Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“KUYRUKLU YALAN KUYRUKLU”

“KUYRUKLU YALAN KUYRUKLU”
Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay; “ ‘Çerkezköy Belediyesi dolandırıcılık ve hırsızlıktan ceza almış’ demişler, yalan. İstasyon’dan bağırıyorum iftira atıyorsunuz. İller Bankası, Çerkezköy Belediyesine kredi yasağı getirmiş, kuyruklu yalan kuyruklu. Kardeşim eskidendi o eskiden. Bize bir tane değil, iki tane değil, üç tane batık belediye teslim ettiniz be kardeşim. Belediyenin kapısına kilit vuracak şekilde, kapısına icra memurlarını yığdığınız, bir tane düzgün işi olmayan, boğazına kadar batağa batmış bir belediye değil, üç belediye teslim ettiniz. İller Bankası yasak getirmiş diye bugün milletin karşısına çıkmış, iftira eder hale gelmişsiniz. Vallahi billahi yazıklar olsun” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, İstasyon Mahallesi’nde gerçekleştirdiği mitinginde Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe’nin ‘Çerkezköy’de değilsin’, ‘Dolandırıldığın için İller Bankası sana kredi vermiyor’, ‘CHP kongresinde baskıyla belediye çalışanlarına oy kullandırdın’ iddialarına yanıt verdi.

“HIZLI TREN NEDENİYLE HAYALLERİMİZİ ERTELEDİK”

Tüm halkı selamlayarak konuşmasına başlayan Akay; “Çocukluğumun İstasyon’u, tren raylarından trenin gelişini dinlediğim İstasyon’um, peronlarında büyüdüğüm, peronlarında erik sattığım İstasyon’um, uçurtma uçurduğum İstasyon’um, abilerim, ablalarım, kardeşlerim, bu dönem tarih kokan İstasyon’umuza imza atmanın heyecanıyla karışınızdayım. Sevgiyle selamlıyorum, saygıyla selamlıyorum hepinizi. Tarih kokan İstasyon, abilerimin, ablalarımın, amcalarımın, büyüklerimin, bu güzel caddelerde anılarımın olduğu İstasyon’um. Bugünün heyecanı, bugün duyguları bende başka. Çerkezköy’ümün tüm mahalleri benim, ancak burasının bir ayrıcalığı var bende. İnşallah sıra bu tarihi yeniden ortaya çıkarma zamanı geldi. Onun heyecanıyla buradayım bu akşam, heyecanımı paylaşmaya geldim sizle. Bu dönem tabiki İstasyon Mahallesi’nin tüm sokaklarında üst yapı çalınması yapıldı. 28 sokakta ilk dönem, 63 sokakta diğer dönem toplamda 91 sokakta, tamamının toplamında ise bu dönem 109 sokakta asfalt beton çalışması yaptığımız bir dönemdi. 10 yılda İstasyon Mahallesi’nin 194 sokağında asfalt beton yol çalışması yapıldı. Yenilenen parklarıyla toplamda 23 sokakta üst yapı çalışmaları yapıldı. İstasyon Camisi deprem yüzünden yıkıldı, çocukluğumun mescidi olan Celal Bey Mescidi’ni yeniden hayata geçirmenin mutluluğuyla karşınızdayız. Bu dönem yine İstasyon Mahallesi Hikmet Uğraş Caddesi ile Cengiz Topel Caddesini birbirine bağlayan Utku Güler Sokakta bir düzenleme oldu. Yine aynı iki arteri birbirine bağlayan Hakim Sami Sokakta yol çalışmaları ve aydınlatma çalışmaları yapıldı. Çerkezköy’ün tüm mahallerinde yaptığımız sosyal belediyeciliği de burada hakim kılmaya çalıştık. Bu dönemin en önemli işlerinden Halk Ekmek AŞ. İstasyon Mahallesi’nde 2 şubesi ile tüm hemşerilerime hizmet etmeye devam ediyor. Bu dönem burada yapacağımız yeni işler vardı. İstasyonun tarih kokan geçmişini ortaya çıkaracak hayallerimizi bu dönem biraz ertelemek zorunda kaldık. Çünkü hızlı tren Çerkezköy’e yeni planlanmaya başladı” dedi.

