Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

14 OKUL VE 2 KAPALI SPOR SALONUN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

14 OKUL VE 2 KAPALI SPOR SALONUN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Devlet-hayırsever iş birliğiyle 2018’den bugüne Kapaklı’ya kazandırılan ve yapımı devam eden 301 derslik olmak üzere 14 okul ve 2 kapalı spor salonunun toplu açılışı yapıldı.

Açılış töreninde yaptığı konuşmada TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, “2018’de yapımına başlanan ve yaşadığımız Kovid-19 salgın mahrumiyetlerine rağmen bu kadar kısa sürede yapımı tamamlanan; 301 derslik, 14 okul ve 800 kişilik spor salonuyla Kapaklı’ya kazandırılan eğitim yuvalarının toplu açılışını gerçekleştirmekten duyduğum bahtiyarlığı tarif edemem.” dedi.

TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Nazmiye Seyfettin Koçak Ortaokulu’nda gerçekleştirilen toplu açılış törenine TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilli Çiğdem Goncagül, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, iş insanları, öğretmen ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplu açılış töreni, 2018 yılından bu yana hayırseverler tarafından Kapaklı’ya kazandırılan okulların tanıtımının yapıldığı video gösterisiyle devam etti. Ardından Koçak Farma Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever Ender Koçak bir konuşma yaptı.

“ÖRNEK TEŞKİL ETTİ”

Ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin bir konuşma yaptı. Başkan Çetin, “Her yıl ortalama yüzde 8 göç alan bir ilçeyiz. Yeni bir ilçe olmanın getirdiği sancılarla beraber, devletimizin yapmış olduğu yatırımları biraz önce videoda gördük. Yine de hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız olduğunu ifade ettik. Ender Beye, okulun yerini tespit ettik. Çok hızlı bir şekilde, 3 ay gibi bir zamanda bize okulu teslim etti. Bu okul ilçemizde ilk olması hasebiyle örnek teşkil etti. Türk Metal Sendikası da 24 derslikli meslek lisesini hayata geçirmeye başladı. İnan Makina tarafından da 24 derslikli ortaokulun temelini yakın zamanda attık.” dedi.

YENİ OKUL MÜJDESİ

ÇTSO ile yeni bir okul protokolü yapılacağını belirterek konuşmasına devam eden Başkan Çetin, “Birçok hayırseverin daha yatırımına ihtiyacımız var. Ender Bey de bunu çok iyi bildiği için biraz önce ‘bu alanı bana versen hemen okul yapacağım’ dedi. Ben de Ender Bey’e istirham ettim ‘bir tane fen lisesi yerimiz var hemen karşıda’ dedim. Müjdeyi verdi bize Ender Bey ‘hemen gündeme alayım, bu ilçeye bir tane de fen lisesi kazandıralım’ dedi. Allah razı olsun kendisinden sayılarını arttırsın inşallah.” diye konuştu.

“TEKİRDAĞIMIZA VE ÜLKEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da programda bir konuşma yaparak yeni eğitim yuvalarının hayırlı olmasını temennisinde bulundu. Vali Yıldırım’ın ardından TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop bir konuşma yaptı. TBMM Başkanı Şentop konuşmasında, “2018’de yapımına başlanan ve yaşadığımız Kovid-19 salgın mahrumiyetlerine rağmen bu kadar kısa sürede yapımı tamamlanan; 301 derslik, 14 okul ve 800 kişilik spor salonuyla Kapaklı’ya kazandırılan eğitim yuvalarının toplu açılışını gerçekleştirmekten duyduğum bahtiyarlığı tarif edemem. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına koşar adım yaklaştığımız sayılı günler içinde, günümüz modern eğitimine uygun olarak yapılan binalardan yetişecek yavrularımızın; vatana, millete hayırlı ve becerikli evlatlar kazandırmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

TBMM Başkanı Şentop, “Devletimiz ve hayırsever hemşehrilerimizin iş birliğiyle yaptırılan eğitim kurumlarıyla iftihar ediyorum. İlköğretimden ortaokula, liseye, meslek okullarına ve spor salonlarına kadar çok geniş bir çeşitlilikte inşa edilen eğitim yuvaları, Tekirdağımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Yapımı tamamlanan ve eğitime başlayan bütün eğitim yuvalarımızın yanında halen inşaatı devam eden iki okulumuz daha var. İnşallah en kısa zamanda bu iki okulumuz da tamamlanacak ve değerli Kapaklılı hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır. Bütün bu hayır hasenata el veren, yardımlarını esirgemeyen hayırseverlerimize ayrıca bu projelerin hayata geçme aşamasında var olan bütün emekçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yapılan çalışmaların, iyiliklerin artarak çoğalmasını başka yüce gönüllü kardeşlerimize de yol açmasını, örnek olmasını temenni ediyorum. İyilik ve erdem kaynakları her daim coşkun olan memleketimin güzel insanlarına, yüce gönüllerine; gelecek nesillerin yetişmesine sundukları katkılardan dolayı, ebediyete kadar isimlerinin hayırla yad edilmesine vesile olmasını diliyorum. Kısa bir sürede inşa edilen ve öğrencilerine kavuşan 301 derslik, 14 okul ve 800 kişilik spor salonu için devletimize ve hayrı dokunan hemşehrilerimize yeni sosyal çalışmalara örnek olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop tarafından eğitim yatırımlarında bulunan hayırseverlere plaket takdim edildi. Daha sonra dua edildi ve kurdele kesilerek toplu açılış yapıldı. Nazmiye Seyfettin Koçak okulu bahçesine fidan diken ve öğretmenlerle bir araya gelen TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu’nu da ziyaret etti.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!