Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ABDULLAH ÖĞE’DEN KÜÇÜK SANAYİ ESNAFINA SÖZ


ABDULLAH ÖĞE’DEN KÜÇÜK SANAYİ ESNAFINA SÖZ
Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe; “Biz laf üretmiyoruz, hizmet üretiyoruz. Birçok mahallede sosyal alanlarımızdan bahsettik. Çok güzel projemiz var. Bununla alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla da görüştük. İnşallah bu projeyi sizlere kavuşturacağız” dedi.

Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Cumhur İtifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül ile birlikte Çerkezköy Karma Yapı Sanayi Sitesi’nin düzenlediği kahvaltı programında sanayici esnafı ile bir araya geldi. Burada bir konuşma gerçekleştiren Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe, sanayi sitesi projesinin detaylarını paylaştı.

“SANAYİ ESNAFIMIZ RAHAT NEFES ALACAK”

Ziyaretlerinin devam ettiğini ifade eden Öğe, sanayi sitesi sorununu çözmek amacıyla çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Öğe; “Ben de Küçük Sanayi Sitesi’nde zaman zaman sizlerle bulundum. Tüm sanayi sitesi esnafımızın problemlerini ve Çerkezköy’de vatandaşlarımızın problemlerini yaptığımız projelerimizle önemli ölçüde çözeceğiz. Bildiğiniz üzere çok sayıda sanayicimiz bina altlarında iş yapmaya çalışıyor. Bu da doğal olarak park sorununa ve çeşitli sorunlara neden oluyor. İnşallah biz bu sorunu çözdüğümüzde sanayi esnafımız rahat nefes alacak. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız burada. Bu proje için Cüneyt Yüksel başkanımla 1 hafta birlikte çalıştık” dedi.

“LAF ÜRETMİYORUZ, HİZMET ÜRETİYORUZ”

Sonrasında sanayi sitesi projesi görselini katılımcılarla paylaşan Öğe; “Her masada görsellerimizi sizlerle paylaşıyorum. Küçük sanayi sitemiz Çerkezköy’ümüze hayırlı uğurlu olsun. 200 dönüm arazi üzerine toplam 504 dükkanımızı sizlerle buluşturacağız. İlk etapta 504 dükkan olarak projemizi oluşturduk. Şimdi burada 128 metrekare olan 224 adet dükkanımız, 208 metrekare 224 adet dükkan planladık ve 440 metrekare 56 adet dükkan olmak üzere toplam 504 adet ilk etap küçük sanayi sitesi dükkanını sizler için hazırladık. Bu proje siz değerli esnaflarımızla beraber ikinci etabı da planlayacağız. Metrekareleri falan sizlerle birlikte düzenleyeceğiz. Küçük Sanayi Sitesi’nin yine ön tarafında 3 bin metrekare alan üzerine kurulu kafe, restoran, futbol sahaları ve mescitin olduğu sosyal tesislerimiz olacak. Değerli arkadaşlar bu projeyi birçok defa daha önceki yönetimlerde sizlere ifade ettiler. Ama biz altyapımızı hazırladık, sizlere kavuşturacağız. Allah’ın izniyle bunu gerçekleştireceğiz. Biz laf üretmiyoruz, hizmet üretiyoruz. Birçok mahallede sosyal alanlarımızdan bahsettik. Çok güzel projemiz var. Bununla alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla da görüştük. İnşallah bu projeyi sizlere kavuşturacağız. Küçük Sanayi Sitesi esnafımızın sorununu çözeceğiz. Bunları sizlerin hizmetine sunacağız. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“18 AYDA BU SORUN ÇÖZÜLECEK”

Sonrasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel; “Bizleri ağırlamanız için teşekkür ediyorum. Değerli abilerim, kardeşlerim eski Süleymanpaşa Belediye Başkanı şimdiki Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Allah nasip ederse 1 Nisan’dan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizlerin huzurunda olacağım. Abdullah kardeşim biraz önce söyledi, küçük sanayi sitesi dükkanlarımızı size gösterdi. İnsanların ne söylediğine değil, ne yaptığına bakmak lazım. Elhamdülillah biz sanayi esnafımızın gönlüne girmiş kardeşlerinizden biriyim. Bizler söz verdik, görev süremiz bitmeden bunu teslim edeceğiz dedik. 500 iş yerimizi başlattık, ağustos ayında Allah nasip ederse biraz gecikmeli olarak esnafımıza sunulacak. Biraz gecikme oldu, deprem oldu vesaire oldu. Biz Çerkezköy Küçük Sanayi Sitemizi bu yaz değil, bir sonraki yaz teslim edeceğiz. Biz ilk etapta kolay olsun, hızlı olsun diye 500 adet planladık. Biz bu yaz projeye başlamak istiyoruz. Dükkan metrekareleriyle ilgili bir toplantı yapacağız. Kaç metrekare olursa daha hızlı çıkacak, çoğunluk kaç metrekare istiyor, onu konuşacağız. Dolayısıyla inşallah 1 Nisan’dan sonra tekrar bir araya geleceğiz. Ortak bir çalışma içinde çözeceğiz. 18 ay içinde sorununuzu çözeceğiz. Daha önce Allah sözümüzü tutmayı nasip etti, bundan sonra da nasip eder inşallah. Bunlarla bitmiyor, Çerkezköy’de birçok sorun var. Buraya gelmem bir buçuk saatimi aldı. Kavşaklar, ana yol düzenlemeleri, viyadükler yapılması gerekiyor. Bir de su sorunumuz var. Elektrik faturalarından daha fazla su faturası ödüyoruz. Altyapısı çok kötü bir TESKİ ile karşı karşıyayız. Allah nasip ederse şehircilikle ilgili projelerimiz var. Metroların, tramvayların olduğu bir şehrimiz var. Veimeşe, Veliköy ve Kızılpınar hattı, bizim trafikle ilgili en önemli sorunlarımızın başında gelen yer. Böyle çıktık yola. Hem dalcıklar, köprülü kavşaklar ve yoncalarımızla birlikte planlamak istiyoruz. Şehiriçi trafiği de göreceksiniz Allah nasip ederse metrolarla toparlayıpğ ilçeler arasında da rahatlama sağlayacağız. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteğiyle rahat rahat söylüyoruz. 2028’e kadar bir daha seçim yok. Bu 4 yılı hem büyükşehirin imkanlarıyla, hem de devletimizin destekleriyle bu şehrin kalkınması ile ilgili, megakent haline gelmiş bir Çerke4zköy için dersimize çalışarak geliyoruz. Şu sözü verebilirim. İyi ki biz bu çocuğa oy vermişiz, oy vermeyenlere de ‘Keşke bu çocuğa oy verseymişiz’ dedirteceğiz. Bu şehir 10 yıldır ‘Bakarız’la geçiştirildi. Hep laf üretildi, iş üretilmedi. Allah nasip ederse bu kardeşiniz halının altına süpürülmüş birçok sorunu çözecek. Siz 31 Mart’ta bize sahip çıkarsanız, biz 1 Nisan’dan itibaren bütün sözlerini tutan bir ekip olacağız” diye konuştu.

“KOOPERATİFİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Daha önce belirlenen bir yer olduğunu ifade eden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül de; “Daha önce belirlenen bir yer vardı biliyorsunuz. Ama bu belirlenen yer tarım arazisi ve şahısların yeri. O yüzden Cumhurbaşkanımızın onayı gerekiyor. Ama bekleyecek durumda değiliz. Biliyorsunuz ki her geçen gün büyüyoruz, işlerimiz, nüfusumuz artıyor. Esnafımızın para toplaması lazım. Hiç kimse alın bu yer bedava sizin demez. Diyelim ki 500 esnafımız. Her bir esnafımız 1 milyon verse 500 milyon eder. 50- dönüm, 100 dönüm, 200 dönüm neyse parasını verirsiniz ondan sonra devletimiz, hükümetimiz kamulaştırır. Bu benim şahsımda böyle olur. Böyle birlik, beraberlik sağlayalım. Kooperatifimize sahip çıkalım. Kim elinden geliyorsa başarsın, biz de yanında olalım” dedi.

TALEPLERİ DİNLEDİ

Konuşmaların ardından Çerkezköy Karma Yapı Sanayi Sitesi Kooperatifi Kurucusu Tevrat Kocaoğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi. Ardından Yüksel ve Öğe, sanayici esnafının talep ve önerilerini dinledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!