Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

CÜNEYT YÜKSEL’DEN KIZILPINAR’I İLÇE YAPMA SÖZÜ

CÜNEYT YÜKSEL’DEN KIZILPINAR’I İLÇE YAPMA SÖZÜ
Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel; “Allah nasip ederse Kızılpınar; gençlerimizin, kadınlarımızın Asosyal yaşadığı bir kent olmaktan çıkacak. İşin özünü söylemek gerekirse biz Kızılpınar’ı, İstiklal Caddesi’nde, Hürriyet Caddesi ışıklandırılmış, birçok bankası olan, devlet kurumu ile alışveriş merkezleri ile gerçek bir ilçe görünümü kazanmış, caddeleri kaldırımları pırıl pırıl olmuş, altyapı sorunu kalmamış, gerçekten bir ilçe gibi Kızılpınar hayal ediyoruz” dedi.

Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe’nin Kızılpınar’da düzenlediği mitingine katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Yüksel, projeleri hakkında bilgi verdi. Yüksel, seçim sonrası yapacakları yatırımlarla Kızılpınar2ı ilçe olmaya aday bir şehir haline getireceklerini kaydetti.

“ÜÇLÜ OLSUN, GÜÇLÜ OLSUN”

İlk olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş; “Allah’ın izniyle, inşallah 31 Mart’ta da Çerkezköy’de eser ve hizmet belediyeciliğini getirmek için az zamanımız kaldı. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Çerkezköy’ümüzün ve Kızılpınar’ımızın makus talihini hep birlikte değiştireceğiz. Çerkezköy ve Tekirdağ tarih yazacak, o tarihi de birlikte yazıcaz. Büyükşehir’imizde ve Çerkezköy’ümüzde çok güzel hizmetler yapacağız. Sizlerin destek ve dualarıyla 14 ve 28 Mayıs’ta desteğinizle vekaletimizi aldık, Ankara’da görevimizi yapmaya çalıştık. Kızılpınar’ın sorunlarını biliyoruz. Banka eksiğini, postane eksiğini biliyoruz. Yerel seçimlerden sonra bu sorunları çözmek için yanınıza geleceğiz. Fakat şimdi çocuklarımızı nasıl bir Çerkezköy’de yetiştireceğimize karar vereceğiz. Bunlar sizin desteğinizle olacak. Bizler Ankara’da merkezi yönetim, büyükşehirde ve Çerkezköy’de yerel yönetim olarak buraları daha fazla geliştirmek için mücadele edeceğiz. Üçlü olsun, güçlü olsun inşallah” dedi. Diktaş, konuşmasının ardından Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi adaylarını tanıttı.

“KIZILPINAR HEP ÖTELENDİ”

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel; “Maalesef, son 10 yıldır Çerkezköy’ümüz, Kızılpınar’ımız hep ötelendi, hep ikinci sınıf bölge muamelesi gördü. Maalesef özellikle Kızılpınar’ımız yaşadığı sorunlarla birlikte, neredeyse 100 bin nüfuslu kocaman bir köy gibi kaldı. Dünyada birçok ülke Mars’a yerleşmeyi planlarken, dünyada birçok ülke Ay’da insanların yaşadığı alanlar oluştururken bizler Kızılpınar’ımızda, Çerkezköy’ümüzde, Kapaklı’mızda hala su patlaklarını konuşuyoruz. Hala çeşmelerimizden çamur akan suları konuşuyoruz. Hala ikinci, üçüncü kata çıkmayan suları konuşuyoruz, hala o çamur ve kurt akan musluklarımızdan, dünyanın en pahalı faturasını ödeyen Tekirdağ’ı konuşuyoruz. Şimdi, ilk konumuz şu olsun. Allah nasip ederse 1 Nisan’dan itibaren elektrik faturalarını geçen su faturalarını görmeyeceksiniz” dedi.

“GERÇEKTEN İLÇE OLMUŞ BİR KIZILPINAR HAYAL EDİYORUZ”

Kızılpınar’ın ilçe olmaya aday şehirlerden biri olacağını ifade eden Yüksel; “Allah nasip ederse Kızılpınar; gençlerimizin, kadınlarımızın Asosyal yaşadığı bir kent olmaktan çıkacak. İşin özünü söylemek gerekirse biz Kızılpınar’ı, İstiklal Caddesi’nde, Hürriyet Caddesi ışıklandırılmış, birçok bankası olan, devlet kurumu ile alışveriş merkezleri ile gerçek bir ilçe görünümü kazanmış, caddeleri kaldırımları pırıl pırıl olmuş, altyapı sorunu kalmamış, gerçekten bir ilçe gibi kızılpınar hayal ediyoruz. Bu ne demek biliyor musun? Biz Kızılpınar’ı Çerkezköy’ün mahallesi değil, ilçe olmuş bir Kızılpınar hayal ediyoruz. Kızılpınar, birçok ilçeden çok büyük bir mahalle. Böyle düşününce büyükşehirin hizmetlerinin buraya akıp akıp gelmesi gerekiyordu, bunu başaramadılar. Kızılpınar’ımıza Anadolu’nun birçok kentinde ulaşım hızlı trenle yapılıyor, ses hızıyla yarışıyor. Biz burada kışın yağmurun altında ıslandığımız, yazın sıcakta kavrulduğumuz durakları konuşuyoruz. Sadece Tekirdağ’daki idarecilerin kullanabileceği kadar ulaşım hattımız var. Artık Kızılpınarlımız müsaade ederse, her yere giren bir ulaşım hattı göreceksiniz. Kızılpınar’ı da artık özellikle ablalarıma söz vermiştim, öyle bir kadın yaşam merkezi yapacağız ki sadece kadınlar kullanacak. Çalışanlar da kadın olacak, yaşayanlar da kadın olacak. Biz Kızılpınar’ımızda kadınlarımıza hizmetkar olmaya geliyoruz. Kızılpınar’da bu yakışıklı kardeşimle birlikte bütün sokaklarında büyükşehirin logosunu değil, çalışan belediye başkanını göreceksiniz. Caddelerde, sokaklarda resimlerini değil, Abdullah Öğe’nin kendisini göreceksiniz. Yıllarca Çerkezköy’de, Kızılpınar’ımızda, Velimeşemizde, Şarköy’ümüzde, Saray’ımızda sadece laf ürettiler” ifadelerine yer verdi.

