Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

YILDIZKENT KAVŞAĞI PROJESİ’NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

YILDIZKENT KAVŞAĞI PROJESİ’NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Kapaklı’da kent içi trafik sorununu azaltmak için hazırlanan Yıldızkent Köprülü Kavşak Projesi’nde çalışmalar başladı.
MUSTAFA ÇETİN

Yan yol yapım çalışmalarının başladığı projenin 2023 yılında tamamlanmasını hedeflendiğini ve köprü uzunluğunun 1071 metre olduğuna vurgu yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Bu süreçte trafik yoğunluğuyla karşı karşıya kalacağız. İnşaat süresi boyunca vatandaşlarımızın sabrını rica edeceğiz. En kısa sürede bitirilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum. En kısa sürede kurdelesini kesmeyi Mevlam nasip etsin” dedi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan Çevik, Nihat Toprak ve Ruhi Özden ile müteahhit firma yetkilileriyle çalışmaların başladığı noktada basın açıklaması yaptı.

BAŞKAN ÇETİN SÜRECİ ÖZETLEDİ

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Bu projeyle ilgili birkaç defa basın açıklaması yapmış olmaktan dolayı artık sıkılarak ve üzülerek karşınıza çıkıyorum ama süreci de kısaca özetlemek istiyorum. Geçen yıl temmuz ayında yapılmış olan bu ihalede katılım oldukça yüksek oldu. O oranda da itirazlar oldu. İtiraz süreci prosedür dahilinde devam etti ve ocak ayında da kamu ihale kurumundan ilgili firmaya ihalenin verilmesi uygun görüldü. Müteahhit firma ihale sözleşmesini yaptıktan sonra bizleri ziyaret ettiler.  O süreçten sonra malum fiyat dalgalanmalarından sebeple bir yığın olumsuzlukla karşı karşıya kaldık. Ancak her şeye rağmen Karayolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve müteahhit firma özverili gayretleriyle, çabalarıyla projenin başlaması ve bitirilmesiyle ilgili iradeyi ortaya koydular. En nihayetinde sürecin bugüne gelmesi sağlanmış oldu. Bugüne kadar da beklememizin sebeplerinden bir tanesi de, önemli bir unsuru da altyapı kuruluşlarının deplase etmesi gereken işler idi. Bunların içerişinde GAZDAŞ, TESKİ, Türk Telekom, TREDAŞ ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nün yapması gereken işler vardı.  Çalışmalar paralel olarak yürütüldü.” dedi.

“ALTERNATİF YOL YAPILACAK”

Proje kapsamında yan yolların yapılmasının çalışmasına başlanıldığını belirten Başkan Çetin, “Bu alanda yan yolların inşaatı başlamış oldu. Böylelikle inşaat başladığında inşaatın ayakları ve gövdesi yapılırken yan yollar üzerinden trafik akışını vermeye çalışacağız. Önceliğimiz alternatif yolları ortaya çıkarmak, sonrasında da köprü ayaklarının inşaatlarına başlamak olacak. Bir diğer alternatif yolumuz da Çerkezköy’den gelirken OSB’ye giriş köprüsü. Oradan da Bahçelievler Mahallemize doğru yolun akışını sağlayacağımız alternatif yol yapacağız.” dedi.

“BÖLGEDE ÖNEMLİ BİR SORUNU ÇÖZECEK OLAN BİR PROJE”

Projenin 2023 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini ve köprü uzunluğunun 1071 metre olduğuna vurgu yapan Başkan Çetin, “İnşallah 2023 yılında tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Halkımız bu konuda yeterince sabırlı olmuştur. Teşekkürlerimi tekrarlıyorum. Emin olsunlar ki biz de bu sorunu çözmek için teşkilatımız, İl Başkanımız Mestan Özcan,  Milletvekillerimiz Çiğdem Koncagül ve Mustafa Yel, TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamız, Bakanlarımızla sürekli temas halinde olduk. Sorunu çözmek için azami gayret gösterdik. İnşallah kazasız belasız bitirilir ve halkımızın önemli bir sorunu çözülmüş olur. Sadece ilçemizin değil bölgemizin bir sorunu. Pınarhisar bölünmüş yol çalışması devam ediyor o yolun devamı olacak bir proje. Bu sebeple gerçekten bölgede önemli bir sorunu çözecek olan bir proje.” diye konuştu.

“EN KISA SÜREDE KURDELESİNİ KESMEYİ MEVLAM NASİP ETSİN”

Başkan Çetin, “Şartlar üst üste geldi takibini bırakmadık ısrarla bugüne kadar getirdik. Aralıksız durmadan, hava şartları müsait olduğu müddetçe müteahhit firma da bir an önce teslim etmek için gece gündüz çalışacak. Alternatif yolları faaliyete geçireceğiz ama çift şeritler tek hatta düşecek ve yine trafik yoğunluğuyla karşı karşıya kalacağız. İnşaat süresi boyunca vatandaşlarımızın sabrını rica edeceğiz. En kısa sürede bitirilmesi için çalışmalarımıza davam edeceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum. En kısa sürede kurdelesini kesmeyi Mevlam nasip etsin diyorum.” açıklamasıyla konuşmasını tamamladı.

“HÜKÜMETİMİZİN KAPAKLI’A VERMİŞ OLDUĞU KIYMETİN TEZAHÜRÜ”

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik de bir konuşma yaptı. Süreçte bazı gecikmeler yaşandığını belirten Biyik, “Buradaki süreç özellikle belediye başkanımız Sayın Mustafa Çetin’in, Sayın Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğu bilgi notu sonrasında çok daha hızlı bir şekilde gelişti. En büyük şansımız TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamızın bakanlıklarımıza yönlendirerek, temas kurmamızı sağlaması, Milletvekillerimiz Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül’ün Ankara’da süreci takip etmesi oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun bizlere bu süreçte verdiği katkıyı da ifade etmek istiyorum. Süreci yaşayan biri olarak Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e teşekkür etmek istiyorum. Ekonomik olarak bazı sıkıntılardan geçtiğimiz bu süreçte projenin başlamış olması çok kıymetli. Bu bir takip, ısrar sürecidir. Hükümetimizin Kapaklı’ya vermiş olduğu kıymetin tezahürü olarak kabul etmek gerekiyor.” diye konuştu. Projenin her yerde bilinen ve yapılmasının gerekli olduğunun kabul edildiği bir proje olduğunu ifade eden AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, “Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çetin’e, emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimize, Kapaklımız ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbimden bir an önce tamamlanıp, kullanılmasını niyaz ediyorum.” dedi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!