“ESKİ SAKİN GÜNLERİNE GERİ DÖNECEK”

İstasyon Mahallesi’nden TIR trafiğini kaldıracaklarını belirten Akay; “Bu dönem kısmi içme suyu hatları revizyon işlerimiz var. Yine bu dönem İstasyon’u çok yoran Hikmet Uğraş Caddesi’nde LEMAR’ın başından Dinarsu Konutları’na gidene kadar cadde üzerindeki 120 kapağı kaldıracağız. Bu yoldan yeni bir ishale hattı geçecek. Yeni bir yağmur suyu hattı buradan Çorlu’nun suyuna bağlanacak. Bu işleri yaptıktan sonra, hızlı trenin projeleri de hayata geçtikten sonra 2024’te bu alt yapı işlerini tamamlayacağız. Ardından Hikmet Uraş Caddesini sil baştan kazdıktan sonra üst yapısını tamamlayacağız. Ve en önemlisi TIR trafiğini inşallah bu caddeden kaldıracağız. Turgut Özal Bulvarı 18 uygulaması, Gümrüküstü’nün tamamlandı, şu an askıda. İnşallah o süreç tamamlandığında İstasyon’u o eski, sakin günlerine geri döndüreceğiz. Tarihi Kızılay binasını Kızılay ile yapacağımız iş birliğinden sonra burayı gençlerimize bir etüt salonu, bir dijital kütüphane haline getireceğiz. Bu dönem içerisinde Pazar alanına ücretsiz ulaşımlar sağlayacağız. Bu dönem 4 yeni düğün salonundan bir tanesini Gabralı İlkokulu’nun hemen yanına yapacağız. Fatih Mahallesine geçiş köprüsünü hızlı tren konumlandıktan sonra inşallah açacağız. İstasyon’un tarihi dokusunu ortaya çıkaracak, aklımdaki hayalimdeki Gar Çerkezköy projesi bu dönem hayata geçecek. Emniyet Müdürlüğü’nün arkasında bulunan eski hangar binasının tamamını bir sosyal yaşamın olduğu, istasyon’un tarihi dokusunu ortaya çıkaracak, yeni bir yaşam alanını inşallah ilgili kurumlarla iş birliği yaparak bu alanı bir etkinlik alanı haline getireceğiz. Bu İstasyon’a olan borcumuzun en temel yatırımlarından bir tanesi olacak” diye konuştu.

“İSTASYON MAHALLESİ’NDE DE KREŞ YAPACAĞIZ”

Halk Et projesinden bahseden Akay; “Geçen dönem vatandaşımızı ucuz ve sağlıklı ekmekle buluşturacağız demiştik. Şimdi de ekonominin böylesine zor zamanlarında geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımıza destek olacak Halk Et’i bu dönem vatandaşlarımızla buluşturacağız. Çerkezköy’de Cumhuriyet Mahallesi’nde, Veliköy’de 2 tane kreşimiz devreye girdi. 54 çocuğumuz var. Veliköy’de 90-100 kapasiteli yeni bir kreş kazandırdık. İnşallah bu dönem İstasyon Mahallesi’nde de bir kreş kazandıracağız. Bir Çerkezköy Sevdası diyerek yola çıktığımız yolda, durmadan, dur durak vermeden, Çerkezköy’ün her alanında hizmet etme azim ve kararlılığıyla karşınıza geldim. Yine aynı azim ve kararlılıkla gelişen ve büyüyen Çerkezköy’ün geleceğine umutla bakılacak yeni dönemin arefesinde sizlerle bu meydandayız. Sizlerle buluşmanın heyecanı ile yeni döneme yürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

“KUYRUKLU YALAN”

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe’nin, Çerkezköy belediyesinde hırsızlık ve dolandırıcılık yaşandığı için iller bankasından kredi alınamadığı iddiasına cevap veren Akay, “Biz hiç kimseye iftira atmadan, sadece ve sadece yaşadığımız gerçeklerden yola çıkarak bu günlere kadar geldik. Birileri ahlaklı siyaset, düzgün siyaset, iftira siyaseti yapıyor diye bizi yaftalamaya çalışıyor. Kendi yaptıklarını, kendi ettiklerini ben yapıyormuşum gibi millete anlatmaya çalışıyorlar. Ben bu yaptıkları taktiği bir yerden biliyorum. Bu taktiğin bir adı var. Konuşmaya devam ederlerse o taktiğin ne taktiği olduğunu, o taktiği nerelerde öğrendiklerini tabi ki anlatacağım. Şimdi demişler ki ‘Çerkezköy Belediyesi dolandırıcılık ve hırsızlıktan ceza almış’ demişler. Yalan. Yalan ve iftira diye bana laf atanlara söylüyorum, ‘Çerkezköy Belediyesi dolandırıcılık ve hırsızlıktan ceza almış’ demişler, yalan. İstasyon’dan bağırıyorum iftira atıyorsunuz. İller Bankası, Çerkezköy Belediyesine kredi yasağı getirmiş, kuyruklu yalan kuyruklu. Kardeşim eskidendi o eskiden. Bize bir tane değil, iki tane değil, üç tane batık belediye teslim ettiniz be kardeşim. Belediyenin kapısına kilit vuracak şekilde, kapısına icra memurlarını yığdığınız, bir tane düzgün işi olmayan, boğazına kadar batağa batmış bir belediye değil, üç belediye teslim ettiniz. İller Bankası yasak getirmiş diye bugün milletin karşısına çıkmış, iftira eder hale gelmişsiniz. Vallahi billahi yazıklar olsun” diye konuştu.

