Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

YÜCEER: “İKİNCİ DALGADA DURUM ÇOK DAHA VAHİM OLABİLİR”

YÜCEER: “İKİNCİ DALGADA DURUM ÇOK DAHA VAHİM OLABİLİR”
Çerkezköy’e bir ziyaret gerçekleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer; “Bugün geldiğimiz noktada süreç hakkında detaylı bilgi bilmiyoruz. Normalleşiyoruz ama neye göre? Vaka sayısı azaldı mı? Bizler biliyoruz ki, Allah korusun ikinci dalga ile durum çok daha vahim olabilir” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, CHP Tekirdağ İl Başkanı Zeynel Şener Saygın ve örgütlerden sorumlu il başkan yardımcısı Cenk Baduç’la birlikte Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na bir ziyaret gerçekleştirerek, partililerle bir araya geldi. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Yüceer, Koronavirüs salgını süreci, darbe söylentileri ve erken seçim tartışmalarını değerlendirdi.

“EKMEK DAĞITMAK YASAK OLABİLİR Mİ?”

Koronavirüs salgını sürecini değerlendiren Yüceer: “Yapılan güzel çalışmalar da var, eleştirilmesi gereken noktalarda. Zamanında hareket edilmemesi, şeffaf yönetim anlayışı olmaması sürecin doğru yönetilmesini güçleştiriyor. Biz en başta dedik, ‘Şeffaf yönetim anlayışı’ olması gerektiğini fakat süreç hiçbir zaman şeffaf yönetilmedi” dedi. Salgın sürecinde herkesin üzerine görevler düştüğünü belirten Yüceer; “Bu savaşı yenmeye çalışıyoruz. Herkesin üzerine görevler düşüyor. Bu günlerde siyaset olmaz dedik. Ama bu günlerde bile olmaz, siyaset yapılmaz dedik. Ama gerek Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ve muhalefet belediyelerinin yaptıklarına karşı çıkıyorlar. Ekmek dağıtmak yasak olabilir mi ya, Ekmek? Bunlar engellenmeye çalıştı. Bugünlerde siyaset yapıldı. Bu topyekün savaş, hepimizin üzerine görevler düşüyor. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demek lazım. Ben bütün belediyelerimizle gurur duydum. Krizi çok iyi yönettiler. Bu bizim için gurur verici. Sürecek olumlu katkılar sunulduğunu düşünüyorum. Dayanışma içerisinde çalışmalarını sürdürdüler. Sokakların dezenfeksiyonu ve toplumsal yaşam alanlarında gerekli önlemlerin alınması konusunda destek oldular. Bugün geldiğimiz noktada süreç hakkında detaylı bilgi bilmiyoruz. Normalleşiyoruz ama neye göre? Vaka sayısı azaldı mı? Bizler biliyoruz ki, Allah korusun ikinci dalga ile durum çok daha vahim olabilir. Bunlara dikkat etmeliyiz. Bu süreç geçecek. Sağlık sistemimiz her şeye rağmen, eksiklerine rağmen güzel işliyor. Sağlık çalışanlarımız, emniyet güçlerimiz cansiperane görev yapıyor. Tedbirlere uymalıyız” ifadelerine yer verdi.

“VİRÜSLE YAŞAMAYA ALIŞMALIYIZ”

Vatandaşlara da rehavete kapılmamaları uyarısında bulunan Yüceer: “Herkeste şu var. ‘Tamam bitti, hadi sokaklara’ Şu an öyle bir şey yok. Rehavete kapılmamalıyız. Maske ile yaşamaya, virüsle yaşamaya alışmalıyız. Herkes kendi payına düşeni yapmalı. Bizler elimizden geleni yapacağız. Vatandaşlarımızın yanında olacağız. Her türlü ayrıştırmaya rağmen bizler sonuna kadar vatandaşımızın yükünü sırtlamaya devam edeceğiz. Tekirdağ’da vaka sayılarında azalma olduğu söyleniyor. Bu olumlu havayı tersine çevirmememiz lazım. Önümüz bayram. Bir araya gelme alışkanlığımız, sarılma alışkanlığımız var. Süreç bitmiş değil, tüm dünya ikinci dalgadan bahsediyor. Önlemler alınmadığında tekrar vakalar eski halini alabilir. Bizler gerekli önlemleri aldığımız için vakalar bu denli düşüyor. Bu süreci atlatacağız. Ama önlemleri hafifletmemeliyiz. Sosyal mesafemiz artık hiç eskisi gibi olmayacak. Buna alışmak zorundayız. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Maskelerimiz hiçbir zaman çıkmayacak. Artık gözlerimizden birbirimizi tanıyacağız. Çünkü her şey sağlık” diye konuştu.

