Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BELEDİYE MECLİSİ İSRAİL’İ KINADI

BELEDİYE MECLİSİ İSRAİL’İ KINADI
Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Kasım ayı Meclis toplantıları Belediye Başkan Vekili Cengiz Memiş Başkanlığı’nda gerçekleştirilirken, Meclis gündeminde olan iki konu görüşülerek karara bağlandı.

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Kasım ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkan Vekili Cengiz Memiş Başkanlığı’nda gerçekleştirilirken, Meclis toplantısı açılışında konuşan CHP Grup Başkanı Nedim Yılancı, AK Parti Grup Başkanı Sait Yazı, MHP Grup Başkanı Habip Çelik ve İYİ Parti Grup Başkanı Mehmet Kar söz alarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nı kutladılar ve İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırımı kınayarak, lanetlediler.

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Meclis toplantısında söz alan CHP Grup Sözcüsü Nedim Yılancı, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı ile ilgili olarak; “Bu konuda emeği geçenlere teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız. Cumhuriyetin kazanımları Türkiye Cumhuriyetinin çimentosudur” dedi. İşgalci İsrail’in Filistin topraklarında Gazze halkına yönelik yıkıcı eylemlerinin üç haftadır sürdürdüğünü kaydeden Yılancı, “Dünyanın gözü önünde yaşanan sivillere yönelik bu saldırılar soykırıma dönüşmüştür. Bu soykırım tüm dünyanın gözü önünde devam etmekte, birçok devlet ise bu duruma sessiz kalmaktadır. Tüm devletlerin bu insanlık suçu ve soykırıma dur demek noktasında inisiyatif almaya davet ediyoruz. İşgalci İsrail’i bu katliamlarından dolayı şiddetle kınıyor, mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhuriyetin 100.yılını kutlayan AK Parti Grup Sözcüsü Sait Yazı, “Millet olarak el birliği içinde Cumhuriyetimizin 100.yılını coşkulu bir şekilde kutladık. Aynı coşkuyu ilçemizde de hissettik. Burada emeği geçen Çerkezköy Kaymakamlığına ve Çerkezköy Belediyesine teşekkür ediyoruz. Millet olarak nice yüzyıllara erişmek dileğimizle” diye konuştu.

“SOYKIRIM YAPILIYOR”

İsrail’in Gazze’de uyguladığı saldırılara da tepki gösteren Yazı; “ Batılı yamyamlar kendilerinden olmayan insanlara her türlü soykırımı yapmaktadırlar. 1.Dünya Savaşından sonra ülkemize saldırmak istemişler, Türk ulusunu da yok etmek istemişlerdir. Ayrı İsrail ile birlikte batılı ülkelerin bir çoğu aynı şekilde Filistinlileri, çoluk çocuk katlediyorlar. Modern dünyanın gözü önünde soykırım yaparlarken, modern dünyanın yönetimlerinden ise ses çıkmamaktadır. Dünya nezdinde gerekli çalışmalar inşallah yapılır ve bu katliamda durdurulur. Çünkü işgalci İsrail’in gözü doymamaktadır. Filistin topraklarını kademe kademe işgal ederek topraklarına el koymaya çalışıyorlar. Kamuoyunda ‘Filistinliler toprak satmıyorlar’ algısı var. Bu tamamen Yahudilerin uydurmasıdır. Hiçbir ülke kendi topraklarını satmaz.  İşgalciler gelip Filistinlilerin evlerine arsalarına modern dünyanın gözü önünde el koyuyorlar. Meclis olarak hep birlikte kınıyoruz. İş sadece kınama ile kalmamalı ve eyleme dönüşmelidir. İsrail güçten anlıyor. Ülke olarak gücümüzü göstermek zorundayız. Türkiye güçlü bir ülkedir. Türkiye’nin öncülüğünde İslam ülkeleri arasında birlik oluşturulup vahşet durdurulacaktır” dedi.

“LANETLİYORUM”

MHP Grubu adına konuşan Habip Çelik ise, “Cumhuriyetimizin 100.yılını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Paşamızı ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Kendimi de şanslı ve gururlu hissediyorum. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını görüyoruz, bunu çocuklarımız bile göremeyecek. Cumhuriyetimiz ise ilelebet yaşayacak ve yaşatılacaktır. Katil Devlet İsrail ise 1947-1948’den günümüze kadar Filistin toprakları işgal ediyor. Bugüne kadar hep kınandı fakat ben kınamayacağım. Ben katiller ordusunu lanetliyorum” dedi.

“DÜNYA BU SOYKIRIMA DUR DEMELİ”

İYİ Parti grubu adına konuşan Mehmet Kar ise, “ Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlarken, Cumhuriyetimiz ilelebet yaşasın. İsrail’in soykırımını da şiddetle kınıyorum. Batının iki yüzlülüğünü görüyoruz. Bize insanlık dersi verenlerin sınıfta kaldığını görüyoruz. Dünya bu soykırıma ve işgale dur der tüm dünya rahat eder” dedi.

MECLİSE 30 DAKİKA ARA VERİLDİ

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilirken, gündemin ilk maddesinde 2024 yılı gelir tarifesi konulu yazıları görüşülerek incelenmek üzere Tarife Komisyonu’na gönderildi. Ardından Meclis gündeminin ikinci maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Belediye hisselerinin satışı konulu yazısı görüşülerek 27 adet Belediye hissesinin satışı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Daha sonra gündeme sonradan ilave edilen 29 adet Belediye hissesinin satışı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, Pınarça Dere kenarındaki parka Mete Demir Şengöz isminin verilmesi de incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Meclis toplantısına 30 dakika ara verildi.

İKİNCİ OTURUM YAPILDI

Verilen aranın ardından komisyon raporları görüşülerek, karara bağlandı. Mali Hizmetler Müdürlüğü’ nün  2024 yılı gelir tarifesi konulu yazısı görüşülerek, Tarife Komisyonu görüşü doğrultusunda 2023 yılı tarifelerinde yüzde 60 artış yapılması oy çokluğu ile kabul edildikten sonra gündemin ikinci ve üçüncü maddelerinde yer alan 56 adet Belediye hissesinin satışı görüşülerek 50 tanesinin satışı oy birliği ile 6 tanesinin satışı ise oy çokluğu ile kabul edildi.

KOMİSYON ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEK

MHP Meclis Üyesi Habip Çelik tarafından verilen Pınarça Deresi kenarında bulunan parka geçtiğimiz yaz aylarında elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Mete Demir Şengöz’ün isminin verilmesi talebi ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda Komisyon çalışmalarının devam edilmesine oy birliği ile karar verildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Kasım ayı Meclis toplantıları tamamlandı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!