“BELEDİYENİN MALINA TENEZZÜL EDENİ MERAK EDİYORSAN SAĞINA SOLUNA BAK”

Çerkezköy Belediyesi’nin alacaklarının peşine düştüğünü ve kimsede kuruşunu bırakmayacağını sözlerine ekleyen Akay; “Şimdi, Çerkezköy Belediyesi’nde 2019 yılında ne oldu? Sahte makbuzlarla, içeriden sahte memurlarla, dışarıdan sahtekarlar eşliğinde Çerkezköy Belediyesi zarara uğratılmak istendi. O günkü rakamlarla, 2019 rakamlarıyla 949 bin 097 TL. Sahte makbuzlar oluşturmuşlar, bunları belediyeye yedirmeye çalışmışlar, belediye bunları doğru kabul etmiş ve belediye 949 bin lira zarara uğratılmış. Bunu ben tespit ettim. Savcılığa giden, evrakları teslim eden benim. Sonra ne olmuş? Çerkezköy Belediyesi bu işin peşine düşmüş. Ve derhal kestiği bütün ruhsatları, sahte tüm makbuzların tamamını 924 bin 257 TL’sini tahsil etmiş. Geriye kalan 2 bin 620 liraya icra koymuş, 21 bin 300 liraya da alacak davası açmış. Tabi ki alıp verilen davalar olmuş. 3-4 tane davamız var. Bilmeden yalan atıyorsunuz, bilmeden iftira atıp milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorsunuz. Ben bu işin başındayım. Bu işi savcılığa götüren benim. Ben burdayım, kimse merak etmesin. Yetimin hakkını savunurum ben savunurum, kimse merak etmesin, biz sizden değiliz. Şimdi, sana bilgi veren arkadaşları kontrol et. Termikçi aday arkadaşım, sana bilgi veren arkadaşları kontrol et. Biz konuyu öğrendiğimiz gibi üstünü örtmeye çalışmadık. Aldık, bütün her şeyi mahkemelere teslim ettik. Merak edilmesi gereken belediyede bu sahtekarlığı yapmaya kim tenezzül etti? Onlara bak sen. Bunları kim yaptı diye merak ediyorsan, sana sadece sağına soluna bak göreceksin” şeklinde konuştu.

“HER ŞEYE CEVABIN VAR, TERMİKTE SESİN ÇIKMIYOR”

Öğe’nin ‘CHP kongresinde belediye personellerine baskıyla oy kullandırttı’ iddiasına da yanıt veren Akay; “Ben bu arkadaşlara söyledim. Sendika temsilcileri eliyle fabrikanın emektarlarına, emekçilerine baskı yapıyorsunuz dedim. Bunu boşuna söylemedim. Şimdi arkadaşımız demiş ki ‘CHP İlçe Seçimlerinde Belediye personellerine baskı kurmuşuz, baskıyla oy kullandırtmaya çalışmışız’ Kuyruklu yalan. Sana bunu hangi Cumhuriyet Halk Partisi aday adayı söylemişse, yalan söylemiş. Her şeye inanıyorsun termikçi arkadaşım. Her şeye cevabın var. 6 mitingdir soruyorum. Termik santral için biz mücadele ederken sen değil miydin elinde kömürlü şampuanlarla gezen. Her şeye cevabın var, termikte sesin çıkmıyor. Bakalım ne cevap vereceksin. Şimdi şunu söyleyim, baskı kurup milletten fotoğraf isteyen sizsiniz, 3-5 baskıcı temsilciye bel bağlayarak seçim kazanma hedefini koyan sizsiniz. Şimdi çıkmışsınız, bize iftira atıyorsunuz. Allah akıl fikir versin” dedi.

“SENİ ADAY YAPMADILAR, SEN KÜSTÜN GİTTİN”

