamlı tedbirleri halkımızla paylaştık. Salgının seyrinin aşağı olduğu dönemlerde normalleşme adımlarını atmıştık. Alınan tedbirlerden etkilenen herkesi desteklemeye çalıştık, çalışıyoruz. Salgının 1 yıllık seyrinin sonuçlarına baktığımızda Türkiye hem sağlık hizmetleri hem de ekonomik destekler açısından herkesin takdirle baktığı bir yerdedir. Her konuda örnek alınan bir ülke durumundayız. Bugün 9 milyonu bulan aşılama sayısıyla nüfusunun yüzde 10’una ulaşan Türkiye, dünyada ilk 5 ülke arasında yer almaktadır. Devletimizin tüm imkanlarını vatandaşlarımız için seferber ettik” dedi.

ALINAN KARARLAR AÇIKLANDI

Erdoğan açıklamalarının devamında; “Bugün itibariyle yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz. Tedbirlerin sıkılaştırılması da gevşetilmesi de tamamen salgının seyri ile ilgilidir. Türkiye pekçok devlete nazaran büyük bir ülke olduğu için adımlarımızı kademeli şekilde atmamız gerekiyor. Sağlık Bakanlığımız ve onun bünyesinde hareket eden Bilim Kurulu illerimizi sınıflandırdı. Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak renklere ayrıldı. Valiliğimiz başkanlığında il umumihıfzısıhha kurullarımız yeni düzenlemeye gidecektir. Her bir ilimizde iyileşme veya kötüleşme durumuna göre karar verilecektir. Vatandaşlarımız salgın tedbirlerine ne kadar riayet ederse, illerinin normalleşmesine o kadar katkı sağlayacak. Salgının arttığı yerlerde kısıtlamalar arttırılacak.

Bugünkü Kabine toplantısı’nda hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalktı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde Pazar günleri devam edecek. Haftaiçi sokağa çıkma kısıtlaması illerimizin tamamında sürdürülecek. İlkokullarda 8. Ve 12. Sınıflar eğitim öğretime açılacak. Düşük ve orta riskli illerde ortaokul ve diğer kademelerde başlayacak. Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çok yüksek riskli iller dışında sabah 07:00-19:00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile faaliyetlerini sürdürecek.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!