Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

YILDIZ; “TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR BELEDİYE OLACAĞIZ”

YILDIZ; “TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR BELEDİYE OLACAĞIZ”
Çerkezköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet Yıldız; “Kazanırsak gerçek anlamda halk belediyeciliğini getirip, Türkiye’de örnek bir belediye olacağız” dedi.

Çerkezköy Dernekler Platformu belediye başkan adaylarını ağırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Cumhur İttifakı Adayı Abdullah Öğe ve CHP Adayı Vahap Akay’ı ağırlayan platform, bu hafta da Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet Yıldız’ı ağırladı. Yemek Dünyası’nda düzenlenen iftar programına ilçede faaliyet gösteren, hemşeri dernekleri, STK’lar ve oda temsilcileri katıldı. İftar programında konuşan Çerkezköy Dernekler Platformu Başkanı Mustafa Tokgöz, derneklerin birçok sorununun olduğunu belirterek, “Bunlardan bir tanesi Amfi Tiyatro’nun derneklerimiz için düzenlenmesi talebi, kreş talebi, deprem ve olası faaliyetlerle ilgili stratejik plan oluşturulması talebi, arama kurtarma derneklerimize ekipman desteği sağlanması talebi, öğretmenevi açılması talebimiz var. Ayrıca sosyal faaliyetlerimizi yapacağımız ulaşımın da rahat sağlanacağı bir alan talebimiz de var. Afet Koordinasyon Merkezinin kurulması ve tüm halkımızın bu koordinasyon Merkezine dahil edilmesi gibi bir talebimiz de vardır” dedi.

“TEK GAYEMİZ ŞEHRİMİZE HİZMET ETMEK”

Bağımsız Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Ahmet Yıldız, tecrübeli olduğunu ve 22 yıldır aktif siyaset içerisinde olduğuna dikkat çekerek; “Projelerimiz arasında her mahalleye kreş yapma hayalimiz var. Bir Belediye Başkanı bu şehrin mülki amiridir. 12 mahalle muhtarı ile aylık istişare etmek zorundadır. STK başkanlarının bir belediye başkanına 24 saat ulaşması gerekiyor. Ne yazık ki bir çok şehirde olduğu gibi burada da halk ile başkan arasında kopukluk var. Çerkezköy’e halk belediyeciliği getireceğiz. Bu halk başkandan çok bir şey istemiyor. Hizmetkar ise bir telefon kadar yanında olacaktır. Halk ile belediye başkan arasında köprü ve elçi olmayacaktır. Kazanırsak gerçek anlamda halk belediyeciliğini getirip, Türkiye’de örnek bir belediye olacağız. Belediye Başkanlığı çok kolay bir görevdir. Yapacağı projeler de bellidir. Bizlerde inşallah halkımızın içinde olacağız. Bir mahalle muhtarı o mahallenin uçbeyidir. Pazarda, berberde, kahvede vatandaşla iç içe olmalıdır. Halk ile arasında kapı olmayacak. Bir halk belediye başkanından randevu istemeyecektir. Halk öğretmen, belediye başkanı öğrencidir. 22 yıldır bu siyasetin içindeyiz. Belediye Başkanı 5 yıl sonunda tekrar aday olursa afiş yaptırmaz. Hizmet yaptığın zaman bu halk seni unutmaz ve bırakmaz. Bizler bağımsızlık meşalesini yaktık. Tek gayemiz 40 yıldır yaşadığımız şehre hizmet etmektir. İnsanlarımız ile iç içe olup, yaralarına merhem olup, problemlerini çözeceğiz. 2024 yılında Çerkezköy’de yol, su ve park sorununu konuşuyoruz. Sahalara indikten sonra 12 mahalleyi gezdim. İstasyon Veliköy’den beter, Veliköy Bağlık’tan beter, Bağlık Kızılpınar’dan beter. Hepsinin acı durumları var. Her gittiğimiz yerde halk bizden su ve yol sorununa el atmamızı istiyor. Çerkezköy’de 20-25 bin arasında kararsız seçmen vardır. İnşallah Bağımsız Belediye Başkanı olarak seçimleri kazanacağız. 22 yıllık birikim ve büyüklerimiz ile istişare ederek Çerkezköy’ü hep birlikte yöneteceğiz. Bir defa sizden şans istiyorum ve bizlere de inanmanızı istiyorum” dedi.

