Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

YUSUF ÇETİN’DEN MUSTAFA ÇETİN’E ÇAĞRI

YUSUF ÇETİN’DEN MUSTAFA ÇETİN’E ÇAĞRI
İYİ Parti Kapaklı ilçe Başkanı Yusuf Çetin, basın açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı’da binaların ısıtma sistemlerinin kömürden doğalgaza geçişleriyle ilgili yasal zorunlulukları yerine getirmede küresel salgından dolayı oluşan gecikmenin maddi sorumluluğunun göz önünde bulundurulması konusunda Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e çağrıda bulundu. Çetin; “2020-2021 Kış aylarında önceki yıllarda olduğu gibi kül ve cüruf atıklarının alımını ve sitelerimize ekstra maliyet çıkarmadan Kapaklı Belediyesi tarafından alması konusunu İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı olarak gözden geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

“ÇEVRENİN KORUNMASI HERKES GİBİ BİZİM DE ÖNCELİĞİMİZDİR”

Çetin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “29 Mayıs tarihinde İlçemiz Belediye Başkanı sayın Mustafa Çetin tarafından ve özellikle toplu konutların kullandığı kömür yakıtı kül ve cüruf atıklarının bertaraf için toplanması ile ilgili olarak, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Atık Yönetimi Başkanlığı kararına karşılık İlçemizde bulunan Bina ve Site yönetimlerine yazı gönderilmiş ve Kapaklı Belediyesi tarafından kül ve cüruf atıkların alınmayacağı ve geri dönüşüm firmaları tarafından ücret karşılığı alınacağı bildirilmiştir. İYİ parti olarak çevrenin korunması herkes gibi bizimde önceliğimizdir. Hiçbir zaman tartışmayız. Çevrenin korunması ile ilgili alınacak kararların her zaman arkasında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Kül ve cüruf atıkların belediye tarafından alınmayacağı ve ücret karşılığı geri dönüşüm firmalarına verileceği yazısı, bina-site yönetimlerimize  bildirilmesinden sonra, bina -site yöneticileri arkadaşlarımız ve sitelerde yaşayan birçok üyemizden bu durum hakkında bizlere yoğun olarak bilgi talebinde bulunuldu. Yazı ile ilgili gerekli incelemelerimizi yaptığımızda, çevrenin korunması açısından tüm atıkların kontrollü, tekrar geri dönüşüm olacak şekilde toplanmasının ve bertaraf edilmesinin doğru olduğundan hiç şüphemiz yok. Buna istinaden site yöneticisi arkadaşlarımıza da kararın doğru olduğunu bildirdik. Yaklaşık 2-3 ay önce İlçemiz Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çetin, ilçemizdeki bina -site yöneticileriyle toplantı yapmış ve toplantının asıl konusu binaların ısınma sistemlerinin yakıtının kömürden, doğalgaza dönüşümü olmuştur. Bu toplantıdan sonra birçok site yöneticisi arkadaşımızın doğalgaza geçiş için gerekli  çalışmalara başlamıştır. Site yöneticileri arkadaşlarımız binaların ısınma sisteminin değişimi için uyulması gereken yasal zorunlulukların ve KMK’nun ilgili maddelerinin bağlayıcılığından dolayı tüm Kat maliklerinin onayını almak ve Kat malikleri genel kurulu yapmalarının gerektiğini bizlere iletmiştir.

Kovıd 19 salgın hastalığı sürecinden birçok kısıtlama olmuş ve yeni yeni hayat normale dönmeye  başlamıştır. Küresel Salgın sürecinde genel kurul vb. tüm toplantıların yapılmasına hastalıkla  mücadele kapsamında izin verilmemiştir. İlçemizde özellikle İsmetpaşa mahallemizde bulunan kömür ile ısınmasını sağlayan birçok sitenin 100’den fazla kat maliki bulunmaktadır. Bu sitelerin Pandemi sürecinde tüm kat maliklerinle bir araya gelerek Kat malikleri genel kurulu yapması ve kabul imza süreci başlatmaları mümkün olamamıştı. Bu site yönetimlerimiz salgın sürecinde toplantı yasakları kaldırıldıktan sonra Kat malikleri genel kurulu yapılması sürecine başlamıştır. Bu sitelerimizin doğalgaza geçişleriyle ilgili yasal zorunlulukları yerine getirmede küresel salgından dolayı oluşan gecikmenin ve maddi sorunları oluştuğu durumu göz önünde bulundurularak 2020-2021 Kış aylarında önceki yıllarda olduğu gibi kül ve cüruf atıklarının alımını ve sitelerimize ekstra maliyet çıkarmadan Kapaklı Belediyesi tarafından alması konusunu İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı olarak gözden geçirilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!