Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BAKAN BAK; "AMATÖR SPOR KULÜPLERİNİ DESTEKLİYORUZ"

BAKAN BAK; "AMATÖR SPOR KULÜPLERİNİ DESTEKLİYORUZ"
Kapaklı’da Taşkıranlar Samsungücü Spor Kulübü’nün sezon açılışı yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı programda sporun her alanıyla ilgili Kapaklı’ya yeni müjdeler verildi.

Kapaklı şehir stadında yapılan açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Mecit Çoğal, A Milli Takım ve Galatasaray’ın efsane sporcularından Sabri Sarıoğlu, Kapaklı’daki sivil toplum kuruluşları, futbolcular ve çok sayıda izleyici katıldı.

“KADIN FUTBOL TAKIMIMIZI KURDUK”

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin; “Kapaklı küçük bir Türkiye mozaiği. 81 vilayetten vatandaşımız burada kardeşçe yaşıyor. Ben de eski bir sporcu olmam hasebiyle burayı bir spor kenti yapalım dedik. Göreve geldiğimizde 612 lisanslı sporcumuz ve 2 kulübümüz vardı. Akabinde 3 yeni kulüp kurarak bunları amatör liglere dahil ettik. Sonrasında basketbol ve voleybol kulübümüz oldu. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a adından söz ettirdik. Hedefimiz 2 bin lisanslı sporcuya ulaşmaktı, 2 bin 600’ü geçtik. Kadın futbol takımımız yoktu. Şimdi U-16’da mücadele edecek futbol takımımız oldu. Yeni bir ilçeyiz, eksiğimiz çok. Spor alanlarında eksiklerimiz var. Burayı Millet Bahçesi yapacağız, dolayısıyla bir şehir stadına ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımıza ifade ettiğimiz üzere 3 bin kişilik kapalı spor salonuna ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımıza 2 bin 500 diye ifade ettik ama ben sayıyı 500 artırdım. 3 bin kişilik talep ediyoruz” diye konuştu.

“SPORUN HER ALANINDA OLACAĞIZ”

Sonrasında konuşma yapan Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel; “Biz abi kardeş Kapaklı’nın gençlerine destan yazdıracağız. Biz sorumlu olduğumuz ilçelerde çocuklarımızın ve gençlerimizin alkolden, uyuşturucudan kurtulması için spora çok değer verdik. Bu konuda spor bakanımızın bizlerde çok hakkı var. Dolayısıyla kendileri de müjdelerini verecektir. Çocuklarımızı sadece futbol değil, basketbol, voleybol, salon sporları, yüzme, okçuluk gibi sporlarda da eğitim aldığı bir kenti göreceksiniz. Biz son 10 yılda büyükşehir belediyemizin spora yönelik yatırımlarını 11 ilçede de alamadık. Gençlerimizi hem ortaokuldan liseye, liseden üniversiteye hazırlanırken yalnız olmadıklarını hatırlatan 2 tane abisi olacak” diye konuştu.

“AMATÖR SPOR KULÜPLERİNİ DESTEKLİYORUZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da yaptığı konuşmasında; “Ben de sporun içerisinden geliyorum. Yıllarca futbol oynadım, antrenörlük yaptım, federasyon başkanlığı ve zirvede bakanlık. Her dalında sporun içerisinden gelen biriyim. Amatör futbol kulübü yöneticileri birer kahramandır. Kendilerini tebrik ediyorum. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını, spora yönlendirilmesini destekliyoruz. Kapaklı basketbol takımı ile birlikte zirveye çıktık. Tabi bizim takımımız var. Esenler Erokspor. Kapaklıspor da Erokspor’la karşılaştı. Bizi yenmişlerdi. Şimdi yine ligdeler, yine ilk maçta bizi yendiler ama bunun rövanşı var. Tatlı bir rekabet var. Tabi bizden bir salon talebi vardı. 2 bin, 2 bin 500 kişilik bir salon talebi vardı. Burada 3 bin istediler. Tabi burası kozmopolit ve sürekli göç alan bir yer. Biz de elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Amatör kulüplerinin amacı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, her birisini destekliyoruz. Tabi gençler için geleceğimiz için bunların hepsini yapmak bizim boynumuzun borcu. Sayın cumhurbaşkanımız sporun içerisinden geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman İstanbul’da birçok tesis kazandırmış. İktidara geldiğinde de aklınıza ne gelirse sporla ilgili tüm tesisleri her ilimize, ilçemize yapmış. Spor çok güzel bir şey. Her kademesinde bulunduğumuz için çok önemli olduğunun farkındayız. Sporun içerisinde olan herkese teşekkür ediyoruz. Bu işte rekabet vardır, tatlı bir rekabet. Ama burada olan insan çevresine faydalı olmayı, birlik, beraberliği öğrenir. Kulüplerimizin teme görevlerinden biri de budur. Sizleri çok seviyoruz. Başkan adaylarımıza destek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza Tekirdağ’dan şunu söylicez; “Yolun sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan” diyeceğiz. Evlere selam, yola devam” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!