Öğe’nin ‘Çerkezköy’de değilsin’ çıkışına dacevap veren Akay; “Şimdi sormuş bana arkadaşımız. ‘Son 5 yıldır neredeydin’ demiş bana. 1,5 yıldır meclise katılmıyormuşum. 1,5 yılda meclisin yüzde 70-75’ine katılmışım, ona da baktım. Madem sordun son ben 5 yıldır nerede olduğumu anlatayım. Ben 10 yıldır bu milletin bana vermiş olduğu yetkinin peşinde Çerkezköy sokaklarındaydım. Altyapıda çukurlar kazınırken çukurların içindeydim. Halk ekmek fabrikasının temeli atılırken oradaydım. Karda, buzda çalışma arkadaşlarım yol açmaya çalışırken onların yanı başındaydım. İhtiyaç sahiplerine erzak taşıyan Çerkezköy Belediyesi çalışanlarıylaydım. Mahalle mahalle halk buluşmaları yaptım vatandaşlarımla. Yeni düğün salonları, kütüphaneler, çocuklara park bahçeler yapıyordum. Pandemide maske dağıtıyordum. Dayanışma içerisinde depreme yardımcı oluyorduk hep beraber. Ben vatandaşımla el ele bu vatana hizmet etmeye çalışıyorduk. Bu millet beni biliyor, nerede olduğumu da biliyor. Milletin derdiyle dertlendim, yapacağım işlerle milletin karşısında mücadele ettim ben. Yav sen nerdeydin? Sen 5 senedir neredesin? Sen 5 senedir neredesin de bana neredesin diye soruyorsun. Bu millet bana 2019’da görev verdi. Ben görevimin başındaydım. Sen ne yaptın? Pılını pırtını toplayıp buraları terk ettin gittin be kardeşim. Bana ne soruyorsun şimdi sen. Sonra diyor ki beni görememiş. Göremezsin tabi burada yoksun sen nasıl göreceksin beni. Şimdi termikçi aday arkadaşım, 2019 yılında seni aday yapmadılar, sen küstün gittin. Şimdi merak ediyorum ben, bu seçimi kaybedersen yine çekip gidecek misin sen? Yine çekip gideceksin, seni yine göremeyeceğiz. Biz yine buradayız. Hiç merak etme, ben milletimle el eleyim, kol kolayım. Şimdi, demiş ki ‘komşularım, ablalarım’ diyormuşum. Evet, diyorum. Komşularım diyorum, ablalarım, annelerim, kardeşlerim diyorum. Yeni söylemiyorum, 10 yıldır söylüyorum. Çorlu’ya şatoya taşınmışım. 18 senedir benim orada evim var. 9 yıldır da evet Tepe’de kiracıyım. Evin müteahhidi de o arkadaş. Oturduğum sitenin müteahhidi de o arkadaş ben de orda toprak sahibiyim 9 yıldır kiracıyım. Kiracı olup olmamamı laf atıyorsun, vallahi anlamadım ya. Termikçi aday arkadaşım stoylerden beni takip edeceğine gel bir akşam, iftardan sonra bir kahve söyleyeyim sana. Ya da şöyle yapalım seçimden sonra gel, buraları terk etmeden ben son bir kahve söyleyeyim de öyle uğurlayayım seni. Gel sen bana uğra bir, sen gitmeden son bir kahve söyleyeyim sana” ifadelerini kullandı.

“SENİN ETRAFINDAKİ 3-5 SENDİKACIYA BENZEMEZ”

Konuşmasına şu sözlerle son veren Akay; “10 yıldır bir memleket sevdası diyerek yola çıkmışız. Hemşerilerimle, abilerimle, ablalarımla, kardeşlerimle bu memleketin 7 coğrafyasından 81 ilinden gelmiş herkesle beraber yan yana vermişim, kol kola vermişim bir gönül birlikteliği ortaya koymuşum. Gecenin bu saatinde, bu soğuk havada, bu birlikteliği buraya getirmek kolay mı sandın sen kardeşim. Senin etrafındaki 3-5 sendikacıya benzemez. Bu bir gönül birlikteliği, ilmek ilmek ördük bunu biz, ilmek ilmek. 10 yıldır bu noktaya getirdik biz bunu. Birbirine inanan, güvenen, yan yana gelen, zor günü paylaşan, iyi günü paylaşan herkesle beraber her an, her dakika bu milletin içinden gelmiş, bu güne kadar getirmişsiniz beni ve ben bunun için emeklerimi ortaya koyarak 2024’ten 2029’a gitmek istiyorum. Bu büyük mücadeleyi bu günlere kadar taşıdınız. Kardeşlerimle beraber 10 yıldır Çerkezköy’ün her anında, her alanında bir iş ortaya koymaya çalıştık. Eksiklerimiz olmuştur. Her şeyi dört dörtlük yaptık demiyoruz ancak iyi niyetli bir belediyeciliği bu topraklara hakim kılmaya çalıştık. Şimdi seçimlere 9 gün kaldı, 9 gün sonra sandıklarda buluşacağız. Ben ve benim yol arkadaşlarım, Çerkezköy’de yeni hedeflerle, yeni yarınlarda buluşma mücadelesi veriyoruz. Önümüzdeki Pazar günü sadece kendime oy istemiyorum. Meclis üyesi arkadaşlarıma da oy istiyorum. Bize inanan, bize güvenen, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan kıymetli hemşerilerime, annelerime, abilerime, kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu güzel birlikteliği daha da büyüteceğiz. Sevgiyle, saygıyla, muhabbetle hepinizi selamlıyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!