“BAĞIMSIZLIK MEŞALEMİZİ SİZLERLE YAKTIK”

Vatandaş ile belediye başkanı arasında kopukluk olmayacağını ifade eden Yıldız; “Halk meclis üyesi ile Belediye Başkanına haber göndermez. Beş yıl boyunca halkın içinde olursan başarılı olursun. Bunlar zor iş değildir. Hizmetini yapıp halkın içinde olacaksın. Bizler her türlü eleştiriye de açık olacağız. Belediyemizin geliri bellidir. Bağımsız Belediye Başkanı da partili başkan da kazansa belediyenin geliri aynıdır. ‘Yok hükümet destek vermez’ diyorlar. Biz söke söke alırız. 215 bin insanın hakkını her makam ve merciden başlarına vura vura alırım. Çerkezköy’ün 12 mahallesinin bin 450 sokağının ve 205 caddesinin tamamını bilirim. Biz bağımsızlık meşalemizi 81 ilden kardeşlerimizle yaktık” dedi.

PROJELERİNİ ANLATTI

Projelerinden bahseden Yıldız, “Çerkezköy’ün 12 mahallesine her biri iki katlı, taban oturumu 300 metrekare ve üst katı 180 metrekare olacak şekilde kreşlerimizi halkımızın hizmetine açacağız. Kızılpınar Mahallesinde 641 adada bulunan 4698 metrekare alana sahip eski Trakyum yerine hamam projemiz var. Kocameşe Mesire Alanı projemiz, Canlı Hayvan Pazarı projemiz, Gençlik Merkezi projemiz, Veliköy ve Kızılpınar Kapalı Pazar yeri projeleri, Sokak Hayvanları için barınak projemiz, ev hanımlarımız için evde iş imkanı, yeni evli çiftlerimize para desteği, öksüz, yetim ve şehit çocuklarımıza tam eğitim desteği, genç kardeşlerimize 10GB internet desteğinde bulanacağız. Ayrıca mahallerimizin su soruna da son vereceğiz. Eski binalarımızın deprem kontrollerini sağlayıp, engelli vatandaşlarımız için engelli yaşam alanı hayata geçireceğiz. Odalar birliği topluluğunu bir çatı altıda toplayacağız. Halk ekmek noktalarındaki sıra kuyruğunu bitireceğiz. Deprem konusunda komisyon kurup toplu taşıma hatlarında düzenlemeye gideceğiz” dedi.  

MİMARİ VE TASARIMLAR AYNI OLACAK

Çerkezköy’e iki otopark projelerinin olduğunu ifade eden Yıldız, “Toplam 4500 metrekare inşaat alanına sahip, taban oturumu 500 metrekare olacak şekilde şelale katlı otopark projemiz 9 kat olarak inşa edilecek. 2 kat bodrum, zemin kat ve 6 normal kat olacak projemizde zemin kat 380 metrekare iş yeri olarak tasarlanacak. Şelale Park Katlı Otoparkı 180 araçlık kapalı otopark ve 50 araçlık açık otopark ile halkımıza hizmet verecek. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallemizde 1461 ada 1 parselde toplam 4500 metrekare inşaat alanına sahip, taban oturum 500 metrekare olacak Amfi Katlı Otopark projemiz iki kat bodurm, zemin kat ve 6 normal kat olmak üzere 9 kat olarak inşa edilecek. Zemin katı 380 metrekare iş yeri, kapalı otoparkı ise 180 araç kapasiteli olacak şekilde halkımıza hizmet verecek. Çerkezköy’e yapılacak iki otoparkımızın da mimarisi ve tasarımı aynı olacak” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!