“10 YILDIR YATIRIM YAPMADILAR”

Deprem ve susuz kalma riskine karşılık 10 yıldır önlem alınmadığını belirten Yüksel; “Bu şehir her an depremle karşı karşıya kalabilir. Çok değil yeni dönemde 11 ilimizde hissettiğimiz büyük depremle karşı karşıya kaldık. Yüzlerce kardeşimizi ellerimizle toprağın altına gömdük. Tekirdağ, birinci derece deprem bölgesinde. 10 yıldır deprem sadece toplantı salonlarında konuşuluyor. Bizim 200 bin binamız var, bunların yüzde 50’si deprem öncesinde yapılmış. Çoğunun da zemini çok kötü. Özellikle fay hatlarına baktığımızda, içeriye doğru girdiğimizde de sıkıntı var. Bu ne demek biliyor musunuz? Yüzbinlerce hemşerimiz canıyla malıyla imtihan olabilir. Biraz önce dedim ya, suya ciddi indirimle geliyoruz diye. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde o çamurlu suları bile göremeyecek durumdayız. 10 yılda suyla imtihanımızın çözecek bir tane yatırım yapmadılar. Bizim evlere gelen suyumuzun içerisinde koku var, farkındasınız, değil mi? Maalesef o sularda demir ve mangal elementleri var. Yani ağır metaller var, kanserojen maddeler var. Ama o suyu bile bulamayacağımız günler yakında. Çünkü bu şehre 10 yıldır suyla ilgili yatırım yapmadılar” şeklinde konuştu.

“BİZDEN SONRAKİ GELECEĞİMİZİN KADERİNİ OYLAYACAĞIZ”

Sosyal tesisleri artırarak devam ettireceklerini belirten Yüksel; “Ne zaman millet hizmet bekledi, bahane ürettiler, laf ürettiler. Artık 1 Nisan’dan itibaren o dönem kapanıyor. Az önce kadınlarımız için söyledik. Gençlerimizle ilgili de çok güzel gençlik merkezleri yapacağız. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak duracağı, spor yapacağı, içerisinde futboldan, voleybola, bowlinge ne geliyorsa alanların olacağı gençlik merkezleri kazandıracağız. Kızılpınar’ın genleri daha sosyal yetişecek. Çocuklarımızın ellerinden telefon alamıyoruz. Bütün dostluklar sanal olmuş, aynı bunların mantığı gibi hikaye. Biz çocukluğumuzda misket oynardık, top oynardık ama dostluğumuz gerçekti. Allah nasip ederse Kızılpınar’ı gerçek ilçe haline getireceğiz dedik ya, Kocameşe’de öyle bir alan yapacağız ki çocuklarımız keyiflerince oynayacak, hanımlarımız sosyal tesislerimizde bedavaya yakın fiyata günlerimi geçirebilecekler. Emeklilerimizden zaten para almıyoruz sosyal tesislerimizde. Bunu biz 5 yıl önce Süleymanpaşa’da hayata geçirdik. Emeklilerimiz geliyor, çayını içiyor, sohbetini ediyor para vermeden gidiyor. Akşama kadar istediği gibi eğlenebiliyor, 5 kuruş para vermiyor. O büyüklerimiz yıllarca bizi sırtında taşıdı biz 5 yıl taşımışız çok mu? 31 Mart’ta sadece Kızılpınar’ın, Çerkezköy’ün, Kapaklı’nın, Çorlu’nun kaderini değil, Tekirdağ’da yaşayan 1 milyon 150 bin hemşerimizin değil, biz bizden sonraki gelecek nesillerin kaderini oylayacağız. Daha yaşanabilir bir Kızılpınar, Çerkezköy ve Tekirdağ için bu kardeşlerinizi seçin. Size söz veriyoruz. 1 Nisan’dan sonra bizi sahada gördüğünüzde ‘Allah razı olsun, iyi ki bu gençlere oy vermişiz, gece gündüz demeden çalışıyorlar, verdiğimiz oyun hakkını vermek için mücadele ediyor ve bizi mahcup etmedi’ diyeceksiniz. Biz size bu dev kadro ile hizmetkar olmaya geliyoruz. Biz çocuklarımız için, gençlerimiz için, kadınlarımız için, emeklilerimiz için, yaşlılarımız için, engellilerimiz için hatta ve hatta bize konuşamayan sokak hayvanlarımız için de geliyoruz. Allah’ın bize emanet ettiği tüm varlıklara hizmetkar olmak için geliyoruz. Bize verdiğiniz emanete sahip çıkmak için geliyoruz. Hak ettiğiniz en iyi hizmeti vermek için geliyoruz. Bize her daim sahip çıkan emekçilerimizi tehdit etmeye değil, onlarla birlikte yok yürümeye geliyoruz” dedi. Konuşmasının sonunda Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’a da selam gönderen Yüksel; “Emekçimizin hakkını almak için gece gündüz mücadele eden kardeşimizdir kendisi. Kendisine de sorarsanız milletimiz için nasıl mücadele ettiğime kendisi de şahitlik edecektir” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!