Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“KIBRIS’IN KURULUŞUNDA KALE TAŞLARI OLDUNUZ”

“KIBRIS’IN KURULUŞUNDA KALE TAŞLARI OLDUNUZ”
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49’uncu yıl dönümü dolayısıyla Çerkezköy'de program düzenlendi. Düzenlenen programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, gazilere itfafen; “Sizler 49 yıl önce kahramanca savaşarak soydaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayarak Kıbrıs Türkü’nün lideri Rauf Denktaş’ın kurucu cumhurbaşkanı olduğu KKTC’nin kuruluşunda kale taşları oldunuz” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’nde düzenlenen programa; Çerkezköy Kaymakam Vekili ve Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, AK Parti İlçe Başkanı Salih Azbay, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, gaziler ve aileleri katıldı. Çerkezköy Küçük Camii Müezzini İsmail Bütün tarafından okunan duayla başlayan program Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

“SAYGIYLA ANIYORUM”

Yarlıgan, yaptığı konuşmasında; “Bugün burada Kıbrıs Barış Harekatının 49’uncu yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 49 yıl önce Kıbrıs’ta canlarını ortaya koyarak fedakarca ve cesaretle savaşarak, Türk Devleti’nin iradesini, kararlılığını ve haklılığını düşmana kabul ettirdiniz. Sizler 49 yıl önce kahramanca savaşarak soydaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayarak Kıbrıs Türkü’nün lideri Rauf Denktaş’ın kurucu cumhurbaşkanı olduğu KKTC’nin kuruluşunda kale taşları oldunuz. Bu vesileyle gazi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gösterdiğiniz kahramanlık ve cesaretinizden dolayı tüm Kıbrıs gazilerimizi canı gönülden kutluyorum. Kıbrıs Barış Harekatında şehit düşen 498 can kardeşimiz, 70 mücahidimiz ve 270 Kıbrıs Türkü şehit oldu. Başta Kıbrıs Barış Harekatının gerçekleşmesi için iradelerini ortaya koyan ve ebediyete intikal eden o zamanki Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, bakanlarımıza, gazi meclisimizin üyelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Kıbrıs Barış Harekatındaki komutan kademesine, KKTC’nin kurucu cumhurbaşkanına, Rauf Denktaş ile bağımsızlık mücadelesinde şehit olan T.M.T mensupları olmak üzere şehitlerimizi ve aramızdan vefat edip ayrılan gazilerimizi Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına rahmet ve saygıyla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. KKTC vatandaşı kardeşlerimize kurdukları cumhuriyetin şanlı bayrağı altında hür ve bağımsız bir şekilde yaşamalarını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!