Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

GÜLNUR KOCAÇINAR, YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

GÜLNUR KOCAÇINAR, YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Olağan Genel Kurulu, üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Yapılan seçimlerde mevcut başkan Gülnur Kocaçınar, üyelerin tamamının desteğini alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube binasında gerçekleştirilen genel kurula Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Serkan Karagöz, dernek başkanları, STK temsilcileri ve üyeler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı Gülnur Kocaçınar; “Mübarek günde bizlere vakit ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Bizler yönetim olarak dördüncü yılımızı bitiriyoruz. Bu binayı Çerkezköy’e kazandırdığı için önceki dönem Belediye Başkanımız Ali Ertem’e teşekkür ediyorum. Bugün olağan genel kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. Önümüzde üç yılımız var. Akşam birkaç tane telefon aldık. Yönetimde yer almak isteyen, ‘ben dernek başkanı olmak istiyorum’ diyen arkadaşlarımız bu önümüzdeki 3 yıl içerisinde bizimle beraber yol alırsa, kendilerine buranın işleyişi, akışı hakkında bilgiler veririz. Birlikte güzel şeyler yaparız ve bayrağı da gönül rahatlığıyla teslim ederiz, kafamız rahat olur. Şimdiden düşünmeye başlayın, önümüzde 3 yıl var. ‘Bu derneği birlikte sarıp sarmalarız’ diyen arkadaşlarla yolumuza devam etmek isteriz” diye konuştu.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Kocaçınar’ın konuşmasının ardından divan heyeti oluşturulurken, divan başkanlığına Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Serkan Karagöz, Divan Başkan Yardımcılığı’na; Recep Al ve katip üyeliğine ise İmren Türk seçildi. Kongrede faaliyet raporu yönetim kurulu üyesi Naciye Biber tarafından okunurken, denetim kurul raporu ise Gülbin Tunalı tarafından okundu. Okunan her iki raporda oy birliği ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesinde gelir ve gider raporu okunurken, yönetim kurulu üyesi Naciye Biber tarafından bilgilendirme yapıldı.

YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

Gündemin son maddesinde seçimlere gidilirken, kongrede mevcut başkan Gülnur Kocaçınar seçimlere tek liste girdi. Üyelerinin tamamının oyunu alarak yeniden güven tazeleyen Kocaçınar başkanlığındaki yeni yönetimde Emel Baştürk, Nilgün Yörük, Naciye Biber, Nevzat Yılmaz ve Yusuf Örs, Denetim Kurulu’nda; Gülbin Tunalı, Tuğba Arslan ve Ali Boz, Disiplin Kurulu’nda ise Bilsen Erez, Nesrin Gürel ve Ahmet Akgün yer aldı. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkez Üst Kurul Delegeliğine ise Gülnur Kocaçınar, Emel Baştürk, Nilgün Yörük, Naciye Biber, Ahmet Akgün ve Elif Mutlu seçildi.

“BU İŞ TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK ESASLI”

Kendilerine güvenen herkese şahsı ve yönetim kurulu adına teşekkür eden Dernek Başkanı Gülnur Kocaçınar, "Açılış konuşmamda şu an bulunduğumuz binayı ilçemize kazandıran, dönemin belediye başkanı Ali Ertem’e teşekkür etmiştim. Büyük bir teşekkürü de Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay’a etmek istiyorum. Derneğimizi teslim aldıktan sonra derneğin tadilatında ve mevcut giderlerinde bize her zaman çok destek oldu ve hala da olmaya devam ediyor. Biz birtakım şeyleri başarabiliyorsak başta sizlerin bize olan güvenleri sayesindedir. Ama maalesef arkamızda maddi bir  desteğinde olması şarttır. Parasız hiçbir şey olmamaktadır. Vahap Başkan derneğimizin sabit giderini belediye olarak üstlendi. Bizlerde bu güvene layık olmaya çalıştık. Burada ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, hiçbir kurumdan ücret almıyoruz. Bu işi tamamen gönüllülük esasına göre yapmaktayız. Herkes evini aşını bırakıp burada engelli haklarıyla ilgili sizlere yardımcı olmak, hayatınızı kolaylaştırmak ve sosyalleşmeniz için çaba sarf ediyor. Zaman zaman ‘siz orada ne yapıyorsunuz ki?’ soruları ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu bizi üzmektedir. Üye ayırdığım konusunda da çok sayıda şikayetler alıyorum. Evet üye ayırıyoruz. Buraya her gün gelen çocuklar var. Kendileri ile akşama kadar buradayız. O çocuklar ile senede bir kez erzak almaya gelen üyeyi ben aynı kefeye koyamam. Üyelerimiz lütfen derneğimize yılda bir her gün olmasa da hafta da bir gelsinler ” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!