Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

12’NCİ SATRANÇ TURNUVASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

12’NCİ SATRANÇ TURNUVASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
Çerkezköy Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 20 ve 21 Mayıs tarihleri arasında, 5 farklı kategoride düzenlenen Çerkezköy Belediyesi 12. Geleneksel Satranç Turnuvası 250 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 12. Geleneksel Satranç Turnuvası’na 250 sporcu katılırken, birbirinden çekişmeli ve zevkli müsabakalar heyecanı doruk noktasına çıkardı. Çerkezköy Belediyesi 12. Geleneksel Satranç Turnuvası’nı ziyaret eden ve açılış hamlesini yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Turnuvamıza katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Ayrıca turnuva boyunca görev alacak olan hakemlerimize, Satranç Federasyonu temsilcilerine ve bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Turnuvamız inşallah zevkli ve çekişmeli müsabakalara sahne olur” dedi.

5 FARKLI KATEGORİDE DÜZENLENDİ

5 farklı kategoride düzenlenen Çerkezköy Belediyesi 12. Geleneksel Satranç Turnuvası’na A Kategorisi’ne 1300 ve üzeri maksimum ratinge sahip sporcular katılırken, şampiyonluğu Taha Mert Dönmez elde etti. Cem Çakan’ın ikinci olduğu A Kategorisi’nde üçüncülüğü Sezgin Ganaz, dördüncülüğü İsa Asri, beşinciliği Yılmaz Üçgül elde etti. A Kategorisi’nin kadınlar şampiyonu Ezel Özgör olurken, ikincisi Azra Gaye Asri, En İyi Çerkezköylü sporcusu ise Sezgin Ganaz oldu.

B KATEGORİSİ ŞAMPİYONU EREN AKAR OLDU

B Kategorisi’ndeki müsabakalara 1299 ve altı ratinge sahip sporcular katılırken, şampiyonluğu Eren Akar elde etti. İkinciliği Muhammet Emre Palabıyık, üçüncülüğü Muhammet Abdullah Tosun’un aldığı B Kategorisi’nde dördüncü Berhan Var, beşinci Rüzgar Gül olurken, Kadınlar Kategorisi’nde birinci Ezgi Deniz Öztürk, ikinci Aylin Ada Kaldır, üçüncü Doğa Özşahin oldu. Bu kategorinin en iyi Çerkezköylü sporcusu ise Atalay Kebir oldu.

7 YAŞ’TA KUTAY AYKUT ŞAMPİYON

2016 doğumlu sporcuların katıldığı 7 Yaş Kategorisi’nin şampiyonu Kutay Aykut olurken, ikincisi Mustafa Araf Gül, üçüncüsü Alp Kaan Atalay, dördüncüsü Ömer Arda Öztürk ve beşincisi Fazlı Enes Alkan oldu. Bu kategorinin Kadınlar şampiyonu İlke Dinçer olurken, ikincisi Feyza Çavdar, üçüncüsü ise İlay Mataş oldu. 7 Yaş Kategorisi’nin en iyi Çerkezköylü sporcusu unvanını ise Fazlı Enes Alkan elde etti.

8 YAŞ’IN EN İYİSİ ONUR HIŞIR

2015 doğumlu sporcuların katıldığı 8 yaş kategorisi de birbirinden güzel ve çekişmeli müsabakalara sahne olurken, şampiyonluğu Onur Hışır elde etti. İkinciliği Kerem Okan Sezer, üçüncülüğü Yiğit Arpacıoğlu, dördüncülüğü Numan Erkam Sonay, beşinciliği Kadir Ata Altun elde ederken, bu kategorinin kadınlar şampiyonu Elif Dila Kebir, ikincisi Birsu Ela Türken, üçüncüsü Efnan Zümra Camcı oldu. 8 Yaş Kategorisi’nin en iyi Çerkezköylü sporcusu unvanını ise Elif Dila Kebir elde etti.

10 YAŞIN ŞAMPİYONU ÖMER SHARİPOV OLDU

2014 ve 2013 doğumlu ise sporcular katıldığı 10 yaş ve altı kategorisine ise şampiyonluğu Ömer Sharipov elde ederken, ikinciliği Salih Ağırbaş, üçüncülüğü Serdar Ege Şahin, dördüncülüğü Poyraz Becerik ve beşinciliği Barlas Şerbetçi elde etti. Elif Dilara Kara’nın kadınlar şampiyonu olduğu bu kategoride kadınlar ikincisi Miray Vatansever, üçüncüsü Alya Sanır olurken, en iyi sporcu ise Poyraz Becerik oldu.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 5 farklı kategoride düzenlenen Çerkezköy Belediyesi 12. Geleneksel Satranç Turnuvası’nda müsabakaların tamamlanmasının ardından dereceye giren sporcuları ödülleri Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Bulut Becerik tarafından verildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!