Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

"YER ALTI ÇÖP KONTEYNER SAYILARINI ARTIRIYORUZ"

"YER ALTI ÇÖP KONTEYNER SAYILARINI ARTIRIYORUZ"
Çorlu Belediyesi, kentte çevre ve halk sağlığını koruyabilmek, kentin daha çağdaş ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlayabilmek için yürüttüğü çalışmalar kapsamında yer altı çöp konteynerlerinin sayılarını artırıyor.
MUSTAFA ÇETİN

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, bu kapsamda 5 farklı noktaya hidrolik sistem ile çalışan 2.200 litre kapasiteli yer altı çöp konteyneri konuşlandırdıklarını söyledi.

'Çevre ve Halk Sağlığını Ön Planda Tutuyoruz'

Başkan Yardımcısı Çetin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Önceliğimiz güzel Çorlu'muzu daha çağdaş bir kent haline getirmek. Bu amaçla kentimizin estetiğini ve tabii ki halkımızın sağlığına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan biri de çöp konteynerlerini mümkün olduğunca temiz tutabilmek. Açıkta yer alan konteynerleri düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Diğer yandan çöp konteynerlerini yer altına alabilmek içinde hazırladığımız projelerimizi hayata geçiriyoruz.

Kentimizde çevre ve halk sağlığını ön planda tutuyoruz. Çöplerin sağlıklı bir şekilde toplanabilmesi ve Çorlu'muzun daha estetik bir kent haline gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha önce şehrimizde farklı noktalarda yer altı çöp konteyneri uygulamasını hayata geçirmiştik. Son olarak Çobançeşme ve Havuzlar Mahalle Muhtarlıklarımız ile Tarihi Belediye Binamızın karşısında yer alan eski kaymakamlık bahçesinde ve Muhittin Mahalle Muhtarlığımızın önünde iki adet yer altı çöp konteyneri konuşlandırıldı. Ekiplerimizin tespit etikleri farklı noktalar için çalışmalarımız devam ediyor ve en kısa sürede yeni yer altı çöp konteynerini yerlerine koyacağız.

'Konteynerlerin Kapasitesi 2.200 Litre'

Yer altına yerleştirdiğimiz konteynerler hidrolik sistemle çalışıyor ve 2.200 litre çöp kapasitesine sahip. Kentimizde çöplerin çevre ve halk sağlığına uygun olarak toplanması için çalışmalarımızı şehrimizin tamamında uygulamak üzere yürütüyoruz. Biz bu kapsamda hazırlıklarımızı sürdürürken uygulamasının yaygınlaşması için şehrimizde yeni yapılacak olan inşaat projelerinde yer altı çöp konteyneri konulması konusunda firmaları yönlendiriyoruz. Her apartmanın ve her sitenin konteynerleri kendi bünyesinde barındırması aynı zamanda çöp toplama konusunda önemli kolaylıklar da sağlayacak." 

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!