Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

YERLİOĞLU KENT AŞ’DEKİ İDDİALARI YALANLADI

YERLİOĞLU KENT AŞ’DEKİ İDDİALARI YALANLADI
KENTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yerlioğlu, firma hakkında çıkan "sahte kaşe" iddialarına ilişkin açıklama yaptı. İddiaların asılsız olduğunu belirten Yerlioğlu, “Dolayısıyla başka bir firmadan teklif alınma zorunluluğu olmayan doğrudan temin yönteminde şirketimizin “rakipsizlik” amacıyla kaşe basma iddiası abes ve mantıkdışı bir iddiadır” dedi.

Havadis Gazetesi’nde yayımlanan KENTAŞ’deki sahte kaşe iddialarına ilişkin şirket yönetimi, Çamlık Sosyal Tesisi’nde düzenledikleri toplantı ile basının karşısına çıktı. KENTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yerlioğlu, iddiaları yalanlarken firmanın doğrudan teminlerde yan teklif gösterme zorunluluğunun olmadığını söyledi.

“ASILSIZ İDDİALARDA BULUNULMUŞTUR”

KENTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yerlioğlu, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Yerel bir yayın organında kurumumuz KENTAŞ’yi, çalışanlarını ve yöneticilerini hedef alan asılsız ve mesnetsiz iddialarda bulunulmuştur. İlgili haberde kurumumuzun doğrudan teminleri rakipsiz bir şekilde alabilmek adına yüzlerce firmanın bilgilerini kopyalayarak sahte kaşelerini hazırladığı gibi bir iddia ortaya atılmıştır. KENTAŞ, Türk Ticaret Kanunu ve Kamu İhale Kanunu’na tabi bir belediye iştirak şirketidir. Öncelikle belirtmek gerekir ki; doğrudan temin usulünde başka firmalardan teklif alınması gibi bir zorunluluk yoktur. Bu durum kanunlarla sabittir. Doğrudan temin usulü, ilgili kanunlarda belirtilen hallerle sınırlı olmak üzere ihtiyacın pratik olarak giderilmesini sağlayan bir alım usulüdür. Dolayısıyla başka bir firmadan teklif alınma zorunluluğu olmayan doğrudan temin yönteminde şirketimizin “rakipsizlik” amacıyla kaşe basma iddiası abes ve mantıkdışı bir iddiadır” ifadelerine yer verdi.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SINIRSIZ DEĞİLDİR”

Hukuki süreç başlatacaklarını belirten Yerlioğlu; “Söz konusu haber tamamıyla kamuoyunda dezenformasyon yaratma amaçlıdır. Bilinmelidir ki basın özgürlüğü sınırsız bir hak değildir. Gerçekliği dahi sorgulanmadan, sadece soyut iddialarla ortaya atılan, iftira içeren bu tür haberler basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Şirketimizdeki işleyiş, hiçbir usulsüzlük olmaksızın hukuk norm ve kurallarına uygun devam etmektedir ve edecektir. Şirketimiz ve çalışanlarının itibarını zedelemeye, ticari faaliyetlerine zarar vermeye çalışan bu yayın ve kişileri esefle kınıyoruz. Şirketimizin itibarına kasteden bu haber ve kişilere karşı hukuki süreçleri başlatmış bulunuyoruz. Ortaya atılan bu iddiaların asılsız olduğu hukuk yoluyla ortaya çıkacağına inandığımız gibi adalet ve kamu vicdanında da bu asılsız iddiaların gereken cevabı alacağına inanıyoruz” diye konuştu.

“İDDİALAR ASILSIZSA BELEDİYEDEN 2 ADET DENETÇİ NEDEN ATANDI?”

Yerlioğlu, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Sahte kaşeler basılmamış ise 5 gündür hem belediyede hem KENTAŞ’de geriye dönük dosyalarla ilgili neden açıklama yapılıyor? Neden bu konuyla ilgili belediyeden KENTAŞ’ye 2 adet denetçi personel atandı? Personellerden biri Mali Hizmetler Uzmanı Yusuf Demir, diğeri de Fatih Yenier. Sanırım bu arkadaşın da eşi KENTAŞ’de görevli.” sorusuna, “Kaynaklarınızı gözden geçirin. Bu haber bize bir fırsat oldu. Biz ve belediye kendimizi her zaman sorguluyorduk. Yönetim Kurulu Başkanı olarak ‘Gelin bir bakalım, bir yanlışımız var mı?’ diyerekten hamle yaptık. Bu basın toplantısı da haberi ciddiye aldığımızı gösterir. Sadece yanlış bilgilerden dolayı sizi sorguluyorum. Fatih Yenier’in eşi bizde çalışmıyor. Bu iki arkadaş daha önce de görevlendirilip geldi. Bugün o arkadaşlar geldiler ve ben göreve başlattım, incelemeyi yapıyorlar. Bizim evrak olarak ‘Doğrudan temin teklif evrakı’ olarak tek evrakımız yok. Biz bunu savcılığa da belirteceğiz.” cevabını verdi.

“ESKİ ÇALIŞANLARA PARA TEKLİF EDİLDİĞİ DOĞRU MU?”

Basın mensuplarının “Şirketinizle organik bağ bulunmayan bir arkadaşın, bu haberle ilgili eski çalışanınıza para teklif ettiği doğru mu?” sorusuna ise Yerlioğlu’nun cevabı şu şekilde oldu: “Kimi kast ettiğinizi anlamıyorum, bizde böyle şeyler olmaz. Eski çalışan ifadesine uyan bir arkadaş var. Bizden kendisi ayrıldığı halde tazminat talep etmişti. Bizi de yüz üstü bırakmıştı çünkü işlerde yoğunluk vardı. Daha önce de tehditvari konuşmuştu. Biz diyorduk ki ‘kamununun bir kuruşunu haksız yere veremeyiz’. Bunu dediğimiz için size verilen bilgilerin o ya da başka kaynaklardan olduğunu düşünüyoruz. Her şirket ya da belediyelerde çalışan değişik insanların art niyetleri olabilir.”

“KENTAŞ VERGİ Mİ KAÇIRIYOR?”

 “Düğün organizasyonları için elden ücret alındığı doğru mu? Bu konuyla ilgili şikayet dilekçelerimiz ve vatandaşa verilen sözde makbuzlar mevcut. IBAN üzerinden gönderilmek istendiğinde KENTAŞ’de görev yapan Naciye Hanım’ın  ‘IBAN üzerinden gönderirseniz fatura kesmek zorunda kalırız KDV çıkar’ dediği iddia edilmiş. KENTAŞ’nin bu dilekçe ışığında faturasız işlem yaptığı söylenebilir mi? Bu elden alınan tutarlar KENTAŞ’nin kasasına mı giriyor? KENTAŞ vergi mi kaçırıyor?” sorusuna Yerlioğlu, “Biz işlemlerimizi faturalı yapıyoruz, bazı vatandaşlar istemiyor ve faturayı iptal etmek zorunda kalıyoruz. Biz organizasyon firması ile çalışıyoruz, firma bize fatura kesiyor biz ödeme yapıyoruz. Bunların hepsi resmi. Vatandaşın organizasyon firmasından ekstra bir talebi olmuş, aslında ona ödemesi gerekiyor. Biz sorumluluk aldığımız için bizi biliyorlar ve ‘Ben sana vereyim’ diyor. Naciye Hanım organizasyon firmasını arıyor ‘Abla sen alıver bize ver’ diyor. Naciye Hanım da o parayı alıyor ve organizasyon firmasına veriyor. Ticari durumlarda bu tip şeyler oluyor.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!