“HER MUHALEFET PARTİSİNİN İKTİDARA GELME HEDEFİ VARDIR”

Son dönemlerde yaşanan darbe söylentilerine de değinen Yüceer: “Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten bugüne hep darbelere karşı koymuştur. Hiçbir ifademizde, hiçbir şekilde darbenin değil iması ‘İ’si bile olamaz. Ama bugünlerde siyasete bir maske bile dağıtılamaması ve ülke ekonomisinin tükenmişliğinde ‘Cumhuriyet Halk Partisi böyle, şöyle’ imaları ile bir şeyler geçiştirilmeye çalışılıyor. Böyle bir şeyi konuşmaktan bile hicap duyuyorum. 15 Temmuz’da vekillerimiz oradaydı. Özgür Özel, ilk konuşmayı açık yüreklilikle yaptı. Açık yüreklilikle darbenin karşısında olduğumuzu açıkladı. Bugünlerde bunu konuşmak bile çok acı verici. Yok işte ima etmiş. Konuştuğu da şu ‘Erken seçim veya normal seçimde biz iktidara geleceğiz’ yani her muhalefet partisinin iktidara gelme hedefi vardır. Bundan darbe söylentisi çıkarmak çok ilginç” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİN DAYANIŞMAYA İHTİYACI VAR”

Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Yüceer: “Türkiye halkı çok güçlü bir halk. Sandığa gittiğinde demokrasi dersi veriyor. Bunu İstanbul’da da yaşadık. Seçilmiş bir belediye başkanının başarısı yok sayıldı. Halk da bunun cevabını verdi, 10 binlerde olan fark 800 binlere çıktı. Halkımız gereğini sandıkta yapıyor. Seçilmiş insanların seçimle değişikliğinin sağlanması lazım. Bizim de amacımız bu. Daha hak, hukuk, adalet çerçevesinde bir iktidar mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelemizde kimseye çamur atmıyoruz, ötekileştirmiyoruz. Benim partim dün ne diyorsa bugün de öyle diyor. Dün demokrasi diyorduk, ahlak diyorduk, bugün de aynısını diyoruz. O yüzden şanslıyız. Yalanla dolanla işimiz olmuyor. Ben tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu süreci çok iyi yönettiler. Belediye başkanlarımızla geziyoruz, ciddi anlamda kaynak azlığı var, gelirleri yarı yarıya azaldı. Bu zamanları birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla atlatabiliriz. Ülkemizin dayanışmaya ihtiyacı var. Bu ülkenin herkese ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

“DERDİMİZ SADECE SEÇİM Mİ?”

Erken seçim tartışmalarına da değinen Yüceer, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu günlerde erken seçim konuşmak ne kadar doğru. Virüsle mücadele ederken bunları konuşamayız. Derdimiz seçim mi? Yarın seçime gidelim hadi, ne seçimi? Önce sorunları aşalım. Ha, erken seçim düşünen varsa, vatandaş da bunu değerlendirecektir tabi. Bakın 3 yılda bir seçim oluyor. Daha sandıkları sayıyoruz ama hemen seçim konuşuyoruz. Sizce erken seçim neden bu kadar sıkça konuşuluyor, çünkü yönetilemiyor. Vatandaş, yapamayanları, yönetemeyenleri ayıracak. Ama bu yakın dönemde erken seçim çok mantıklı gelmiyor bana” dedi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!