Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AYGUN: “PANDEMİDE TEKİRDAĞ’A SEYRELTİLMİŞ DEĞİL SIKIŞTIRILMIŞ EĞİTİM!”

AYGUN: “PANDEMİDE TEKİRDAĞ’A SEYRELTİLMİŞ DEĞİL SIKIŞTIRILMIŞ EĞİTİM!”
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ’da depreme karşı güçlendirmesi yapılmayan okullardaki öğrencilerin yeni eğitim öğretim döneminde başka okullara nakledildiğini belirterek, “Maalesef Tekirdağ Süleymanpaşa’da depreme karşı güçlendirilmesi yapılmayan 16 okulda eğitim gören öğrencilerin, diğer 16 okula nakledilerek eğitimin sıkıştırılacağı öğrenilmiştir. Bu durum Tekirdağ’daki devlet okullarında Kovid-19 salgınına karşı gerekli hijyen altyapının sağlanmasını engelleyecektir” dedi.

Aygun, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, okulların 23 Mart 2020 tarihinde bu yana uzaktan eğitime geçtiğini anımsatarak, “Okulların kapandığı tarihten bu yana 5 aylık süre geçmesine karşın, depreme karşı güçlendirmenin yapılmadığı, bu nedenle yeni öğretim yılında pandemi sürecinde okulların birleştirilerek seyreltilmiş eğitime geçmenin bizzat Bakanlık eliyle güçleştirildiği görülmektedir” eleştirisini yaptı.

“HALK SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATACAKTIR”

Süleymanpaşa’da 16 okulun kapatılarak, buradaki öğrencilerin başka okullara aktarıldığını söyleyen Aygun, “Bu sıkıntının Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde yaşandığı öğrenilmiştir. Kovid-19 salgınında seyreltilmiş eğitime geçme planı yapan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Tekirdağ’da sıkıştırılmış eğitime geçmesi büyük bir çelişkidir. Tekirdağ’da öğrencilere reva görülen bu durum, halk sağlığını da tehlikeye atacaktır” dedi. Aygun, Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 21 Eylül 2020 tarihinde Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitim yapılacağına işaret etti. Bu konuda hiçbir hazırlık yapılmamasına tepki gösteren Aygun, şu sorulara yanıt verilmesini talep etti:

1.            Deprem kuşağında bulunan Tekirdağ’daki okulların deprem güçlendirme çalışmaları neden bu kadar ihmal edilmiştir? Pandemi sürecinde uzaktan eğitime geçilmesi fırsatından yararlanarak, bu güçlendirme neden yapılmamıştır?

2.            Depreme karşı güçlendirilmesi yapılmayan okullarda eğitim gören öğrencilerin diğer okullara kaydırılması sonucu, pandemi süresince hedeflenen seyreltilmiş eğitime nasıl geçilecektir?

3.            Öğrencilerin deprem riskine karşı güvenli hale getirilmesi için gerekli önlemler zamanında alınmazken, pandemiye karşı da hedef konulmaması, seyreltilmiş eğitim yerine okulların birleştirilmesi doğru mudur?

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!