Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

YOZGATLILAR ARABAŞI GECESİ’NDE BULUŞACAK

YOZGATLILAR ARABAŞI GECESİ’NDE BULUŞACAK
Çerkezköy Yozgatlılar Dernek Başkanı Emin Sungur yaptığı açıklamasında, 9 Şubat’ta düzenleyecekleri Geleneksel Arabaşı Gecesi’ne tüm hemşerilerini davet etti.

Çerkezköy Yozgatlılar Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Arabaşı Gecesi’nin dördüncüsü bu yıl 9 Şubat tarihinde saat 17:00’de Veliköy Düğün Salonu’nda yapılacak. Canlı müzik eşliğinde gerçekleştirilecek olan gecede Yozgat ve yöresinin yöresel ürünleri katılımcılara tanıtılacak.

GÜNDEMLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Çerkezköy Yozgatlılar Dernek Başkanı Emin Sungur, dernek binasında yaptığı açıklamasında genel ve yerel gündemle ilgili şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle bu sabah İdlib’de meydana gelen hain terör saldırısında şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Her türlü terör saldırısını kınıyoruz. Ayrıca Malatya ve Elazığ’da yaşanan deprem sonrası hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyor, yüce Rabbimin bir daha ülkemize böyle acılar yaşatmamasını niyaz ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Geçtiğimiz hafta içinde Avrupa Parlamentosu’nda Türk Bayrağı’nı yırtan Yunan vekile de tepki gösteren Sungur; “Türk Bayrağını yırtan Yunan vekili şiddetle kınıyoruz. Bu konuyla ilgili gerekli cezanın verilmesini ivedilikle talep ediyoruz” dedi. Gün içerisinde AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunan Fatma Kaya’ya da başarılar dileyen Sungur; “Kendisi yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle tüm Çerkezköy halkının sevgisini kazanmıştır. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz” diye konuştu.

“TÜM HEMŞERİLERİMİZ DAVETLİDİR”

9 Şubat’ta Arabaşı Gecesi düzenleyeceklerini söyleyen Sungur, açıklamalarına şu sözlerle devam etti; “Kongremizi gerçekleştirdik. Yeni yönetimle ilk faaliyetimiz 9 Şubat Pazar günü Veliköy Düğün Salonu’nda bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Arabaşı Gecemize olacaktır. Buradaki amacımız Yozgat ve Yozgat yöresine ait olan yöresel yiyeceğimiz olan arabasını tüm Trakya’ya tanıtmak, örf ve adetlerimizi sürdürmek, unutturmamak. Geleneksel olarak Arabaşı geleneğimizi sürdüreceğiz. Bunun yanı sıra Yozgat yöresine ait yiyeceklerimizi tanıtacağımız hedik gecesi veya kavurga şenliği düzenlemeyi amaçlıyoruz. Tamamen yöresel olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Sadece Yozgatlı değil Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşlarla birlik, beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Sungur; “Bizim en büyük başarılarımızdan birisi de sadece Yozgatlılarla değil, Çerkezköy’de yaşayan, Türkiye’nin dört bir yanından buraya gelmiş tüm vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik oluşturduk. Yapmış olduğumuz sosyal sorumluluk projelerinden çoğu dışarıdan vatandaşlaradır. Bizler bu ölçüde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yozgatlı hemşerilerimiz ve diğer tüm illerden ilçelerden insanlarımıza kapımız açıktır” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!